Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Het stoplicht op de Hertog website is een hulpmiddel voor veilig roeien.
Het blijft altijd de eigen verantwoordlijkheid van elke ploeg of roeier om zich op de hoogte te stellen van de mogelijke risico's als je het water op gaat, of de aanwezigheid van een roeiverbod, ook als dat niet door het stoplicht wordt aangegeven.
Een eventueel vaarverbod kan je ook in de Babbelbox vermelden.

Wie kunnen het stoplicht aanpassen?

Leden die rechten hebben om op de website dingen aan te passen kunne het stoplicht aanpassen.

Hoe pas je het stoplicht aan?

Stap 1: Via het zoekvak zoek je naar het artikel met de naam:  "Is het veilig roeien?"
 Is het veilig roeien zoekresultaat

 

 Stap 2: Klik op de titel om het artikel te openen en aan te passen. Daarvoor klik je op het woordje BEWERK.
Is het veilig roeien bewerken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Bewerk de tekst bij het stoplicht of vervang het stoplicht door een stoplicht met een andere kleur.
Dat laaatste doe je door het huidige stoplicht te selecteren end an op de knop "afbeelding invoegen" te klikken.
Je komt in de map Veiligheid >> Verkeerslichten. Hier staan alle afbeeldingen van de verkeerslichten in alle kleuren.
Kies de juiste. En klik rechts onder op BIJWERKEN.

Stap 4: Sla nu de gehele pagina op door bovenaan op OPSLAAN te klikken

   

 

Willemsregatta logoRV DE HERTOG PRESENTEERT......

Een 3.500 meter boord-aan-boord wedstrijd over onze Zuid-Willemsvaart met finish midden in de stad!

De Zuid-Willemsvaart bestaat 201 jaar en De Hertog viert haar 31-jarig bestaan. Dat vieren wij door een oer-Bosscher landelijke wedstrijd te organiseren met finish in de stad.  Deze wedstrijd krijgt de naam WILLEMSREGATTA als ode aan de grondlegger van de vaart, Willem I.

Lid worden?

Leuk dat je overweegt om lid te worden van onze roeivereniging! Hoe lid worden in zijn werk gaat is afhankelijk van je roeiervaring, je leeftijd en/of mogelijke (lichamelijke) beperkingen.
Kijk daarvoor bij de tabbladen hieronder.

Voorwaarden lidmaatschap

- Je kunt zwemmen op het niveau van diploma B
- Je moet kunnen tillen, want de boten waarin je roeit/leert roeien zijn zwaar

Kosten en Contributie

€ 15,00 eenmalige inschrijfkosten, ongeacht leeftijd
€ 75,00 introductiecursus van tien lessen (volwassenen zonder roeiervaring)
€ 288,00 contributie per kalenderjaar (2023)
€ 230,00 contributie jeugd per kalenderjaar (2023)

Het kan zijn dat je het eerste jaar heb je voor een deel van het jaar contributie betaald, afhankelijk van je startdatum. Vanaf je 2de jaar verbind je je voor een héél jaar aan de vereniging. Bij tussentijds opzeggen volgt geen restitutie van al betaalde contributie.

Opzeggen van het lidmaatschap

Opzeggen kan alleen schriftelijk of per e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt. Jouw opzegging dient uiterlijk 4 weken voor 1 januari bij de ledenadministratie binnen te zijn. Dus uiterlijk per 3 december van het lopende jaar opzeggen.

Privacy

We gebruiken je gegevens alléén binnen RV de Hertog en voor de KNRB. Als je lid bent zijn we verplicht je naam, adres, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres door te geven aan de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). In alle gevallen zijn de privacyregels van toepassing. Jeugdleden onder 16 jaar moeten ook toestemming hebben van één van de ouders /wettelijk vertegenwoordiger.

Actief takenbeleid

We zijn een vereniging voor en door leden. We verwachten dat elk lid zich minimaal 15 uur per jaar inzet voor een taak binnen de vereniging. Tweedejaars roeiers krijgen een stuurtaak tijdens de introductieperiode. Verder is er jaarlijks een takenlijst waar elk lid zijn voorkeur opgeeft.   

Aanmelden

Afhankelijk van je roeiervaring, leeftijd en/of mogelijke (lichamelijke) beperkingen is er een aparte aanmeldroute. Zie de onderstaand tabbladen.

LET OP: Er is een wachtlijst voor 2024. Wil je vroeg of laat zeker zijn van deelname adviseren we je om nu in te schrijven. Toelating is op volgorde van inschrijving.

