Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Oproep: Adopteer een boot

Heb je op 4 juli je boot netjes gepoetst en wil je dat graag zo houden?

Voor Na Poets

Adopteer dan een boot!

Het adopteren van een boot (en deze dus enkele malen per jaar vertroetelen met een goede schoonmaakbeurt en preventief onderhoud) is heel belangrijk  om onze vloot op orde te houden.

Wat wordt er van een adoptie verwacht?

Heb je een boot geadopteerd, dan verwachten we dat je er als goed huis-vader of –moeder voor zorgt. Denk hierbij aan na het uit het water halen van de boot, deze na het wassen ook even in de singels te leggen en van binnen te controleren op de staat van de voetenborden , slidings , roer, riggers en dollen. Zijn er kleine reparaties nodig, (vastzetten van schroeven, opzetten van dopjes etc) die je zelf uit kunt voeren, schroom dan niet om dat te doen. Kom je er niet uit, maak dan een materiaalmelding. En vergeet niet de riemen te controleren (kraag, manchetten, staat van het blad). Uitgangspunt is dat de boot weer vaarklaar in de loods ligt.

Daarnaast hebben we een uitgebreide checklist opgesteld om periodiek (maart en oktober) na te lopen hoe het met de boot gesteld is en wat er moet gebeuren om het nieuwe vaarseizoen weer tip-top te kunnen roeien in die boot. De checklist wordt door de contactpersoon van de ploeg bij de Commissaris Materiaal (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aangeleverd.

Hoe weet je of een boot nog niet geadopteerd is?

Dat wordt bijgehouden in een lijst op de pagina Materiaal.

<Boten_Adoptie_2015.pdf >

Hoe gaat aan- (of af-)melden voor een bootadoptie?

Dat is heel eenvoudig te doen met een materiaalmelding.

Wat staat er in de checklist?

Ook deze staat op de materiaalpagina. Bij aanmelding ontvang de checklist in Excel-formaat, met desgewenst de nodige uitleg.

<Checklist_Onderhoud.pdf >

En als klap op de vuurpijl gaan de Materiaalcommissie en de Activiteitencommissie gezamenlijk aan de bak om komend voorjaar rond de geadopteerde boten voor de adoptieploegen (of leden ingeval van een skiff) een blijk van waardering te organiseren die hopelijk een lange traditie tegemoet gaat!