Een nieuwe manier van taak kiezen en indelen.
Onze missie luidt: "Samen presteren in een fijne sfeer"
Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers: leden die zonder daartoe verplicht te zijn een groot deel van hun tijd en energie steken in bestuur- en commissiewerk.
Wat mag een Hertog lid verwachten?
- Een op de behoefte afgestemde vloot, met boten die in goede staat van onderhoud zijn en goed afgesteld zijn;
- Een goede en schone accommodatie;
- Een veilig terrein met goede spullen;
- Goede begeleiding, instructie en coaching;
- Een organisatie waarbinnen je snel geschikte ploeggenoten kan vinden;
- Heldere, duidelijke en respectvolle communicatie;
- Wederzijdse betrokkenheid.
Wat wordt van jou verwacht?
Er is bij de Hertog een takenbeleid sinds 2006. Iedereen verplicht zich, op basis van de eigen belangstelling en kwaliteit een stukje werk voor zijn rekening te nemen. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij jaarlijks 15 uur inzetbaar is voor werkzaamheden.
De taakuitvoering is niet vrijblijvend: Als je een jaar niet kunt of wilt voldoen aan je taakopdracht, dan kun je dit vooraf maar ook achteraf afkopen met een som die een kwart van de contributie bedraagt.
Vicky Remijn en Erik Baars verzorgen de coördinatie van het takenbeleid.
Bereikbaar via E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een vernieuwde aanpak: geen taken maar taakvelden.
Afgelopen jaren ging het soms stroef: er waren mensen die niets te doen hadden en er waren taken waarvoor zo gauw geen mensen te vinden waren. Een mismatch dus. Onze nieuwe aanpak hoopt dat te passeren.
In plaats van specifieke taken wordt er nu gekozen voor taakvelden.
De 7 taakvelden
Hoe gaat het proces van kiezen en indelen?
- Ieder lid kiest een taakveld. Geef daarbij aan welke activiteit je zou willen verrichten. En vervolgens geef je een tweede keuze aan, dat kan een activiteit in een ander of in hetzelfde taakveld zijn.
- Na aanmelding krijgen de meesten een vaste taak, maar niet iedereen.
Wat je gaat doen hangt af van wat jij wilt en de vraag naar menskracht. Het kunnen dus ook verschillende werkzaamheden over het jaar zijn.
NB! Wie vorig jaar met de introductie is gestart kiest verplicht als eerste taakveld sturen en daarnaast een tweede taakveld.
Meer weten over de taakvelden? Klik ze aan.
Roeien
Krijg je energie van (intro)leden leren roeien of leden leren sturen? Of zou je graag een ploeg willen helpen om als coach hun (wedstrijd)ambities te verwezenlijken? Wil je coaches helpen opleiden of begeleiden? Of ben je gefascineerd door bijvoorbeeld het marathon roeien? Dan is het taakveld Roeien echt iets voor jou! Hoe mooi is het als de invulling van je vrijwilligersuren direct te maken heeft met je sport ‘roeien’.
Binnen het taakveld Roeien vallen onder andere de volgende vrijwilligerstaken:
- Introductie. Binnen deze taak leer je de introductieleden de basis roeihaal. Als je geen ervaring hebt met het geven van roei-instructies dan begin je als ‘Instructeur in opleiding’ onder begeleiding van een ervaren roei-instructeur. Door een tekort aan intro sturen zijn we voor de intro van 2021 ook op zoek naar leden die willen sturen tijdens de introductie.
- Coachen. Als coach help je jeugd-, oud(er)-, recreatieve- of wedstrijdroeiers hun ambitie te bereiken. Deze taak is bij uitstek geschikt voor ervaren roeiers of leden met instructie- en/of coachervaring.
- Sturen. Een goede stuur kan het verschil maken. Als stuurinstructeur leer je leden de noodzakelijke stuurvaardigheid om op een veilige manier het verschil op het water te kunnen maken.
- Examens. Je helpt het niveau van de roeiers te toetsen en geeft verbeteradviezen.
- Wedstrijden. Je stimuleert het wedstrijdroeien binnen de vereniging. Je informeert leden over de diverse wedstijden en helpt met het organiseren van onze eigen Ertveld Experience en het opzetten van een interne competitie.
Binnen het taakveld Roeien vallen de volgende commissies:
Intro, Jeugd, Coach, Transfer, Wedstrijd, Examen, Marathoncommissies en de STIC. Ook de voorafschrijving van boten en het zomerskiffen worden vanuit het taakveld Roeien georganiseerd.
Verantwoordelijke: commissaris roeien.