Abstracte roeiboot

Abstracte roeiboot

Op Instagram #dutchdesigndaily kwam ik bovenstaand beeld tegen en ik moest gelijk denken aan vier roeiers in een boot. Maar wat is het nu eigenlijk echt? Ik ging op onderzoek uit.

Het object is ontworpen door Studio VANTOT uit Eindhoven van Esther Jongsma en Sam van Gurp. Zij studeerden in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven.

“Dit duo is niet vies van een complexe uitdaging. Ze grijpen de mogelijkheden met nieuwe led-technieken aan en gaan ermee aan de slag. De werkmethode van Sam en Ester kenmerkt zich door het experimenteren met beweging. Hun onderzoekend vermogen resulteert in prachtige projecten, die zowel praktisch als poëtisch van hoog niveau zijn.” 

Als ik de volgende foto bekijk, lijkt het wel een roeiwedstrijd, maar dan liggen ze wel ontzettend netjes uitgelijnd.

De naam van het object is ‘V-V-V Lights’ en het zijn dus lampen. Ze zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, hangend tussen zwakstroom geleidende kabels. Elk element bestaat uit vier led-lampen die zijn gezandstraald, zodat ze een zacht licht uitstralen. De elementen kunnen aan de draden worden vastgeklikt. Met meerdere van deze lampen kun je een groot lichtgordijn maken, waarmee je een ruimte af kunt scheiden of een saaie, donkere wand interessant maakt.
Een prijs of verkooppunt van deze lamp is nog niet bekend.

www.vantot.com

Janneke Verrips