Inspiratie nodig?

In dit filmpje vertelt Ton van Os (72) dat hij na zijn pensioen zijn passie gevonden heeft bij de roeivereniging. Een prachtig filmpje waarbij het roeien bij RV De Hertog mooi in beeld wordt gebracht.

Meer informatie over leren roeien staat hier....


Zonder roeiervaring

Wil je kennismaken met de roeisport? Dan kun je je inschrijven voor de introductiecursus die wij organiseren voor nieuwkomers. Je maakt kennis met de roeisport én met de vereniging. De introductiecursus start meestal begin april en bestaat uit 20 roeilessen. Als je na de eerste 10 lessen besloten hebt lid te worden, ga je door met de tweede 10 lessen. De periode wordt afgesloten met het Roeien 1 examen. Daarna kun je lid worden en betaal je contributie voor de rest van het jaar.

Eénmalig in de boot stappen als proefles is, als je verder geen ervaring hebt met roeien, helaas niet mogelijk. 

Er is altijd een  groep avond-weekend-roeiers  en de Midweek, overdag op dinsdag en donderdag.
In de eerste groep is de leeftijd gevarieerd, van 20 tot 60 jaar, in de tweede groep gemiddeld 60+.

Ga voor alle informatie naar de pagina roeien / introductie of schrijf je hier in via het Online Inschrijfformulier.

Vrijwilligerstaken
We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.

Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende introductiecursus.
De datum van het betalen van inschrijfgeld bepaalt de plaats op de wachtlijst.

Met roeiervaring


Hoe gaat de instroom

Heb je roeiervaring opgedaan bij een andere roeivereniging en wil je nu bij ons lid worden of overweeg je dit, dan vertellen we met plezier wat de vereniging te bieden heeft. Instromen kan op elk gewenst moment. We streven ernaar om je te laten instromen in een bestaande ploeg met vergelijkbare roeiervaring en ambitie. Het roeiniveau en de leeftijden binnen de vereniging zijn zeer divers waardoor instroom vaak goed mogelijk is. Enkel skiffen kan natuurlijk ook.

Afspraak met Transfercoördinator Wil je lid worden of wil je informatie over de vereniging neem dan contact op met de transfercoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer!

De transfercoördinator brengt vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunt de instroom. De transfercoördinator nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek op de vereniging en informeert je graag over het roeien, onze vloot, het roeiwater en alles wat daarbij komt kijken.

 


Jeugdroeien



skiff Open Dag Sept 2014 58Jeugdroeien is voor jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen - in overleg - soms ook beginnen met roeien. 
Kijk maar op deze pagina over het Jeugdroeien.
Gebruik om je in te schrijven het Online Inschrijfformulier en vul bij het e-mail-adres het adres in van één van je ouders die dit moeten ondertekenen.

Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende introductiecursus.

Heb je vragen over het inschrijven of jeugdroeien algemeen stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Met beperking

Voor mensen met een fysieke beperking is het mogelijk om te leren roeien binnen het reguliere traject zie bij tabblad Lid zonder roei-ervaring. Voor fysieke beperkingen daarbij wordt doorgaans een maatwerkoplossing gezocht door onze Coördinator Aangepast Roeien.
Meer informatie over aangepast roeien vind je op deze pagina: roeien / aangepast roeien. Neem bij twijfel contact op met de commissaris roeien via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vrijwilligerstaken

We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.

 

 

Taak kiezen en indelen.

Onze missie luidt: "Samen presteren in een fijne sfeer"

Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers: leden die zonder daartoe verplicht te zijn een groot deel van hun tijd en energie steken in bestuur- en commissiewerk.

Wat mag een Hertog lid verwachten?

  • Een op de behoefte afgestemde vloot, met boten die in goede staat van onderhoud zijn en goed afgesteld zijn;
  • Een goede en schone accommodatie;
  • Een veilig terrein met goede spullen;
  • Goede begeleiding, instructie en coaching;
  • Een organisatie waarbinnen je snel geschikte ploeggenoten kan vinden;
  • Heldere, duidelijke en respectvolle communicatie;
  • Wederzijdse betrokkenheid.

Wat wordt van jou verwacht?

