Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Jeugd introductie

De Hertog heeft een enthousiaste groep jeugdroeiers.
Het jeugdroeien is er voor jonge mensen van 12 tot 18 jaar die goed kunnen zwemmen.
We streven naar een groep met zo'n 20 jeugdleden, en op termijn wel iets meer.

IMG 1668Er wordt elke week door de jeugd geroeid op een vast moment. De Hertog organiseert zelf 2 roeiwedstrijden, namelijk de Dommelregatta (4,5 km in juni) en de Bossche Sprint (450 m in september). In februari vindt de Hertog Ergometer Kampioenschappen (HEK) plaats waar de jeugd ook aan deelneemt. Daarnaast kan je ook deelnemen aan regionale wedstrijden. Enkele jeugdleden die al iets langer roeien, doen ook mee aan nationale wedstrijden. Hiervoor trainen zij tenminste 4x in de week. Lijkt het je leuk om ook mee te gaan doen of om eens te komen kijken?
Wil je meer weten over het jeugdroeien bij De Hertog, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je lid worden van De Hertog klik dan naar de pagina's over Lid worden of ga naar het online-inschrijfformulier. Je komt dan op de wachtlijst te staan voor de nieuwe cursus die ieder jaar begin april start en eind juni wordt afgerond. Net als bij de volwassenen is er bij de jeugd een wachtlijst. Afhankelijk van het beschikbare aantal coaches, trachten we 4 tot 8 nieuwe jeugdleden in het voorjaar te laten beginnen.  

Informatie op Facebook
De jeugdroeiers hebben hun eigen Facebook pagina. Misschien vindt je het leuk die al te volgen?
Volg dan deze link en LIKE!  Of volg deze link naar de Instagram pagina


De Jeugdintroductie start begin april en eindigt eind juni
Halverwege de introductie, dus na de eerste 10 lessen, beslis je of je inderdaad lid wilt worden en zoja, dan gaat de introductie nog 10 lessen door. De introductie wordt in prinipe afgesloten met het behalen van het eerste skiff-examen.
 
In de afgelopen jaren vonden de trainingen voor de jeugdintroductie plaats op dinsdagavond en  zaterdagmiddag, in 2013 was dat aansluitend op de trainingen van de oudere groep, namelijk:
dinsdagavond van 19.15 - 20.30 uur en
zaterdagmiddag van 13.30-15.00 uur.

De kosten voor de introductiecursus bedragen in 2016 € 75,-.
De introductie bestaat uit 20 lessen. Bij de eerste les geef je een machtiging voor de kosten van de introductie èn contributie. In de eerste helft van de introductie (10 lessen = 5 wkn) kun je kijken of je het roeien bij de Hertog wat vindt of niet. Vind je het leuk, dan ga je door met de tweede helft van de intro en word je lid per 1 juni. Je hoeft alleen contributie voor de resterende maanden van het jaar te betalen, die wordt dan via de machtiging geïnd. Bevalt het roeien bij de Hertog je niet, dan geef je dat door aan de ledenadministratie en dan worden alleen de kosten van de introductie geïnd. Voor 2016 is de jaarcontributie vastgesteld op € 270,- .


Impressie van de Jeugd-introductiecursus 2011
 
Op 19 april is de jeugdintroductie cursus 2011 begonnen. In 10 weken kan je kijken en voelen of roeien iets voor jou is en of je het leuk vindt. Zo ja, dank kan je jeugdlid bij De Hertog worden. 9 jeugdroeiers worden onder het toeziend oog van Sabine, Xandor, Erik-Jan en Joris ingewijd in de kunst van het varen in de skiff.
IMG 0359

Het is prachtig om te zien hoe snel zij vooruitgaan zowel in leren als varen. De hulplijn is al snel te kort of niet meer nodig!


IMG 0337foto 6 roeien 24 april 087


Soms wint de zwaartekracht en dan weet je dat je aan watersport doet maar je leert ook daar veel van!Na de roeitraining wordt het materiaal goed schoongemaakt (een nostalgisch plaatje ten tijde van de oude loodsen).
Jeugdroeiersmetskif