Wall of Fame

op 13 juli 2012
Geschreven door Bestuur

Op deze pagina tref je de leden aan met bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Ereleden

Inez Kurvers en Tineke Nieuwenhuis.

Voor hun verdiensten bij het realiseren van de nieuwbouw zijn beiden tot erelid benoemd in een speciale ledenvergadering op 5 juni 2010.

ereleden  

Roeivereniging De Hertog heeft twee ereleden: Inez Kurvers en Tineke Nieuwenhuis. Inez Kurvers (rechts op foto) was voorzitter van de vereniging van februari 1996 tot februari 2004. Onder haar leiding is de vereniging erin geslaagd de huidige locatie te verwerven als vestigingsplaats voor het clubgebouw.

Tineke Nieuwenhuis (links op foto) was voorzitter van februari 2004 tot februari 2010. Zij heeft met succes leiding gegeven aan het langdurige en intensieve proces van de realisatie van de nieuwbouw.

De benoeming van de beide ereleden markeerde de afsluiting van de pioniersfase van de vereniging en was niet alleen een hommage aan deze twee personen, maar ook een erkenning van de verdiensten van al die andere leden die zich ervoor hebben ingezet, dat de vereniging is gekomen waar zij nu staat.

Hertog/Hertogin van het jaar

Hertog / Hertogin van het jaar

Leden die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt kunnen benoemd worden tot Hertog c.q. Hertogin van het jaar.

2016   Celine van Soest
2015   Ton van Os
2014       Ruben Venneker
2013   Femke van der Ploeg
2012   Fred Boelens & Ton Kranenburg
2011   Leo Spierings
2010   Jack van de Vijver & Joris ten Berge
2009   Ton Kemp & Servaas van der Ploeg
2008   Janneke van Eekeren 
2007   André Habets 
2006   Joost Heynekamp
2005   Jan op 't Hof & Ron de Bever
2004   Wiechert Veenendaal
2003   Nollie van Wijk & Chris Braakensiek

roeiervhjaarbeeldje


Criteria voor Hertog c.q. Hertogin van het jaar:

De benoeming van een Hertog cq Hertogin van het jaar is een jaarlijks terugkerend verschijnsel en is ingesteld door de lustrumcommissie in 2003. Het betreft een wisseltoffee in de vorm van een beeldje van een roeier gemaakt door Mia van den Brand. De benoeming vind plaats op het nieuwjaarsfeest / receptie. De titel wordt gedragen voor één jaar.
Criteria:
* De kandidaat dient natuurlijk lid te zijn van RV De Hertog;
* De kandidaat dient van onbesproken gedrag te zijn;
* Hij/zij heeft zich ingezet voor het algemene welzijn van De Hertog;
* De kandidaat zit regelmatig in een roeiboot, maar hoeft geen perfect roeihaalbeeld of roeibeweging te hebben;
* De kandidaat moet knap zijn, maar dat is iedereen bij de Hertog, de frisse buitenlucht zorgt daar wel voor;
* De kandidaat mag geen bestuurslid zijn.

Sinds 2014 wordt de uitreiking van deze prestigeuze titel verzorgd door de Hertog cq Hertogin van het voorgaande jaar.

MaJoBokaal, coachprijs

MaJoBokaal, wisselbeker voor coaches/instructeurs

De Majo bokaal (ingesteld door Marc Schultz en Joost Heijnekamp) wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest verdienstelijke coach.coachtoeter messing

2016   Robert Overbosch
2015   Marjolein Rekers
2014   Gert Boxem
2013   Joost Heijnekamp
2012       Jan-Willem van Herpen
2011   Trude Rietveld & Stef Toenbreker
     

De MaJoBokaal, een prachtig gegraveerde messing coach-toeter, werd op het nieuwjaarsfeest 2011 voor de allereerste keer uitgereikt aan Stef Toenbreker en Trude Rietveld. Marc Schultz en Joost Heynekamp, initiatiefnemers van deze coachprijs, kwamen tijdens een maandborrel tot de conclusie dat er op De Hertog eigenlijk veel coaches en instructeurs in een betrekkelijke anonimiteit veel tijd in hun ploeg en vereniging steken. Zonder hen zouden we geen roeivereniging kunnen zijn.

Coaches zijn ‘idioten’ die de gevaren langs de Aa trotseren om hun ploeg iets van roeikennis bij te brengen. “We vonden dat het nu tijd was om juist een coach of instructeur iets tastbaars van waardering en erkenning te geven. En wie kunnen dat beter dan die coaches zelf? Daarom is het een wisselbokaal geworden, die elk jaar door de huidige houder naar eigen inzicht wordt doorgegeven. Het gaat juist om wie in de ogen van de gevers zich op wat voor manier dan ook verdienstelijk heeft gemaakt. Dat mag van alles zijn, mits het maar met coachen en instructie te maken heeft.” Joost en Marc zijn natuurlijk altijd bereid ongevraagd advies geven, want daar zijn coaches ook erg goed in…..

 

 

 

(C) 2006-2013 Roeivereniging De Hertog 's-Hertogenbosch   | Beheerder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.