Jeugdroeien

op 13 juli 2012
Geschreven door Jeugd en commissaris roeien

Leren roeien bij RV De Hertog.
Heb je interesse om te leren roeien en lid te worden klik dan door naar de pagina Jeugdintroductie.

Roeitijden Jeugd in zomer en winter
In het zomerseizoen (tijdens de zomertijd) traint de jeugd op zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur en op dinsdag van 17.30 tot 19.15 uur. In het winterseizoen gelden dezelfde trainingstijden maar wordt er dinsdag getraind op de ergometer. De jeugdintroductie vindt (in principe) aansluitend aan deze tijden plaats in de periode april - juli.

Op deze tijden roei je altijd onder toezicht van de jeugdcommissie en ga je oefenen om de techniek aan te leren en te verbeteren, wedstrijden of gewoon lekker roeien voor je plezier.

foto 7 roeien 24 april 040Van begin april tot eind oktober roeien we voornamelijk in de skiff en dubbeltwee. Maar ook de vier hoeft niet in het stof te blijven liggen. Zie onder Leermethode voor meer informatie.

Van begin november tot eind maart, als het te koud is om te skiffen, ligt de nadruk op het roeien in (meestal) gladde vieren. Dit zijn smalle boten en dus een uitdaging om in te roeien. Afhankelijk van het weer of soort training, bijvoorbeeld een stuurtraining, wordt ook gevaren in de jeugd C4. Dit is een veel bredere en dus stabielere boot.

In principe gaat het zaterdag- en dinsdagprogramma altijd door, ook als er niet geroeid kan worden wegens te koud of slecht weer. De jeugdcommissie verzorgt dan andere activiteiten, zoals theorie, landtraining, spelletjes, schaatsen of iets anders.

Kijken bij een jeugdtraining
Dat kan natuurlijk. Hierboven staan de trainingstijden. Mocht je vragen hebben dan kan je die stellen aan de coaches of de kinderen zelf.

Lees hieronder verder over de prestaties en activiteiten van de jeugdgroep in de afgelopen jaren.

2016-2017

NopeusDit zijn de fanatiekelingen van het stel: Nopeus, oftewel Sam, Kylian (beiden 17 jaar), Teun en Julius (resp. 16 en 15 jaar). Sam en Kylian zijn onze oudste en wellicht ook onze actiefste jeugdleden wat betreft vrijwilligerstaken. Zij zijn jeugdvertegenwoordiger, coach, stuur en verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het beeldmateriaal van de jeugd (Kylian).

Julius en Teun trainen inmiddels 5 keer per week en gaan komend jaar wedstrijdroeien. De eerste wedstrijd zit er inmiddels op: de Nederlandse Kampioenschappen Indoorroeien, waar ze deelnamen in het grootste veld: jongens 16. Teun werd 17e in 6.54,6 en Julius 41e in 7.11,3!

De heren hebben inmiddels dus veel roeiervaring en hebben dan ook coaches met veel ervaring nodig.

F oarsomeDe meiden: Emma, Roos (al enkele jaren lid), Rossali en Renee (sinds dit jaar lid), samen F-oarsome.

Emma en Roos hebben dit jaar behalve aan de juniorencompetitie, meegedaan met de Tromp Boatraces in de 2x en de Novembervieren in een Hertog/Breda-combi 4x. Rossali en Renee zijn dit jaar begonnen met roeien en tonen zich ware talenten. Zij hebben al enkele keren meegedaan met de juniorencompetitie en kunnen inmiddels al uitstekend roeien. En hoewel het geen doel op zich is bij de jeugd om roeiexamens te halen, moet dat uiteindelijk natuurlijk wel gebeuren. Enige begeleiding op weg naar skiffen 2 en roeien 2 is dan ook zeer welkom. Alle meiden moeten ook nog hun sturen A halen!

De meiden worden op dit moment al begeleid door de enthousiaste coaches Kim en Sabina, maar daar mag nog wel iemand bij! De meiden worden, zoals je kunt zien, binnen het jeugdroeien op handen gedragen.

