Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Introductie 2018

De Introductiecursus start elk voorjaar, begin april. Voor de midweek start de introductie begin mei. Aspirant-leden die zich inschrijven worden op de wachtlijst geplaatst, in volgorde waarin zij zich aangemeld hebben.
Heb je al enige roei-ervaring, kijk dan voor de eventuele mogelijkheden op de pagina Lid worden / tabblad 1. Lid met roei-ervaring.

leren roeien 1Introductiecursus
Ieder voorjaar starten wij met de roei-opleiding voor aspirant-leden (volwassenen), het zogenaamde Introductie-roeien. Voor het avond- & weekendroeien begin april en voor de Midweek vanaf begin mei. Onder leiding van eigen instructeurs leer je het roeien en onze vereniging kennen. Halverwege juli zullen de meesten hun introductie afsluiten met het eerste roei-examen!

Interesse?
Heb je interesse in roeien of in het deelnemen aan de introductiecursus, meld je dan aan bij de ledenadministratie.

Meer info over het lid worden vind je op deze pagina.
Een bezoek aan de vereniging voorafgaand aan de inschrijving is een goede eerste kennismaking met ons en voorkomt een mogelijke teleurstelling. De beste tijd hiervoor is op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. Loop gerust even binnen en vraag naar iemand van het bestuur.

Dit Introductieboekje roeien (download als pdf) wordt uitgereikt aan deelnemers van de introductiecursus en geeft alvast een beetje een beeld van wat je allemaal te wachten staat.

Beleef het tijdens de introductie!

Je stapt niet zomaar in een roeiboot en vaart weg, daar komt heel wat bij kijken. ‘Roeien’ is veel meer dan 2x sporten in de week. Naast roeien zorgen wij voor onze vloot en ons prachtige gebouw. Ook houden wij van gezelligheid, dus regelmatig zijn er borrels, clubmaaltijden of kan je meedoen aan verschillende (roei)activiteiten zoals toertochten of wedstrijden. Om te leren roeien en alvast een beetje 'kennis te maken' met wat er nog meer bij komt, organiseren wij elk voorjaar het Introductie-roeien.

is roeien iets voor jou
De introductiecursus bestaat uit 20 lessen waarin je door ervaren roeiers/coaches instructie krijgt over roeien, sturen en materiaalgebruik. Aan het eind van de cursus zal het eerste roeiexamen afgenomen worden zodat je daarna met je roeiploeg zelfstandig het water op kunt.

De avond & weekend-introductie start begin april in 3 groepen van maximaal 15 roeiers. Elke groep roeit 2 maal per week. De introductie voor de avond- en weekendroeiers begint op 10, 11 en 12 april. De introductie van het midweekroeien (senioren) start 10 mei met 1 groep van 12 à 15 roeiers. Deze groep roeit 2 maal per week op dinsdag en donderdag aan het begin van de middag.

In de eerste 10 lessen (5 wkn) worden de beginselen en het plezier van het roeien bijgebracht. Daarna beslis je of je lid wordt, en ga je de roeitechniek verder aanscherpen. We sluiten 16 juli de introductie af met een examen voor alle nieuwe roeiers (indien je hier klaar voor bent) en een bbq met midzomernachtfeest.

Roeitijden introcursus


Introductielessen en -tijden De roeitijden van de verschillende cursussen zijn als volgt:
Groep 1: maandag- en donderdagavond 19.00 - 20.30 uur
Groep 2: dinsdagavond 19.15-20.45 uur en zaterdagochtend 8.30-10.00 uur
Groep 3: woensdagavond 19.00-20.30 uur en zondagochtend 8.30-10.00 uur
De eerste lessen starten begin april. Voorafgaand aan de intro is er een startbijeenkomst waar de groepen ingedeeld worden. Bij de indeling in groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur.
NB: exacte lesdata worden direct gecommuniceerd aan de deelnemers.

Wees ongeveer uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de roeitijd aanwezig om alvast de spullen klaar te zetten, zodat iedereen op tijd begint. Na afloop van het roeien gaan de boten terug in de loods en is het gebruikelijk (en gezellig!) om onder het genot van een kopje koffie of thee nog wat na te praten.

Begin september vindt de jaarlijkse Bossche Sprint plaats, een boord-aan-boord race op de AA tussen de Van Berckelstraat en Citadellaan. De eerstejaarsploegen strijden dan om de Damen Romijn Talentenbokaal.

Midweek/senioren: Kennismaking, eerste roeiles . Roeitijden dinsdag en donderdag 13.30-15.00.

Wees ongeveer uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de roeitijd aanwezig om alvast de spullen klaar te zetten, zodat iedereen op tijd begint. Na afloop van het roeien gaan de boten terug in de loods en is het gebruikelijk (en gezellig!) om onder het genot van een kopje koffie of thee nog wat na te praten.

april:  kennismakingsbijeenkomst
mei:   (les 1 t/m 7)
juni:  (les 8 t/m 10; 11 t/m 16)
juli:   (les 17 t/m 20)
juli: R1 examen voor wie daar klaar voor is.

NB: exacte lesdata worden direct gecommuniceerd aan de deelnemers.


roeitijden