Introductie

op 18 maart 2012
Geschreven door Introductiecommissie

De Jaarlijkse Introductiecursussen starten vanaf begin april. Voor de midweek start de introductie in mei. Nieuwe aspirant-leden die zich inschrijven worden op de wachtlijst geplaatst. De datum van betaling van het inschrijfgeld bepaalt de plek op de wachtlijst.
Heb je al enige roei-ervaring, kijk dan voor de eventuele mogelijkheden op de pagina Lid worden / tabblad 1. Lid met roei-ervaring.

leren roeien 1Introductiecursus
Ieder voorjaar starten wij met de roei-opleiding voor aspirant-leden (volwassenen), het zogenaamde Introductie-roeien. Jaarlijks starten cursussen voor het avond- & weekendroeien en voor de Midweek vanaf begin april. Onder de bezielende leiding van eigen instructeurs leer je de geneugten van het roeien en onze vereniging kennen. Halverwege juli zullen de meesten hun intro afsluiten met het eerste roei-examen!

Interesse?
Heb je interesse in roeien of in het deelnemen aan de introductiecursus, meld je dan aan bij de ledenadministratie.

Meer info over het lid worden vind je op deze pagina.
Een bezoek aan de vereniging voorafgaand aan de inschrijving is een goede eerste kennismaking met ons en voorkomt een mogelijke teleurstelling. De beste tijd hiervoor is op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. Loop gerust even binnen en vraag naar iemand van het bestuur.

In 2010 kwam ons nieuwe gebouw gereed en werd RV de Hertog als roeivereniging goed zichtbaar in de stad. Dit heeft ertoe geleid dat veel aspirantleden zich aanmeldden en sindsdien werken we nog steeds met een wachtlijst. Voor de avond- & weekendgroep starten wij met een groep van ongeveer 45 deelnemers. Wil je je inschrijven voor de eerstvolgende cursus ga dan naar het online-inschrijfformulier. Zodra het inschrijfgeld ad 15 euro is betaald beschouwen we je als 'geplaatst op de wachtlijst voor de introductiecursus'. Voor de midweekgroep is de capaciteit 12 à 15 deelnemers.

Dit Introductieboekje roeien (download als pdf) wordt uitgereikt aan deelnemers van de introductiecursus en geeft alvast een beetje een beeld van wat je allemaal te wachten staat.

De introductiecommissie
Avond & weekend: Jos Hollestelle, Edith van Delft, Evi Bertrums en Marcel Welters.
Midweek: Gerard Noordijk, Marianne Geerssen en Anneke van der Burg.


Is roeien iets voor jou?

Beleef het tijdens de introductie roeien
Je stapt niet zomaar in een roeiboot en vaart weg, daar komt heel wat bij kijken. ‘Roeien’ is veel meer dan 2x sporten in de week. Naast roeien zorgen wij voor onze vloot en ons prachtige gebouw. Ook houden wij van gezelligheid, dus regelmatig zijn er borrels, clubmaaltijden of kan je meedoen aan verschillende (roei)activiteiten zoals toertochten of wedstrijden. Om te leren roeien en alvast een beetje 'kennis te maken' met wat er nog meer bij komt, organiseren wij elk voorjaar het Introductie-roeien.


is roeien iets voor jou
De introductiecursus bestaat uit 20 lessen waarin je door ervaren roeiers/coaches instructie krijgt over roeien, sturen en materiaalgebruik. Aan het eind van de cursus zal het eerste roeiexamen afgenomen worden zodat je daarna met je roeiploeg zelfstandig het water op kunt.

De avond & weekend-introductie start begin april in 3 groepen van maximaal 15 roeiers. Elke groep roeit 2 maal per week. De introductie voor de avond- en weekendroeiers begint op 10, 11 en 12 april. De introductie van het midweekroeien (senioren) start 10 mei met 1 groep van 12 à 15 roeiers. Deze groep roeit 2 maal per week op dinsdag en donderdag aan het begin van de middag.