Knipsel schot voor de boegSchot voor de Boeg: Arthur, Simon, David, Sid en Ivar (de laatste staat niet op de foto). Arthur roeit al wat langer, de andere jongens zijn dit jaar begonnen. Samen vormen zij een leuk team dat nog op zoek is naar enkele enthousiaste coaches!

De jongens trainen op dit moment twee keer per week op dinsdag en zaterdag, de standaard jeugdtrainingstijden, maar geïnteresseerde coaches mogen met de jongens zelf afspraken maken over trainingsmomenten. De jongens skiffen graag, maar nu de winterperiode aanbreekt zal er in tweetjes en viertjes getraind moeten gaan worden. Ook moeten zij nog leren sturen.

Dit jaar hebben de jongens meegedaan aan enkele wedstrijden, de juniorencompetitie. Dit is erg leuk omdat ze daar op laagdrempelige wijze kunnen sparren met leeftijdsgenootjes en kennismaken met het roeien van wedstrijden.

 

2014

Verslag van de Dommelregatta door Kylian Alkemade

Leander BB 2014 1192-DSC 4102Op zondag 25 mei roeiden we de 15e Dommelregatta, het was dit jaar weer een gezellig dag met leuke wedstrijden en fantastische tijden. Dit jaar deden er ook veel jeugdroeiers mee en dat maakte het voor de Hertog-jeugd een stuk leuker, omdat er meer tegenstand was - van Aross (Oss) en de Gorcumse (Gorinchem).
We roeiden allemaal geweldige tijden, maar Leander Geschiere trok extra veel aandacht. Door zijn tijd, 17:39.6min (gecorrigeerd 16:34.93), veroverden we na een aantal jaar onze eigen Bossche Bol-bokaal. Voor meer foto's van de Dommelregatta zie www.dommelregatta.nl.

 

 

 

Jeugd voor jaarverslag 2013 - skiffs bijsnij

 

 

 

 

 

 

 

2013

Jaarverslag van Kim de Groot

3 februari Hertog Ergometer Kampioenschap 1km

ergrometer kampioenschapOp februari was het club ergometerkampioenschap. Erg gezellig met leden van de Hertog. Helaas deed niet iedereen mee.. Dus hopelijk nog meer inschrijvingen komend jaar! Ik ben eerste geworden bij de jeugd meisjes, peter bij de jongens en Leander overall. De jeugd is dus goed bezig! Ook onze coaches staan op het podium! Rinske en Jan-Willem!!

 

 

 

 

 

skiffhead

 

Skiffhead 31 maart

De skiffhead is een roeiwedstrijd in Amsterdam van 7,5km. Op 31 maart 2013 was het erg koud, het sneeuwde zelfs! Ondanks dat was het alsnog een zeer leuke ervaring. Ik ben 23ste geworden met een tijd van 39:30. 21 april regio Tilburg 1km

 

21 april was een gewoon normale juniorencompetitie in Tilburg waarbij junioren tussen 12-14 jaar 500m starten en 15-18 jaar 1000m. Tijdens deze wedstrijd ben ik 1e in de skiff geworden met een tijd van 4:46 en ook in de dubbel 2 met peter met een tijd van 4:03.

 

 

ZRB Tilburg 11 en 12 mei 2km

De ZRB in Tilburg was mijn eerste nationale 2km wedstrijd. Erg spannend natuurlijk, ook moest ik in een andere boot als normaal roeien. Op het laatste moment was het allemaal erg stressen, omdat de rigger er nog zrbniet was.. uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen! De eerste 1500m van de wedstrijd lag ik 2e , maar tijdens de laatste 500m kon mijn tegenstander het tempo niet hoog genoeg houden waardoor ik haar inhaalde en op het randje 1e werd met een tijd van 09:19,66 niet slecht voor een eerste keer dacht ik zo. 

Zondag 12 mei startte ik een dubbel 2 combi met Vada. Die race hebben we ook gewonnen met een tijd van 08:54,96. Daarna vond ik het ook wel leuk om nog een keer in de skiff te starten dus dat deed ik en ik won ook die race met een tijd van 09:35,26. Ik ben erg tevreden over mijn resultaten op mijn eerste nationale 2km wedstrijd!  