Er is bij de Hertog een takenbeleid sinds 2006.  Iedereen  verplicht zich, op basis van de eigen belangstelling en kwaliteit een stukje werk voor zijn rekening te nemen. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij jaarlijks 15 uur inzetbaar is voor werkzaamheden. 
Nog geen keuze doorgegeven? Doe dat dan alsnog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De taakuitvoering is niet vrijblijvend: die 15 uur vertegenwoordigen een bedrag van de helft van de contributie. In 2023 is dat € 144 ofwel € 9,60 per uur. Maak je al je uren (of meer) dan is er niets aan de hand, hartelijk dank. Maak je minder uren dan ontvang je aan het eind van het jaar een rekening van € 9,60 per niet gewerkt uur.

Het is van belang dat je zelf je uren administratie bijwerkt in je persoonlijke gegevens. Dit kan via onze website: Leden / Mijn (voorkeur)taken

Wil je geen taken uitvoeren dan dien je dit te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan bericht van de penningmeester.

Hertog bibliotheek

De volledige bibliotheek is zichtbaar na inloggen

           
           
           

 

Onze missie: Samen presteren in een fijne sfeer

Roievereniging De Hertog is opgericht in 1992 als de 100-ste roeivereniging in Nederland. Wij roeien op de rivieren Dommel, Aa en Dieze en Maas. Onze leden maken gebruik van de vloot van 75 roeiboten waarin zij zowel recreatief als wedstrijden roeien. Momenteel hebben we ruim 500 leden. Het is ons doel de vereniging te zijn die iedereen in 's-Hertogenbosch en omgeving de mogelijkheid biedt om te roeien.

Ons clubhuis is gevestigd aan de Citadellaan 28 in 's-Hertogenbosch: dicht bij het stadscentrum, op 10 minuten lopen van het NS-station.

Bijzonder gebouw
De Hertog is gevestigd in een bijzonder gebouw. Wil je weten hoe dat eruit ziet?
Bekijk dan hier de foto's....

De Hertog kleuren
De boten en leden van De Hertog zijn te herkennen aan de verenigingskleuren.
De verenigingskleuren van De Hertog zijn:
helder geel (RAL1023, PMS 116, CMYK 0 10 100 0, RGB 254 203 0, Hex #FECB00) en
oetelgroen (RAL6032, PMS 348 coated, 355 uncoated, CMYK 90 0 100 0 RGB 0 133 60 en Hex #008542).

De kleuren zijn geinspireerd op het gemeentewapen van 's-Hertogenbosch (Anno 1817).
De positionering is geinspireerd op de Brabantse blokjesvlag.
Een Hertogtenue bestaat uit een zwarte broek en een oetelgroen shirt met 2 diagonaal geplaatste gele blokken.

De Hertog boten zijn te herkennen aan de riemen. Ook hier een groen vlak met 2 gele blokken.


hertogkleuren
De Hertogkleuren: groen met gele blokken

hertogriem





Hieronder diverse documenten die uitleggen hoe wij  met de privacy van leden omgaan.

Ons privacyreglement

Wil je weten hoe wij met privacygegevens omgaan?
Download ons privacyreglement 

Verwerkingsregister

Wil je weten welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor?
Download ons verwerkingsregister 

 

Vingerscans en privacy

Waar is de vingerscan voor nodig? 
Met een vingerscan open je de deuren en loodsen van het gebouw. Dat is de enige manier om zelf naar binnen te kunnen. Zonder vingerscan kun je alleen naar binnen als iemand anders de deur of loods voor je opent.

Moet ik toestemming geven voor het opslaan van mijn vingerscan? 
Ja. Als je je vingers laat scannen, geef je daarmee uitdrukkelijk toestemming dat RV De Hertog jouw vingerscans opslaat, maar enkel en alleen voor het doel om er de deuren en loodsen mee te openen.

Hoe worden mijn vingerscans bewaard?
De combinatie van jouw vingerscan en identiteit wordt digitaal opgeslagen in een versleuteld bestand. De apparatuur wordt bewaard in een afgesloten ruimte.

Kan iemand zien wanneer ik de deuren of loodsen open?
Wanneer en door wie de deuren geopend worden lezen we niet uit en we bewaren die gegevens ook niet.

Hoelang blijven mijn vingerscans bewaard?
Bij het einde van je lidmaatschap worden je vingerscans definitief verwijderd uit het systeem.

Kan ik zelf een verzoek indienen om mijn vingerscans te laten verwijderen?
Ja. Stuur je verzoek per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt de deuren en loodsen dan niet langer zelfstandig openen.

