Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Vertrouwenspersoon

Wies van der Zee nieuwe vertrouwenspersoon

Laten we er samen voor zorgen dat iedereen met veel plezier blijft roeien.

Samen plezierig sporten. Dat zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn.
Maar wat als er iets speelt dat dat in de weg zit? Ongewenste Omgangsvormen komen helaas ook af en toe voor op sportverenigingen. RV de Hertog wil een veilige, fijne vereniging zijn en de goede sfeer waarborgen.  Daarom hebben we al jaren een vertrouwenspersoon, die tot nog toe weinig is benaderd. Per 2020 is dat niet meer Han Duppen, maar Wies van der Zee.  Als je er zelf niet uitkomt, of even wilt sparren, kun je bij haar terecht.  Je kunt grote en kleine zaken bespreken m.b.t. pesten, discriminatie, seksuele intimidatie e.d.

Alles wat je met haar bespreekt blijft vertrouwelijk en jij houdt de regie. Wil je alleen je hart luchten, moet er een gesprek komen of is er een andere oplossing mogelijk? Er is eerst alle ruimte voor jouw verhaal en daarna kijk je samen naar wat er nodig is om weer fijn te kunnen roeien. Je kunt haar bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., whatsappen ( 06-22307728) of gewoon aanspreken op de vereniging.  

Over Wies:

Wies roeit vanaf 2018 in ploeg Hè Toch. Ze geeft de gecertificeerde opleiding voor vertrouwenspersonen Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit via het bedrijf Van Oss&Partners ( www.opleidingvertrouwenspersoon.nl). Daarnaast is ze trainingsacteur en trainer in communicatie. Vanaf heden is zij vertrouwenspersoon bij RV de Hertog.

Ook de KNRB heeft een Vertrouwenscontact persoon, Pieta van Dishoeck, die bereikbaar is op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Hertog kent een  Code ongewenste omgangsvormen  waarin is geregeld hoe de vereniging hiermee om gaat.Sinds 2012 vraagt onze vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van de vrijwilligers die onze jeugdleden begeleiden en coachen

Seksuele intimidatie is binnen sportverenigingen een aandachtspunt, waarbij gedacht moet worden aan (seksuele) intimidatie door mannen en vrouwen en aan intimidatie van volwassenen naar de jeugd. Het begrip seksuele intimidatie is een verzamelbegrip voor diverse vormen van machtsmisbruik binnen relaties. De relaties die binnen de roeiwereld spelen zijn bijvoorbeeld die tussen coach en pupil, tussen bestuurder en roeier of tussen een mannelijke roeier en een vrouwelijke roeister. Deze relaties zijn in twee richtingen in te vullen.Wanneer machtsmisbruik speelt, veroorzaakt dit veelal schade bij het slachtoffer; die komt hiermee soms niet naar buiten, wat de situatie kan doen verergeren.