Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Voor de Introductie Midweek is er nog plaats op doordeweekse dagen overdag.

Ken je iemand die op zoek is naar een leuke, actieve bezigheid, waarbij je buiten kunt genieten van de frisse lucht en het gezelschap van gelijkgestemden? Vanaf 2 april vindt op dinsdag- en donderdagmiddag weer de introductie voor de Midweek plaats. En er is nog plek!

Laat geïnteresseerden voor de Midweek Introductie zich aanmelden via: https://rvdehertog.nl/component/eclubadmin/?view=inschrijvenalslid

Of mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De introductiecursus voor de weekend/avond roeiers zit helemaal vol!

Houdt er dan ook rekening mee dat het vanaf 2 april weer druk kan zijn aan het vlot. Vooral op de volgende tijdstippen: Maandag t/m donderdag om 19:00 en 20:30 uur. En in de weekends om 08:30 en om 10:00 uur. Er zijn dan C-boten met nieuwelingen bezig hun eerste roeistapjes te nemen. Zowel overdag doordeweek als in het weekend en 's avonds geldt: Wees geduldig en help waar nodig een handje zodat de nieuwelingen zich welkom voelen en voor iedereen allesmidweekintroductie 2020 soepeltjes verloopt.

 

 

Vlot reparatie 2024

Vandaag zijn onze klusfanaten bezig geweest om een versteviging aan te brengen, zodat we het vlot weer over de gehele lengte kunnen gebruiken.

Er worden nog afspraken gemaakt met de leverancier over een eventuele aanvullende actie van hen uit. Hiermee is in elk geval een einde gekomen aan het verbod om op het achterste deel te komen.

 

Daarnaast is er dinsdag 27 februari een algeheel Roeiverbod

Die dag komt de Genie naar de Hertog om ons met duikers etc. te assisteren in een poging de roeibak boven water te krijgen.

Aangezien we dan ruimte nodig hebben om veilig te kunnen werken, kan er niet geroeid worden. We hopen op jullie begrip.

willemsregatta 2024

22 september 2024 organiseert De Hertpg weer de Willemregatta. Met de Willemsregatta heeft 's-Hertogenbosch weer een echte boord-aan-boord regatta van 3.5 km!.
Doe in sep 2024 met ons mee! Gezellig Brabantse gastvrijheid met prachtig roeiwater!

Meet informatie staat op https://willemsregatta.nl
Geert Jan Zweers - Wedstrijdleidingt


Overzicht van verenigingsactiviteiten 2024

7 jan Nieuwjaarsreceptie 5e Stop
26 feb Algemene ledenvergadering Bestuur
29 feb Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
23 mrt SCHOON, DOEN WE TOCH GEWOON! Karin de Bruin en Emmy van de Ven
28 mrt Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
2 apr Start introductiecursus  IntroductieCie
6 april OPen dag Jeugdroeien
Jeugdcommissie, Rian van Heeswijk
9 apr Husselroeimorgen Ploeg 4TheFun
25 apr Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
9 mei  Dauwroeien  Robert Overbosch en Sylvia van Maren
30 mei Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
27 jun Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
29 jun Hertog Zomer Festival Activiteitencommissie, 5e stop, introcommissie
15 sep Open dag RV de Hertog Activiteitencommissie, 5e stop
22 sep Willemsregatta Geert Zweers
26 sept Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
8 okt Husselroeimorgen Ploeg 4TheFun
31 okt Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
 2 nov Nacht van Tokyo  #Tokyo Rowing
14 nov Pubquiz  Michiel de Bruijcker
25 nov Algemene Ledenvergadering Bestuur
28 nov Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
2025 Nieuwjaarsreceptie 5e Stop

 

Saxofoon kwartet Christmas PartyWat een gezellig welkom, met lampjes langs het pad en een rode loper. Ik word naar boven gelokt door de sfeervolle klanken van een saxofoonkwartet. Heel veel glitterende lampjes, een kerstboom, groepjes mensen aan de statafels, de bar in vol bedrijf...het feest kan beginnen. Blij dat ik naar de Hertog ben gereden voor de Christmas Party. Er komen steeds meer mensen binnen en de DJ neemt het over van de muzikanten. Even wat hier, wat kletsen daar, een beetje meebewegen op de muziek. Er worden hapjes rondgedeeld en we halen nog een drankje. Dan gaan de voetjes van de vloer, voor een beetje dansen. Als dan ook nog bitterballen rondgedeeld worden, is het feest compleet. 

Christmas KaraokeIk ga beneden in de ergometerruimte kijken, want daar is ook iets te doen. Wat gezellig druk met karaoke zingen! Dat lijkt me ook leuk, dus ik zing lekker mee. Op de website lees ik later: "nog nooit zoveel lol gehad in de ergometerruimte".

Activiteitencommissie en barcommissie, van harte bedankt! Tot het volgende feestje.

Caroline Smits

De laatste weken zijn de roeiomstandigheden "uitdagend". Wind, regen stroming enz. Niet iedereen voelt zich met het sturen daarbij op zijn/haar gemak. Hoe waren de goede commando's ook alweer? Ik moet snel reageren en anticiperen?

Ook al heb je veel ervaring even opfrissen is altijd goed. Kijk bv op de website: 

Schroom je niet om de instructeurs van de Stic te benaderen, zij willen je altijd helpen evt weer met een "opfris" les.

Alles om voor iedereen met een veilig gevoel het water op te gaan.

WeekvdVeiligheidHeb je vragen over veiligheid? Stel ze gerust aan de veiligheidscoördinatoren: Ruben Venneker en Marc Balemans, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als roeier wil je altijd roeien. Toch is het belangrijk om jezelf steeds af te vragen: is het veilig? Voor jezelf en voor je mede roeiers. Wanneer is er een roeiverbod?

3431323299026031675

 

Ons bereikte vandaag t intens trieste bericht dat Edward van Os ons is ontvallen.

Edward was in de midweek n zeer gewaardeerde en enthousiaste roeier. Hij begon in 2009 met roeien en ontwikkelde zich snel in zijn ploeg Bedankt Nu. We hadden plezier met Edward in de boot. Hij hield ons scherp, maar altijd met n warm lolletje. Er zouden nog meerdere ploegen volgen want Edward was niet eenkennig.

Veel midweek roeiers kennen Edward in latere jaren als instructeur voor t sturen. Geen moeite was hem te veel om je als beginnend roeier de beginselen van het sturen bij te brengen en je vertrouwen te geven in de boot en je eigen vaardigheden. Hierbij werd hij geholpen door zijn vaardigheden in het onderwijs aan doven en slechthorenden. Deze expertise zette hij na zijn pensionering ook in in Vietnam. Ook was hij, samen met zijn broer Ton actief in de materiaalcommissie van De Hertog. Geen moeite was hem teveel om ons allen van puike en veilige boten te verzekeren. 

De midweek is in rouw om het verlies van een van haar liefste en warmste roeiers: Edward van Os

WeekvdVeiligheid


Vragen over veiligheid? Stel ze gerust aan de veiligheidscoördinatoren: Ruben Venneker en Marc Balemans, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zichtbaarheid, een belangrijk aspect van veilig roeien. Want als jij goed zichtbaar bent op het water, dan ziet de ander jou. De andere roeiers op het water, en zeker ook de vissers en kanoërs en andere water gebruikers.