Beeldmateriaal

We roeien in de openbare ruimte. Iedereen mag daar foto's of video's maken, zowel op het water als op het buitenterrein van de vereniging.  De vereniging kan niet controleren wat er met dat beeldmateriaal gebeurt. Er worden ook foto’s en video’s gemaakt door leden of in opdracht van de vereniging. Beeldmateriaal waar je herkenbaar op staat, plaatsen we alleen op het openbare deel van de website als je daarvoor toestemming geeft. Gaat het om een belangrijk evenement van de vereniging, zoals een prijsuitreiking of een botendoop? Dan valt het in de categorie 'nieuws' en is geen toestemming nodig. Het interne deel van de website is alleen toegankelijk voor leden. Voor het plaatsen van beeldmateriaal op het interne deel is geen toestemming nodig, met uitzondering van leden  die nog geen 16 jaar zijn.  

Bezwaar
Heb je er bezwaar tegen dat je herkenbaar op de website staat? Of wil je eerder gegeven toestemming intrekken? Neem is alle gevallen contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Bezwaar maken tegen het plaatsen van foto's of video’s op de website kan vooraf en achteraf. Het maken van foto’s is niet te controleren.

 


 

lustrumlogo 2017

De geschiedenis van De Hertog in thematische foto-albums

Deze handleiding is bedoeld voor redacteuren die nieuwsbrieven maken en versturen.
Het maken van een nieuwsbrief verloopt in stapjes

Stap 1: De voorbereiding
Stap 2: Het opstellen
Stap 3: Het beheren van nieuwsbrieven (archief)
Stap 3: Het beheren van de abonnees 

Stap 1. De voorbereiding


1.1. Emailadressen
De emailadressen worden automatisch gesync vanuit de ledenadministratie

1.2. Teksten
Maak evt een concept tekst aan voor de inleiding

1.3 Nieuwsbrief inhoud
De inhoud van de nieuwsbrief kan uit twee elementen bestaan:

1. Inhoud die al op de website is gepubliceerd
Inhoud die al op de website is verschenen kunt u straks eenvoudig invoegen in de nieuwsbrief.

2. Inhoud die nog niet op de website is verschenen
U kunt ervoor kiezen deze inhoud eerst te publiceren op de website om het daarna in te voegen.
(ga daarvor naar Chapeauplein --> Nieuw Artikel (publiek toegankelijk)
Of u kunt het direct als tekst + afbeelding direct in de nieuwsbrief invoegen.

Browser
Er is gebleken dat het maken van de nieuwsbrief in de browser Microsoft Explorer of Microsoft Edge niet goed werkt.
Advies is om Safari, Google Chrome of FireFox te gebruiken.

Stap 2. De Nieuwsbrief opstellen

U logt in als redactuer. Ga nu naar het menu-item Leden --> Nieuwsbrief maken en kies daar voor "Nieuwsbrieven maken".
U komt nu in het overzichtvenster van Nieuwsbrieven.

Voor een nieuwe nieuwsbrief kiest u voor Kopieren of voor Nieuw.

De stappen die u gaat doorlopen zijn de volgende:
1. U kiest de template van uw Woonkring.
2. U geeft de nieuwsbrief een relevante titel
3. U vult de inhoud aan met artikelen, teksten en afbeeldingen
4. U verstuurt een test nieuwsbrief en controleert deze
5. U voert evt aanpassingen door
6. U kiest de lijst aan wie u de Nieuwsbrief wilt verzenden
7. U kiest voor verzenden

1. Het kiezen van de template.

nieuwsbrief overzichtheader stap template kiezen1
Via de Pop-up kiest u de template :

Template keuze


2. Hierna geeft u de nieuwsbrief een relevante titel

nbr titel



3. Nieuwsbrief vullen met inhoud,  artikelen, teksten en afbeeldingen
Hiervoor scrollt u naar beneden tot u de concept nieuwsbrief ziet staan.
Nieuwsbrief opmaken
U kunt de voorbestemde vakken bewerken door erop te klikken.

Door op het TAGS knopje te klikken kan u reeds geplaatste artikelen invoegen in de nieuwsbrief
Door op het Berg-icoon te klikken kunt u een afbeelding invoegen.
Het knopje met de schakel kunt u gebruiken om een link naar een websitepagina te maken.
Het vak met Tekstversie (helemaal onderaan) kunt u negeren.


Joomla inhoud toevoegen

Op deze manier bouwt u de nieuwsbrief stap voor stap op.