9 juni Dordrecht 1km

peter en kim dordrecht

 

Het vaarwater bij Dordrecht wordt beïnvloed door eb en vloed. Dat wil zeggen dat je s’ morgens om 10:00uur 2 km/h stroming mee hebt (in de richting die wij op voeren). Dat loopt op tot ongeveer 16:00 uur en daarna krijg je stroming tegen. Daarom werden er ook geen tijden gemeten, want dat zou natuurlijk heel oneerlijk zijn. Er werden steeds heats van 3 gestart en de winnaar daarvan ging dan na de finale. Wie er dan in de finale wint is de snelste. Ik ben 1e geworden in de skiff en ook 1e met peter in de dubbel 2.  

 

 

Bosche Sprint 7 september

De Bosche Sprint is natuurlijk ons eigen clubwedstrijd. De finish is onder de brug waar het altijd gezellig is en er zijn vaak veel toeschouwers om je aan te moedigen. Ik ben ook daar eerste geworden met een tijd van 1:37.

leander en kim22 september Breda 1km

Op 22 september was er weer een juniorencompetitie. Maar niet zo maar een! De eerste keer dat er ook dubbel 8en werden gestart!! Leander en ik werden ingedeeld met een combi van 3 verschillende ploegen. Dat verliep dus ook niet vlekkeloos. Toch was het een hele leuke ervaring om een keer in een dubbel 8 te hebben geroeid. Leander en ik zijn 1e geworden in de dubbel 2 met een super snelle tijd van 3:52,7! Met de 8 zijn we 2e geworden met een tijd van 3:48,3 en in de skiff ben ik 3e geworden met 4:34,3.

 

Moordregatta Tilburg 5 oktober 2km

De Moordregatta is een regionale wedstrijd waar de jeugd 2km start. Nynke en ik zijn gestart in een dubbel 2. Helaas doet er vaak weinig jeugd mee en hadden we ook maar 1 tegenstander. Maar de pret was er niet minder om, want we wonnen wel dik met 08:46, ook een tijd om trots op te zijn!

Tromp 19 oktober 5250m

tromp

Op 19 oktober was het dan zover de Tromp. Jammer genoeg heb ik er bijna niet voor kunnen trainen en kon er niemand meefietsen tijdens mijn race. Dat vond ik erg jammer. Mijn tijd was daarom ook niet al te best. Ook moet ik toegeven dat mijn tegenstandsters vele malen beter waren dan ik. Ik ben uiteindelijk 22ste geworden met een tijd van 26:48.

 
26 oktober Eindhoven 250m

Op 26 oktober was er een juniorencompetitie, alleen niet zoals normaal. Er is in Eindhoven geen genoeg ruimte om 500m en 1000m te starten. Daarom werden er races gehouden van 250m. Het was erg druk met deelnemers en moesten helaas lang wachten voordat we aan de beurt waren en konden na ongeveer 1 min weer gaan kijken. Uiteindelijk ben ik in de dubbel 2 met peter wel bovenaan geëindigd en in de skiff 2e werd.

 

Dit was mijn jaarverslag van 2013!!!!!!!!!!!!!
Groetjes Kim de Groot

2012

Afzien op de Hek 2012
Op 4 februari deed de jeugd voor de tweede keer mee met de Hertog Ergometer Kampioenschappen.

   
download1   download2   download3

 


2011

Blik op Beatrix Head Trial (=roeiwedstrijd in Eindhoven) door de meiden Geertje de Lange en Wendeline van Seventer.

BHT 2011 jeugd DSC08649 IJFR 800

 

De Jeugd was goed vertegenwoordigd op de BHT.

 

 

 

 

Moordregatta 2011
Verslag van Julia

De jeugd van de Hertog heeft 1 oktobermeegedaan aan de Moordregatta bij TOR, in Tilburg. In de vroege ochtendgloren stonden we, zonder enig teken van vermoeidheid, al bij de vereniging. Tot onze grote verbazing IMG 1882arriveerden we rond achten als eerste club bij TOR. Na een kopje koffie of thee begonnen we met het opriggeren van de boten. En om negen uur konden we eindelijk het water op, want daar kwamen we natuurlijk voor! Bij de start begon de gezonde spanning wel toe te slaan, zeker toen de boten vol met klerenkasten(mannen en vrouwen!) langs kwamen varen. De jongensvier was de eerste Hertogploeg die weg mocht. Jasper, Daan, Peter en Matthijs roeiden de 2 km in 8:09 minuten en liepen zelfs in op de ploeg voor hen. Dit leverde een mooie 3e plaats op in hun categorie.

