Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Marathonroeien

11 steden P1100027
Bij De Hertog is een groep roeiers actief die jaarlijks aan een aantal marathons mee doet. Deze leden roeien allemaal in een eigen ploeg en daarnaast een aantal marathons met de marathonploeg. Marathons worden geroeid in C-materiaal.

Een marathon mag pas een marathon heten als de tocht minimaal 50 km lang is en kan als wedstrijd, als prestatietocht of in estafette geroeid worden. Dit laatste gebeurt alleen als de marathon langer is dan 70 km, zoals bijvoorbeeld de Elfstedentocht. Vanuit de Hertog schrijven we ons meestal in voor de prestatietocht.

Jaarlijks worden tussen april en oktober zo’n 23 marathons georganiseerd en deze zijn te vinden in de KNRB Marathon kalender. In het gehele land worden marathons georganiseerd en deze gaan altijd door mooie natuur gebieden. Onze marathoncommissie is groot fan van de Weerribben (gebied ten noorden van Zwolle) en de Groene Hart van Holland Marathon (van Alphen naar Leiden over de Kagerplassen en het Braassemermeer).
Het hoogtepunt van het jaar is de Elfstedentocht (210 km) welke elk jaar gehouden wordt de vrijdag/zaterdag na Hemelvaart. Behalve de marathongroep doen daar vaak ook andere Hertogploegen aan mee.

Door Corona zijn er in 2020 en 2021 weinig marathons geroeid. De hoop is dat in 2022 de kalender weer als vanouds geroeid kan worden.

Af en toe roeit de marathongroep ook in het buitenland. Zo hebben we 2x mee gedaan aan de Rhein marathon (42km) van Leverkussen naar Dusseldorf, roeiden we een keer de Traversee de Paris over de Seine en tweemaal heeft een groep in Venetie de Vogalonga geroeid. 

Voga 9Voor marathonroeien vragen wij minimaal R2 en Sturen A, wedstrijdervaring is niet nodig. Marathonroeien is een duursport waarvoor een goede conditie noodzakelijk is, je moet het roeien immers 5 à 6 uur kunnen volhouden. Omdat de inschrijvingen tegenwoordig via het KNRB-inschrijfprogramma lopen moet je wel een Wedstrijdlicentie getekend hebben, anders is inschrijving niet mogelijk. Zie voor W-licente op deze pagina.
Ook als je geen lid bent van de marathongroep is het mogelijk om marathons te roeien. Lees dan ook even het tabblad over inschrijvingen hieronder.


Van oktober t/m maart roeien we meestal 1x per maand naar Sint Michielsgestel over de Dommel (25 km) voor de gezelligheid met een (culinaire) stop in Sint Michielsgestel. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met de Marathoncommissie.

De marathoncommissie

Fred Boelens en Annelies Leemans
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk hier voor meer informatie over Marathon vanuit de KNRB en de link naar de actuele marathonkalender.