In de eerste 10 lessen (5 wkn) worden de beginselen en het plezier van het roeien bijgebracht. Daarna beslis je of je lid wordt, en ga je de roeitechniek verder aanscherpen. We sluiten 16 juli de introductie af met een examen voor alle nieuwe roeiers (indien je hier klaar voor bent) en een bbq met midzomernachtfeest.


Roeitijden introcursus

Introductielessen en -tijden De roeitijden van de verschillende cursussen in 2016 zijn als volgt:
Groep 1: maandag- en donderdagavond 19.00 - 20.30 uur
Groep 2: dinsdagavond 19.15-20.45 uur en zaterdagochtend 8.30-10.00 uur
Groep 3: woensdagavond 19.00-20.30 uur en zondagochtend 8.30-10.00 uur
De eerste lessen starten begin april. Voorafgaand aan de intro is er een startbijeenkomst op <<datum>>. Bij de indeling in groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur.
NB: lesdata zijn direct gecommuniceerd aan de deelnemers.

Wees ongeveer uiterlijk 15 min. voor aanvang van de roeitijd aanwezig, om alvast de spullen klaar te zetten, zodat door iedereen op tijd begonnen kan worden. Na afloop van het roeien gaan de boten terug in de loods en is het gebruikelijk (en gezellig!) om onder het genot van een kopje koffie of thee nog wat na te praten.

Er is geen les op Hemelvaart, Pinksteren en tijdens onze Dommelregatta.

In september vindt de jaarlijkse Bossche Sprint plaats, een boord-aan-boord race op één van de Bossche wateren. De eerstejaarsploegen strijden dan om de Damen Romijn Talentenbokaal.

Midweek/senioren: Kennismaking eind april, eerste roeiles begin mei. Roeitijden dinsdag en donderdag 13.30-15.00.

Wees ongeveer uiterlijk 15 min. voor aanvang van de roeitijd aanwezig, om alvast de spullen klaar te zetten, zodat door iedereen op tijd begonnen kan worden. Na afloop van het roeien gaan de boten terug in de loods en is het gebruikelijk (en gezellig!) om onder het genot van een kopje koffie of thee nog wat na te praten.

april:  kennismakingsbijeenkomst
mei:   (les 1 t/m 7)
juni:  (les 8 t/m 10; 11 t/m 16)
juli:   (les 17 t/m 20)
za 16 juli ‘s middags: R1 examen voor wie daar klaar voor is.


roeitijden

Roeikleding

Tijdens het roeien is het prettig wat strakkere kleding te dragen en smalle, platte gymschoenen (bootschoenen) aan te roeiinstructie2hebben (geen hardloopschoenen met brede hakken). Neem altijd een droog stel kleding mee. De kans dat je te water raakt tijdens de introductiecursus is erg klein aangezien we gebruik maken van breed en stabiel materiaal. Mocht je toch eens een keer in de skiff (eenpersoonboot) stappen, dan is de kans dat je omslaat eerder aanwezig. Dat is natuurlijk niet zo erg, want je kunt zwemmen, maar droge kleren is dan wel prettig. De Hertog heeft warme douches, dus lekker opwarmen na een zwembeurt kan gelukkig wel.


Kosten

De kosten voor de introductiecursus bedragen € 75,-. roeiinstructie
De introductie bestaat uit 20 lessen. Bij de eerste les geef je een machtiging voor de kosten van de introductie èn contributie. In de eerste helft van de introductie (10 lessen = 5 wkn) kun je kijken of je het roeien bij de Hertog wat vindt of niet. Vind je het leuk, dan ga je door met de tweede helft van de intro en word je lid per 1 juni. Je hoeft alleen contributie voor de resterende maanden van het jaar te betalen, die wordt dan via de machtiging geïnd. Bevalt het roeien bij de Hertog je niet, dan geef je dat door aan de ledenadministratie en dan worden alleen de kosten van de introductie geïnd.

Voor 2017 is de jaarcontributie vastgesteld op € 276,- . Als je na de 10 introlessen besluit lid te worden betaal je nog € 160 voor de resterende maanden.

pdf Machtigingsformulier

 

(C) 2006-2013 Roeivereniging De Hertog 's-Hertogenbosch   | Beheerder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.