Hierna mocht de damesvier, met Kim, Nynke, Wendeline en Julia, zij roeiden naar een 2e plek, met een tijd van 8:55 minuten. Als laatst mocht de jongenstwee, met een vervanging van Job, die zijn pols had gekneusd én een kapotte waterkering van de Lous. Sietse en Wif roeiden voor het eerst samen, maar kwamen na 9:11 minuten binnen en dat leverde hen een 3e plek op.
IMG 1884 Zoals u misschien al heeft kunnen lezen heeft de jeugdploeg de naam van de Hertog op de kaart gezet. Helemaal als u bedenkt dat de jongens tegen ‘de klerenkasten’ moesten roeien, de dames vier seconde langzamer waren dan de nummer één en de jongenstwee voor het eerst samen roeide.
IMG 1895

 

 

 

 

 

Als laatst moet ik nog even wat mensen bedanken, zoals dat hoort. Monique en Geertje, hartstikke bedankt voor het sturen! Monique, ook heel erg bedankt voor de prachtige tenues. Hans en Jan-Willem en weer Monique, bedankt voor het coachen. Ik vond het een geslaagde dag!

Julia Stam

Bossche Sprint 2011

IMG 1668Op 3 september is er door de jeugdgroep weer in grote getale meegedaan met deze sprint over 450 meter. Veel jeugdroeiers deden zelfs mee in meerdere nummers waardoor er vaak 4 en door de finalisten zelfs 5 keer gesprint is. De volwassenen hebben maximaal 3 keer hoeven aantreden dus jullie mogen trots zijn op jullie inzet. Wij als coaches zijn dat zeker! Van de 1e jaars vormden Julia en Kim een goed koppel in de Moerasdraak en Titus heeft heel stoer in de skiff meegedaan!

Alle oudere jaars deden mee. Nynke deed mee in de skiff en de dames dubbel 4 die verder bestond uit Wendeline, Geertje, Zoë. Wendeline en Geertje deden ook mee in de dubbel 2.
IMG 1623

De jongens hadden een dubbel 4 ploeg bestaande uit Daan, Job, Jasper en Robin. Een heren dubbel 2 met Peter en Matthijs en 3 skiff’s met Daan, Robin en Job. Als je de tijden vergelijkt met vorig jaar dan zien we dat er vaak 15 seconden, of meer, sneller gevaren is.
Jullie techniek is echt verbeterd en dat zie je terug in de tijden. 
Ook de wedstrijden in de juniorencompetitie hebben bijgedragen aan ervaring en wedstrijd gevoel. Daarna was er een gezellige prijsuitreiking waar door jullie een behoorlijk aantal blikken in ontvangst genomen is. Al met al een mooie zonnige dag in een goede sfeer met mooi resultaat! IMG 1716

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dommelregatta 2011
IMG 0729

046 - Mix J18 4*
# Rug# Ploeg      Finish          Finish (gecor.)
1 35      Hertog1 18:28.85     18:34.64

042 - J16 4*
# Rug# Ploeg    Finish          Finish (cor.)
1 36 Hertog 4    17:52.53     18:29.01
2 37 Aross 2      19:05.57     19:35.23

Het jeugdveld bestond dit jaar uit 3 ploegen. De jongens dubbel 4 en een mix dubbel 4 van De Hertog en een jongens dubbel 4 van Aross uit Oss. De start was in Halder en na 4,5 km was er de finish. Een hele afstand maar er is goed geroeid en de sfeer was prima.

 

 

Jeugd Hertog wint derde blik nu bij TOR in voorronde junioren competitie


TOR j16 dubbel 4 IMG 0921

Zondag 29 mei was alweer de tweede en laatste wedstrijd voor het Hertog Jeugdteam in de juniorencompetitie van de KNRB. De wedstrijd, dit keer gehouden bij onze buren in Tilburg, was weer een erg leuke wedstrijd om aan mee te doen.

