Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Introductie 2020

Introductiecurus

De Introductiecursus start elk voorjaar in april. Voor de midweek start de introductie eveneens in april. Aspirant-leden die zich inschrijven worden op de wachtlijst geplaatst, in volgorde waarin zij zich aangemeld hebben.
Heb je al enige roei-ervaring, kijk dan voor de eventuele mogelijkheden op de pagina Lid worden / tabblad 1. Lid met roei-ervaring.

leren roeien 1Introductiecursus
Ieder voorjaar starten wij met de roei-opleiding voor aspirant-leden (volwassenen), het zogenaamde Introductie-roeien. Voor het avond- & weekendroeien begin april en voor de Midweek eveneens begin april. Onder leiding van eigen instructeurs leer je het roeien en onze vereniging kennen. Eind juni zullen de meesten hun introductie afsluiten met het eerste roei-examen!

Interesse?
Heb je interesse in roeien of in het deelnemen aan de introductiecursus, meld je dan aan bij de ledenadministratie.

Meer info over het lid worden vind je op deze pagina.
Een bezoek aan de vereniging voorafgaand aan de inschrijving is een goede eerste kennismaking met ons en voorkomt een mogelijke teleurstelling. De beste tijd hiervoor is op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. Loop gerust even binnen en vraag naar iemand van het bestuur.

Dit Introductieboekje roeien (klik om te downloaden als pdf) wordt uitgereikt aan deelnemers van de introductiecursus en geeft alvast een beetje een beeld van wat je allemaal te wachten staat.

Beleef het tijdens de introductie!

Je stapt niet zomaar in een roeiboot en vaart weg, daar komt heel wat bij kijken. ‘Roeien’ is veel meer dan 2x sporten in de week. Naast roeien zorgen wij voor onze vloot en ons prachtige gebouw. Ook houden wij van gezelligheid, dus regelmatig zijn er borrels, clubmaaltijden of kan je meedoen aan verschillende (roei)activiteiten zoals toertochten of wedstrijden. Om te leren roeien en alvast een beetje 'kennis te maken' met wat er nog meer bij komt, organiseren wij elk voorjaar het Introductie-roeien.

is roeien iets voor jou
De introductiecursus bestaat uit 20 lessen waarin je door ervaren roeiers/coaches instructie krijgt over roeien, sturen en materiaalgebruik. Aan het eind van de cursus zal het eerste roeiexamen afgenomen worden zodat je daarna met je roeiploeg zelfstandig het water op kunt.

De avond & weekend-introductie start begin april in 3 groepen van maximaal 15 roeiers. Elke groep roeit 2 maal per week. De introductie voor de avond- en weekendroeiers begint op 10, 11 en 12 april. De introductie van het midweekroeien (senioren) start 7 april. Deze groep roeit 2 maal per week op dinsdag en donderdag van 13.30 - 15.00 uur.

In de eerste 10 lessen (5 wkn) worden de beginselen en het plezier van het roeien bijgebracht. Daarna beslis je of je lid wordt, en ga je de roeitechniek verder aanscherpen. We sluiten 27 juni de introductie af met een examen voor alle nieuwe roeiers (indien je hier klaar voor bent) en een bbq met midzomernachtfeest.