Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Mos (m.: mores) gewoonte, gebruik: mos pro lege [gewoonte in plaats van wet], dat is mos, dat moet je doen.

 

Een mos is een ongeschreven regel. Als hij inhoudelijk wordt opgeschreven wordt het een wet. Een mos is dus eigenlijk een nog ongeboren wet. Een wet moet gehandhaafd worden, anders is het zinloos om hem in te voeren.

Een mos maakt het maatschappelijk leven gemakkelijker zonder dat er reële dwang aan te pas komt.

Op en aan het vlot van de Hertog gelden ook bepaalde mores, die met name te maken hebben met het zo efficiënt mogelijk gebruiken van het vlot. Dat vlot is één van de knelpunten van onze toch zo mooie vereniging. Het kan niet verlengd worden en het kan niet verlegd worden: we zullen het moeten doen met wat er is. 60 meter hoogwaardig materiaal en niet meer dan dat.

Kom je na een training terug bij het vlot en je wilt aanleggen, dan is het wel zo fijn dat een ander niet de enige vrije plek inneemt door een boot in te leggen. De voorrang is in een mos bepaald.

Ook is het in het belang van iedereen om het vlot zo snel mogelijk weer vrij te maken, voor zowel aanleggers als inleggers. Het voetenboordje kan ook op het water worden afgesteld en de trainingsvoorbereiding of een nabespreking kan beter besproken worden op het botenterrein.

Het helpt als iedereen zich hiervan zo goed mogelijk bewust is én er naar handelt.

Dan hoeven we geen mores te leren.

André Habets

Onzichtbare_roeiers_-_veilig_op_het_water_2.jpgNaast de reddingvesten vragen we ook aandacht voor goed zichtbare kleding!
Dit voorkomt ongelukken! 

Deze foto laat dat goed zien.

Hoe zichtbaar is jouw ploeg?

 

Reddingsvest_Secumar.png

Deze week worden er nieuwe reddingsvesten geleverd en wordt er definitief afscheid genomen van de oude.

Er is hierbij gekeken naar de uniformiteit en er is een type gekozen wat ZOWEL VOOR DE STUUR ALS DE ROEIERS te gebruiken is.

Ook zijn deze vesten te gebruiken voor alle gewichtsklassen, aangezien de klassificering van de vesten gebaseerd is op het type vaarwater (binenwater, groot water, open zee). Ook voor de jeugd >50kg is dit geschikt.
Meer info hierover vind je op de website van Secumar.

Let nog wel even op waar het trekkoordje zit, aangezien dit type handbediend is!

Verder worden de vesten nu ook 2-jaarlijks gekeurd en daarmee zullen de rode vesten t.z.t. uitfaseren om dat ze niet meer door de keuring komen.

Datum: dinsdg 29 november

Tijd: 13:00 uur

Plaats: Hertog Inn

 

Zoekt jouw ploeg aanvulling, of zoek jij een andere ploeg?

Dan ben je welkom op deze bijeenkomst.

Bij verhindering kun je vooraf je vragen doorgeven aan:

 

Caroline Smits

Transfercoördinator midweek

06-46474597

 

Willems22 BD artikel

tijdschema Willemregatta
Doe jij mee met de WillemsRegatta op 23 oktober?  Kijk dan even hier voor het tijdschema van die dag of lees dit bericht verder.

Willemsregatta2022 breed


Over minder dan 3 weken organiseren we sinds lange tijd weer, onze eerste landelijke roeiwedstrijd. Een boord-aan-boord-race over 3500m op de Zuid-Willemsvaart van Den Dungen naar Sluis 0. Nu is eindelijk je kans om op dat rechte stuk water te roeien. 
Dat kan in gestuurde gladde vieren en 8en. Hertogploegen kunnen inschrijven middels het wedstrijd-formulier tot en met vrijdag 14 oktober. 

Open dag roeivereniging 2022

urban trail KLMOp zondag 11 september liepen 1.000 lopers mee in de KLM Urban Trail Den Bosch. En deden daarbij ons clubhuis aan. Ze waren enthousiast over het parcours, onze gastvrijheid en het prachtige uitzicht.

Alle 1.000 lopers zijn minimaal één keer bij ons op bezoek gekomen (zij die 10 km liepen twee keer). Ze liepen slalommend tussen drie C4+ boten door, kregen water aangeboden, liepen via de grote trap de Hertoginn binnen en via de kleine trap bij het balkon weer naar buiten.