 

Coaches Jan-Willem en Hans reden af en aan om ons tijdens de heats aanwijzingen te geven en zij hebben dus ook aardig wat kilometers gereden.
IMG 0918 coaches op de fiets

Uiteindelijk werd er door Job namens de Hertog een eerste plaats in het skiff veld behaald wat een mooi blik opleverde!

Tijdens de Dommelregatta zal het Jeugdteam van de Hertog weer volop meedoen en ik twijfeldi er niet aan dat ook deze wedstrijd weer hartstikke leuk zal zijn!

Matthijs Even


IMG 0727 job met blik

 

 

 

 

Ervaringen van Job tijdens de juniorencompetitie bij TOR

Hallo mederoeiers/mederoeisters,
Hans Linde had mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over mijn ervaringen bij de jeugdkampioenschappen in Tilburg.

Bij deze wedstrijd heb ik op de 500 meter skiff blik gewonnen. De week ervoor waren er ook al wedstrijden in Eindhoven, maar toen bakte ik er niets van. In de dubbel 4 moesten we toen tegen veel oudere roeiers, in de dubbel 2 voeren we in een slechte boot en bij de skiff had ik te weinig gegeten. Dit was niet zo slim en de week erna moest ik in de tweede heat al in de skiff. Het was mijn eerste wedstrijd die dag dus bruiste ik van de energie. Om hongerkloppingen te voorkomen had ik nog een stuk ontbijtkoek gegeten. Ik wist dat ik het op deze dag moest hebben van de skiff, omdat we in de dubbel 4 tegen jongens van 17 en 18 moesten, en in de dubbel 2 ook tegen oudere tegenstanders. In de skiff moest ik tegen mensen van mijn eigen leeftijd. Ik heb me helemaal kapotgeroeid, en ik had een tijd van 2 min. 25., dat was twee seconden sneller dan de tweede van mijn heat. In de laatste heat zaten ook nog 4 skiffeurs van mijn categorie, maar die waren uiteindelijk net niet snel genoeg, waardoor ik blik had. Ook heb ik zondag 12 juni de dommelregatta meegeroeid in de dubbel 4, waarbij we helaas maar een tegenstander hadden in onze pool, waardoor er geen blik was voor ons veld. Maar we hadden wel gewonnen. We kregen dan wel geen blik, maar wel een oetel, als aandenken aan deze dommelregatta. Dit alles was nooit gelukt zonder onze jeugdcoaches, die iedere zaterdag voor ons klaar staan.

Job van den broek


Jeugd Hertog wint twee blikken in voorronde junioren competitie bij Beatrix
niels peter DSC07670 IJFR 800

Zondag 22 mei werd er meegedaan in de dubbel 4, dubbel 2 en de skiff. De dubbel 4 bestaande uit Jasper, Peter, Niels, Matthijs en Geertje als stuur waren de snelste in het1000 meter veld. De dubbel 2 bestaande uit Niels en Peter trokken blik in het J16 veld over 500 meter.  

Zondag 22 mei deden wij met de jeugd van de vereniging mee aan een roeiwedstrijd bij de Eindhovense roeivereniging Beatrix. ’s-Ochtends vroeg kwamen we vol goede moed aan, we hadden er zin in! Eenmaal in de kantine bleken er veel roeiverenigingen mee te doen; TOR (Tilburg), Roosendaal, Breda, Beatrix en wijzelf. Voor een jeugdcompetitie is dit een record!

In veel verschillende categorieën werd geroeid; skiff, gladde twee en viertjes. Bij de laatste twee nummers werd er opvallend vaak gemixt. Het was een super leuke dag! IMG 0592

Tof om te zien hoe het er op een andere roeiclub aan toe gaat en de wedstrijd zorgde natuurlijk ook voor de nodige spanning. Trots hebben we Beatrix verlaten met twee blikken onder de arm; jongens 4 en jongens 2. (met weinig oefening!) Door het meemaken van deze wedstrijd zijn we zeker extra gemotiveerd om meer te gaan trainen voor wedstrijden!