Let op:
Bij het kopieren van tekst vanuit Word dient u een tussenstap toe te passen, omdat anders opmaakcode meekomt.
Kopieer de Word tekst eerst naar Kladblok, om het daarna in de nieuwsbrief te plakken.
Of type uw tekst rechtstreeks in de nieuwsbrief.

Content plaatsen: Inhoudsopgave
Het eerste van van de template is reeds voorzien de inhoudsopgave
U ziet staan: 

In deze nieuwsbrief:
{tableofcontents|type:h2} 

Deze code zorgt ervoor dat op deze plaats de inhoudopgave ingevoegd wordt.
Deze inhoudsopgave geeft automatisch een link naar alle ALINEA KOPPEN in de nieuwsbrief.
U dient echter wel de alineakoppen als <KOP 2> aan te maken.  

Hoe doet u dat?
Ga op de alieakop staan en klik op "NORMAAL" in de knoppenbalk. Wijzig Normaal --> KOP 2.
De opmaak wordt nu ook automatisch aangepast naar Kop 2, nl kapitaal en blauw: VOORBEELD KOP.
Hierna komt deze kop automatisch in de inhoudsopgave.

kop h2

Content plaatsen: Een artikel van de website invoegen (lees meer)
Door op het TAGS knopje te klikken kaan u reeds geplaatste artikelen invoegen in de nieuwsbrief
Door gebruik te maken van de TAG Joomla artikel kunt u een intro tekst met leesmeer -link plaatsen naar een artikel op de website.

Hoe doet u dat?
Klik weer op de TAG knop.
Kies nu voor de knop Joomla Content.



Joomla content tag 
Scrol vervolgens naar beneden en gebruik de zoek-functie om uw artikel terug te vinden.
Vink het juiste artikel aan

Joomla content

Scrol vervolgens weer omhoog en klik nu op de blauwe knop INSERT TAG.
Er wordt een code ingevoegd die likt op:  {joomlacontent:241| type:intro| link| pict:1| format:TOP_LEFT}
Op deze plaats wordt het artikel inclusief de titel en leesmeer link ingevoegd.  

Content plaatsen: Afbeelding invoegen
Door op het Berg-icoon te klikken kunt u een afbeelding invoegen.
Blader naar de map van uw woonkring.
Onderaan de popup staan knoppen om afbeeldingen te uploaden.
Kies een afbeelding, en pas de afmetingen aan (bijvorbeeld 300px breed of 100% breed),
Kies de uitlijning (links of rechts van de tekst)
Pas de marge aan (de afstand tot de tekst).
Kies voor invoegen.
 


4. Uzelf een Test nieuwsbrief versturen
Als u zover bent, verstuurt u een TEST nieuwsbrief.  Kies hiervoor in de knoppenbalk voor Voorbeeld / Verstuur

test versturen

U krijgt deze pop-up.
Vul uw emailadres in en eventueel een opmerking.

test versturen


5. Eventuele aanpassingen doorvoeren
U controleert of de nieuwsbrief naar wens is. Eventueel gaat u terug via de knop "Bewerken" om de nieuwsbrief te corrigeren.
Als u tevreden bent kunt u gaan verzenden.

6. De lijst kiezen aan wie u de Nieuwsbrief wilt verzenden
U kunt het "FILTER" negeren.

Verzendlijst kiezen

7. Bent u klaar om de nieuwsbrief te verzenden?
Net als bij de test, kiest u voor Voorbeeld / Verstuur
Nu kiest u echter niet voor testmail, maar u kiest voor VERSTUUR of PLANNING als u de nieuwsbrief op een later tijdstip wilt laten versturen.

verzenden

Stap 3. Nieuwsbrieven beheren

Als u in bovenstaan venster kiest voor Sluiten of de nieuwsbrief is verzonden, dan komt u in het Nieuwsvrieven overzicht
Op deze plaats kunt u nieuwsbrieven beheren, wissen, een bestaande nieuwsbrief kopieren en bewerken.

nieuwsbrief overzicht

Stap 4. Nieuwsbriefabonnees beheren

Via het menu  Nieuwsbrief abonnees beheren kunt u zien wie er op uw verzendlijst staat.

abonees beheren


Via de dropdown kiest u uw lijst.
Door op het emailadres te klikken kunt u de instellinge voor die abonnee aanpassen.  





Deze pagina is aan verandering en verbetering onderhevig.
Kom nog eens terug of geef uw tips en correcties door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Versie 28 februari 2018