Mini-jeugdroeikamp 2019

Mini-jeugdroeikamp 2019

Op de zaterdagen kun je ze zien trainen en soms ook spectaculair stunten, maar ook voor een stevige duurtraining draait onze Hertog jeugd graag de riemen. Geniet mee van het verslag wat ze maakten na hun miniroeikamp van afgelopen zomer.

Hoi allemaal, 

Op zaterdagochtend 24 augustus gingen we bij roeivereniging Leerdam te water met drie C4’en met daarin 11 jeugdleden en 4 coaches van wie 1 zwanger. Via de rivier de Linge en het Merwedekanaal zijn we toen naar roeivereniging Viking in Utrecht geroeid. 

Daar hebben we ’s avonds allemaal gezellige spelletjes gedaan. Zoals wie het snelst M&M’s op kleur kon sorteren met zijn mond of het snelst een toren van plastic bekertjes van tafel kon blazen. Daarna zijn we op luchtbedden in de kantine van deze vereniging blijven slapen.

Op zondagochtend waren we onverwachts met één roeier minder in de boot, dus was één C4 niet helemaal gevuld. We zijn toen door het centrum van Utrecht gevaren, waar het nog helemaal stil was. Er was (bijna) niemand op straat. 

We hebben de rivier de Vecht gevolgd tot roeivereniging Weesp. Daar gingen de boten weer het water uit, zorgden we dat de boten weer gereed waren voor transport naar Den Bosch en sloten we het kamp af met een avondmaaltijd.

De hele tocht was ongeveer 78 km lang. Vergelijkbaar met een kleine 10x op en neer naar de Zandvang. Al met al was het vermoeiend, maar vooral supergezellig! 

Wij zien jullie graag bij de indoortraining!

Groetjes,  de jeugd