 

 

 

 

jeugd2011 groepOok de andere jeugdroeiers hebben laten zien dat zij goed mee komen met jeugd van andere verenigingen. Al met al een heel geslaagde en vooral gezellige dag. 

 

 

 

 

 

 

Hertog kampioenschappen ergometersprint 1000 m feb 2011  

jeugdHEKmeisjes 2011

 

Katrien, Nynke en Geertje zitten klaar voor de start, en oja.... onze 'jeugdige' commissaris roeien.                                 

 

 

 

 

 

 

jeugdHEKjongjes

 

Daan, Robin en Job hard aan het werk.                               

 

 

jeugdHEKjongens ouder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nino laat zich toch overhalen om wel mee te doen. Peter verbetert zijn record met 9 seconden!    

 

Kort verslag van de ploeghap en training van zondag 3 juli 2011

 • Training: Het was leuk zo met de hele jeugdgroep. Wij hebben de 1e jaars en de anderen door elkaar gehusseld.
 • Afscheid van: Nino, Katrien die een jaar naar Rusland gaat, Niels, Aron en Siem.
 • Doel: plannen/ ambitie en wederzijdse ideeën bespreken Ambitie jeugd:
 • Uitslag enquête. 2 keer pw trainen, ploegroeien, ook wedstrijden en technisch willen groeien in een gezellige sfeer. Er worden, mede op basis van ambitie, ploegjes of groepjes gevormd. Dit gaat in samenspraak met de jeugdcoaches. Een voorbeeld is deelname aan de Bossche Sprint en de Juniorencompetitie op 11 september in Breda en 16 oktober bij TOR in Tilburg. Info en jaarkalender volgt. Navragen de eerstvolgende training wie mee wil doen en daar naartoe trainen. Rekening houdend met niveau van de 1e jaars.  

Plannen:

 • Beide jeugdgroepen samenvoegen met de bestaande zaterdag- en dinsdagcoaches om zo 2 keer per week te trainen met vaste coaches als basis. Er wordt daarvoor nog versterking gezocht.
 • Coaches: Zaterdag: Jan-Willem, Monique, Inez, Rineke, Erik-Jan, Hans, Dinsdag: [Joris] Markus, Erik-Jan, Paul, Sabine als reserve Variaties zijn mogelijk in overleg.
 • Trainingstijden: Zaterdag: 12.00-13.30 uur Dinsdag: 17.45-19.15 uur
 • Dit aangevuld met coaches voor projecten. Dit kunnen ervaren ploegen zijn die voor een x aantal weken een ploeg jeugd als het ware adopteert en verder brengt. Voorbeelden: Sturen A, R2, wedstrijden,? De trainingstijden kunnen dan afgesproken worden met die coaches.
 • Vanaf oktober vlottijd voor hele jeugd van 11.30-13.00 uur.  

Praktisch nu:

 • Roeien in de vakantie: In principe is er een zomerstop maar via de sportplanner kan de jeugd kijken of er één of meerdere coaches op groen staan. Als dit zo is kunnen de jeugdroeiers door zich op groen te zetten laten weten dat zij komen. Als er geen coaches op groen staan gaat de training dus niet door.
 • Sportplanner: De sportplanner is aangepast en samengevoegd. De sportplanner van de 1e jaars intro is opgeheven. De 1e jaars jeugd en de coaches hebben een uitnodiging gekregen voor de nieuwe sportplanner die “jeugdroeicommissie” heet. De sportplanner dient op tijd, dus zeker 2 dagen van te voren, te worden ingevuld met rood of groen. Afmelden op het laatste moment wegens ziekte oid dient telefonisch aan een van de coaches gemeld te worden.
 • Kiezen jeugdvertegenwoordigers: Wif, Sietse, Jasper en Wendeline hebben zich aangemeld als jeugdvertegenwoordigers. Samen met Jan-Willem en eventueel enkele ouders kunnen er activiteiten georganiseerd worden zoals: een familiedag, informatie krantje voor ouders, begeleiden door ouders bij wedstrijden, jeugdfeest, barbecue, excursie naar wedstrijd op de bosbaan maar vooral ook eigen ideeën!!!!
 • Verandering in organisatie van de jeugdcommissie: Joris ten Berge gaat Hans opvolgen als jeugdcoördinator. Activiteiten van, voor en door de jeugd in 2011Er staat een omslagcursus met picknick aan de Oosterplas, een familiedag en meedoen aan de Bossche Sprint op het voorlopige programma. De data worden in overleg met elkaar vastgesteld. De Bossch Sprint is 3 september.

