Nieuwe oefening: “Prachtig Allemachtig  Krachtig”

Nieuwe oefening: “Prachtig Allemachtig Krachtig”

Met jury-punten voor de uitvoering!

De roei-oefening “Pr8ig Allem8ig Kr8ig” is een uniek nieuw trainingselement. Het is een typische Bossche oefening en een genot voor Bosschenaren, roeiers en zeker ook voor de stuurman/vrouw. De oefening kan alleen op de Stads Dommel getraind worden en ongemerkt dragen de roeiers die de oefening uitvoeren bij aan de schoonheid van ons prachtige ’s-Hertogenbosch. Mits goed uitgevoerd natuurlijk is het bovendien reclame voor onze roeivereniging. Doordat een onafhankelijke jury punten voor de uitvoering toekent, kunnen we er tevens een rangorde in aanbrengen, en opent roeiteam de Zaterd8 dan ook met trots de competitie “Wie PAK’t de Pr8ig Allem8ig Kr8ig Trofee?”

De oefening “Pr8ig Allem8ig Kr8ig”
Nadat je terugkeert van een intensieve training en nog wat tijd over hebt, legt de stuur de oefening uit terwijl je langs de stadshaven oproeit naar de groene draaibrug. De oefening werkt als volgt: Voorbij de draaibrug laat de stuur het team mooi roeien: een podiumhaal met opperste concentratie op ieders aandachtspunten, gelijk en mooie, medium roeihalen, zijn de vereiste elementen voor de fase “Prachtig”. Als de boot lekker loopt met een rustig oprij-tempo, langs de aangemeerde bootjes, pep je het team op om steeds meer lengte en kracht toe te voegen aan de mooie halen, en wel zodanig dat het team, onder luide aanmoediging (zet het volume wat hoger…) onder de volgende brug niet alleen prachtig, maar ook allemachtig krachtig roeit.

Punten verdienen met de uitvoering
Als je Prachtig en Allemachtig Krachtig onder de brug door roeit, is dat ongetwijfeld een indrukwekkend sportief spektakel, dat de aandacht zal trekken van de wandelaars die over de brug wandelen. Zeker als de stuur de ploeg vurig aanmoedigt. De wandelaars zullen blijven staan kijken naar de prachtige sportlijven, de rollende spierbundels, bezwete afgepeigerde snoeten en het snelle, prachtig gelijklopende roeiteam. Die wandelaars zijn, zonder dat ze dat weten, de jury bij deze oefening. Ze geven de ploeg punten als volgt:

  • Elke wandelaar die stil blijft staan om het team te bewonderen: 1 punt
  • Elke pr8meid, of pr8kerel, die bewonderend stil blijft staan: 3 punten
  • Elke wandelaar die zo onder de indruk is dat hij/zij er een foto of filmpje van maakt: 3 punten
  • Elke pr8meid, of pr8kerel, die een foto of filmpje maakt: 6 punten

Terwijl de ploeg zelf geniet van het prachtige stukje Den Bosch waar we doorheen roeien, is de roeiploeg met de groen/gele roeibladen niet alleen allemachtig krachtige reclame voor RV De Hertog, maar ook voor het toerisme in Den Bosch en draagt het bij aan het actieve sportieve imago van Den Bosch en als stad met een rijke historie, de prachtige natuur en aantrekkelijke uitzichtpunten.

Naar de brug toe roeiend telt de stuur de punten op en meld de tussenstand onder de brug. Voorbij de brug telt de ploeg de punten van de wandelaars aan de andere kant van de brug daarbij op.

Er zijn weinig regels bij deze oefening, veel wordt overgelaten aan de
reativiteit van de ploeg en de stuurman/vrouw. Deze regels stellen we wel:

  • Het is verboden om de wandelaars rechtstreeks toe/op te roepen om te blijven staan
  • Hou het netjes, je vertegenwoordigt natuurlijk wel onze roeivereniging
  • Punten kunnen gescoord worden op de grote brug en ook bij de loopbrug, even verder voorbij het St Jans Bolwerk. En ook op de terugweg over de Stads Dommel.
  • Vaar en stuur voorzichtig, de Dommel moet bij voorkeur vrij zijn van andere schepen
  • Laat lopen voorbij de brug, daar is de Dommel wat smaller. Vervolgens medium haal langs ’t St. Jans Bolwerk, met, bij mooi weer, opnieuw publiek in de zitzakken op het terras.

Welke Pr8ige Roeiploeg pakt De PAK-Trofee?
De Pr8ig Allem8ig Kr8ig punten van een roeiploeg kunnen ingestuurd worden naar de bedenker van deze oefening, en tijdelijke stuurman van de Heren Veteranen 8-Ploeg “Zaterd8”: Gerard.Verheij@Applicura.nl (we zijn benieuwd naar een korte toelichting bij de punten). Hij zal een scorelijstje bijhouden op de website van RV De Hertog. Aan het einde van het seizoen zullen leden van de Zaterd8 de PAKT (Pr8ig Allem8ig Kr8ig Trofee) uitreiken. Reken op iets ludieks…

Veel roeiplezier over onze schitterende Stads Dommel!

Gerard Verheij