Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Jeugdroeien

Leren roeien bij RV De Hertog.
Heb je interesse om te leren roeien en lid te worden klik dan door naar de pagina Jeugdintroductie.

Roeitijden Jeugd in zomer en winter
In het zomerseizoen (tijdens de zomertijd) traint de jeugd op zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur en op dinsdag van 17.30 tot 19.15 uur. In het winterseizoen gelden dezelfde trainingstijden maar wordt er dinsdag getraind op de ergometer. De jeugdintroductie vindt (in principe) aansluitend aan deze tijden plaats in de periode april - juli.

Op deze tijden roei je altijd onder toezicht van de jeugdcommissie en ga je oefenen om de techniek aan te leren en te verbeteren, wedstrijden of gewoon lekker roeien voor je plezier.

foto 7 roeien 24 april 040Van begin april tot eind oktober roeien we voornamelijk in de skiff en dubbeltwee. Maar ook de vier hoeft niet in het stof te blijven liggen. Zie onder Leermethode voor meer informatie.

Van begin november tot eind maart, als het te koud is om te skiffen, ligt de nadruk op het roeien in (meestal) gladde vieren. Dit zijn smalle boten en dus een uitdaging om in te roeien. Afhankelijk van het weer of soort training, bijvoorbeeld een stuurtraining, wordt ook gevaren in de jeugd C4. Dit is een veel bredere en dus stabielere boot.

In principe gaat het zaterdag- en dinsdagprogramma altijd door, ook als er niet geroeid kan worden wegens te koud of slecht weer. De jeugdcommissie verzorgt dan andere activiteiten, zoals theorie, landtraining, spelletjes, schaatsen of iets anders.

Kijken bij een jeugdtraining
Dat kan natuurlijk. Hierboven staan de trainingstijden. Mocht je vragen hebben dan kan je die stellen aan de coaches of de kinderen zelf.

Lees hieronder verder over de prestaties en activiteiten van de jeugdgroep in de afgelopen jaren.