2010

Bossche sprint 2010 op 4 september

100 6869
Er is door de hele jeugdgroep meegedaan aan de Bossche Sprint. Een race over 450 meter.
100 6901

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jeugdgroep en enkele jeugdcoaches. Blik en taart!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dommelregatta juni 2010

foto 1 100 6061

 

Uit de Hertog jeugdploeg hebben twee skiffs en een dubbel vier meegedaan. De dubbel vier bestaande uit Peter, Matthijs, Geertje en Katrien met coach Rineke als stuur heeft een uitstekende wedstrijd gevaren in de 2e heat.

Zij hebben de 4,5 kilometer vanaf Halder gevaren in de knappe tijd van 20.07! Rineke was uitermate tevreden over de tijd maar ook over de gelijkheid als ploeg. Het liep gewoon goed.

foto 2 100 6049 De laatste halen...

Coen en Simon hebben meegedaan in het herenveld over 7,5 kilometer. Zij hebben zich goed staande gehouden in het geweld. “Het was wel een heel eind” werd er achteraf, nog wat nahijgend, vastgesteld!

foto 3 IMG 9290 simonfoto 3a IMG 9309 coen


Simon & Coen

 

 

 

 

NSRK2010

Dit jaar hebben vier ploegen uit ’s-Hertogenbosch op 4 juni meegedaan aan het Nationaal School Roei Kampioenschap op de Bosbaan in Amstelveen. Meer dan 41 scholen uit heel Nederland streden om roem en glorie op de 500 meter afstand.
’s-Hertogenbosch werd vertegenwoordigd door twee ploegen van het Pierson College en door twee ploegen van het Van Maerlant Lyceum. Zij hebben bij RV De Hertog, in samenwerking met Lisso, fanatiek getraind om daar goed voor de dag te kunnen komen.

Laatste training voor het NSRK bij De Hertog

foto 4 100 6044

 

Het weer op de Bosbaan was prachtig, de resultaten prima en de sfeer met alles daar omheen geweldig. In het veld Jongens C4 met stuurman, klas 4,5 en 6 werden het Maerlant Lyceum en het Pierson College respectievelijk tweede ( in totaal 04:12.91) en derde ( in totaal 04:17.81) na het Gymnasium Arnhem dat met in totaal 04:05.78 de dag winnaar werd. Gezien het beperkte aantal trainingen vooraf is dit voor beide ploegen een geweldige prestatie!!

 

 

 

Pierson College, Atheneum klas 5

Voor een verslag door de verschillende deelnemers volg dan deze link

Al met al weer een geslaagde actie. 

 2009

Geslaagden kl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------het jeugd-roei-team van De Hertog met diploma-------------


IMG 3178 klDe resultaten van de jeugd-roei-opleiding zijn erg goed en dat is eigenlijk te zacht uitgedrukt.
In april is 5 maal het diploma roeien 2 uitgereikt (Barbara, Chris, Coen, Simon en Niels), 2 keer Sturen A (Lambert en Jasper), 4 keer roeien 1(Daan, Thijs, Mark en Peter) en onlangs nog het Skiffen 2 diploma aan Simon. Als coaches zijn wij daar best trots op.


De jeugdgroep is gezellig en enthousiast. Er zijn duidelijke doelen die zij zich stellen. R2, Skiffen, Sturen A, meedoen aan de Dommelregatta en de Bossche Sprint. Chris is in opleiding voor sturen B. Ook gaan enkelen van de oudere jeugd meehelpen om de volgende lichting jeugdroeiers op te leiden.

100 3427 kl

 

 

 

(C) 2006-2013 Roeivereniging De Hertog 's-Hertogenbosch   | Beheerder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.