Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Het gebouw van RV de Hertog is met ingang van 16 maart gesloten tot minstens 6 april.
Ergometeren, roeien, vergaderen etc.: helaas niet toegestaan.

Dit geldt ook voor skiffen. Na de instructies van de regering kunnen wij ons niet permitteren om toch te roeien, ook al is het in een skiff. Dat zou maatschappelijk niet geaccepteerd worden, ook al zouden we goed kunnen beredeneren dat er bij het skiffen geen besmettingsrisico is.

Inmiddels is de koeling voor bier en frisdrank uitgeschakeld en het gebouw nog eens goed schoongemaakt. De motteballen blijven tot de overheid het gebruik van accommodaties weer toestaat. 

Het bestuur betreurt deze tijdelijke sluiting uiteraard zeer, maar hoopt op uw aller begrip. Met een beetje geluk kunnen we begin april weer het water op!

namens het bestuur
André Habets

 

hoog water vughterstuw

Foto: Fred Boelens

zo hoog staat de Aa

(foto Naveen Devos)

Beste roeier, het bestuur van RV de Hertog heeft besloten om het adviezen van het RIVM en NOC*NSF op te volgen om activiteiten waarbij veel leden tezamen komen op te schorten voor de komende week. Dat houdt in dat de indoortraining op de woensdagavond en de boordroeidag zondag komen te vervallen.

Daarnaast blijft natuurlijk het advies om bij (ook al milde) verkoudheidsverschijnselen thuis te blijven.

Suikerrace 2019 4Op deze koude zondagmorgen troffen Remo en ik, Sebastiaan en Maurice op de vereniging die de botenwagen gereed maakten voor vertrek. Aangezien de boten de dag daarvoor al waren opgeladen verwachtten we dat we snel konden vertrekken en ruim op tijd zouden zijn voor het eerste blok. Echter, op de snelweg kregen we een telefoontje, de sleutel van de disselbak was zoek! Ze hadden van alles geprobeerd; van de hele vereniging wakker bellen tot aan het doorzagen van het slot, maar niets bood een oplossing... Toen na bijna driekwartier de sleutel toch gevonden werd, was het de hoogste tijd om te vertrekken! Met 4 man een tweetje opriggeren is gelukkig zo gedaan, en Remo en ik konden toch nog op tijd beginnen met oproeien.

Suikerrace 2019 1

Al snel merkte we wat voor geweldig weer het was, met het zonnetje in ons gezicht hadden we het zelfs warm, dit beloofde een topdag te worden!

roeipieten
Luisterpiet had iets vernomen
Er was schade aan de Antwerpse poort gekomen

Een gat in de romp, er gans doorheen
Een wedstrijdroeier krimpt daarvan, flink ineen

De Matcie is echter op training geweest
Dat blijkt voor de boot een heus feest

Het gat is gedicht, de huid o zo glad
Dat vraagt over kundigheid nimmer meer een debat

Ga zo door Matcie met elke boot
Dat houden we als Hertog een wedstrijd waardige vloot

Dank voor deze mooie reparatie aan de Antwerpse poort
En voor allen, zuinigheid met de vloot, zoals het hoort

Groet,

Coach Sint en Wedstrijdpiet

Er is vandaag een Nieuwsbrief uitgegaan. Niet ontvangen? Kijk in je spambox. Ook daar niet?

Bekijk dan de Nieuwsbrief online via deze link

IMG 20190908 WA0004

 

Geslaagd!!! Dat kunnen we wel stellen van de eerste editie van de Ertveld Experience. Bijna 60 ploegen, waarvan 30 Hertogploegen, verschenen verdeeld over twee heats aan de start van de 3500 m achtervolgingsrace en sprintten daarna boord aan boord nog 250 meter. Mooi weer, veel gezelligheid en fanatieke roeiers: het was een heerlijke dag!

Met heel veel dank aan het topteam van de EE-commissie en de vele vrijwilligers die voor en achter de schermen hun handen uit de mouwen staken om de eerste editie van deze wedstrijd tot een succes te maken. Binnenkort volgt de evaluatie en gaan we bekijken hoe we hier volgend jaar een mooi vevolg aan kunnen geven. Kijk voor uitslagen op www.hoesnelwasik.nl en op www.ertveldexperience.nl.

DSCN0348

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het 50-Jarig jubileum van de Watersportvereniging IJzeren Man (WIJM) te Vught: RV De Hertog was erbij!

Eén van de festiviteiten van de in 1969 opgerichte WIJM was de familiedag voor leden op zaterdag 29 juni. De kinderen konden o.a. meedoen aan een clinic zeilen in Optimisten en het bouwen van vlotten, waarmee ook gevaren kon worden.