Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

IMG 4219Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover, na enige vertragingen door drukte bij Filippi werden een nieuwe zware dubbelvier met en een nieuwe zware dubbeltwee geleverd. De aanwezige Matcie liet al hun werk uit de handen vallen en heeft voorzichtig de boten uit het plastic gehaald. Er zijn door Fillipi weer wat nieuwe aanpassingen gedaan ter verbetering. Zo zijn de taften mooi rond gevormd, zodat golfjes er netjes af rollen, de twee heeft een nieuw 'kontje', er zitten bevestigingspunten in om je bidon in te klikken (apparte bidon voor nodig), de speakers van de coxbox kunnen netjes ingebouwd worden en de bankjes zien er comfortabeler uit. De vier ligt nu in de loods en de twee in de werkplaats,  gaat dat zien!

Nieuwe loodsMaandagavond 13 november is Joep de Greef – met goedkeuring van de ALV – toegetreden tot het bestuur als commissaris materiaal.
Ruim een half jaar heb ik zijn stoel warm gehouden. Joep kon pas aantreden na het – inmiddels succesvol – afronden van zijn masteropleiding. Drie keer was ik – korter en langer, formeel en informeel – de botenbaas en durf te stellen dat ik een goed beeld heb van deze bestuursfunctie maar ook van het materiaalbesef binnen onze vereniging. Nu ik nog de rechten heb om nieuwsberichten te plaatsen, hier mijn laatste relaas als scheidend commissaris materiaal…

Vooral op dinsdag en donderdag als de matcie druk aan het klussen is in de werkplaats komt het vaak voor dat de werkplaats wordt gebruikt als doorgang naar de Hertog Inn. Helaas resulteert dit regelmatig in het aanstoten van net gerepareerde boten met als gevolg dat epoxy of verf opnieuw moet worden aangebracht. Dit kan absoluut niet de bedoeling zijn.

Het vriendelijke doch dringende verzoek om de werkplaats niet te gebruiken als verkorte route naar de Hertog Inn. De matcie neemt het materiaalonderhoud erg serieus. Graag jullie respect voor hun tijd en energie!

Geen toegang

Speciaal voor die leden die alle vakjes gekleurd hebben... er zijn twee nieuwe!
Nu kun je ook in het Smoelenboek zien wie toestemming heeft voor coachboot (CB) of botenwagen (BW).

Tip: Smoelenboek --> Extra zoeken --> vink CB / BW aan.

Met dank aan Servaas voor deze nieuwe functionaliteit.

versmallingVandaag (15/4) heeft de matcie (met speciale dank aan Herman) in de Dieze en Maas loodsen de skiff-stellingen voorzien van een extra ligplaats. Als gevolg is de afstand tussen de skiffs kleiner geworden en vragen we hiervoor jullie aandacht. Binnenkort zullen we de stellingen voorzien van extra bescherming om de kans op schade te minimaliseren. Evengoed een oproep om de skiffs met nog meer aandacht in en uit te tillen!

NB De Boompoort is verplaatst naar de Dieze loods (rechter stelling).

Kijk mee naar de jeugd, die ons leert om te gaan met het materiaal.

Knipsel riemen dragen  

Deel 1: riemen dragen

Ook de komende dagen blijven we met name op de Aa en de Dommel te maken hebben met een zeer krachtige stroming. Door de hoge grondwaterstand en voortdurend regenval zal dit komende weken blijven aanhouden. 

Heb je op 4 juli je boot netjes gepoetst en wil je dat graag zo houden?

Voor Na Poets

Adopteer dan een boot!

Het adopteren van een boot (en deze dus enkele malen per jaar vertroetelen met een goede schoonmaakbeurt en preventief onderhoud) is heel belangrijk  om onze vloot op orde te houden.

Wat wordt er van een adoptie verwacht?

clean4 juli van 10.00u tot 16.00u met z'n allen boten poetsen!
Baal je ook van de bruine dekken, grauwe binnenkanten en vieze slidings?
De poetsbox is tot de rand gevuld, de stapels poetslappen groeit en de MatCie is er klaar voor, jullie ook?

Naast het gewone schoonmaken van de boot, na het roeien, moet ook de binnenzijde van de boten regelmatig worden gepoetst en is een grondige schoonmaak van de buitenkant nodig. Hoe je dat het beste doet hebben we in bijgaande instructie opgeschreven.

Het schoonmaken van de vloot is ook een uitstekend moment om op schade te controleren zoals bijvoorbeeld krassen in de huid, losse voetenboorden, beschadigde bladen en doorgesleten manchetten.

Bedankt voor de medewerking!