Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Lid worden?

Lid worden?

Leuk dat je overweegt om lid te worden van onze roeivereniging! Hoe lid worden in zijn werk gaat is afhankelijk van je roeiervaring, je leeftijd en/of mogelijke (lichamelijke) beperkingen.
Kijk daarvoor bij de tabbladen hieronder.

Voorwaarden lidmaatschap

- Je kunt zwemmen op het niveau van diploma B
- Je moet kunnen tillen, want de boten waarin je roeit/leert roeien zijn zwaar

Kosten en Contributie

€ 15,00 eenmalige inschrijfkosten, ongeacht leeftijd
€ 75,00 introductiecursus van tien lessen (volwassenen zonder roeiervaring)
€ 288,00 contributie per kalenderjaar (2023)
€ 230,00 contributie jeugd per kalenderjaar (2023)

Het kan zijn dat je het eerste jaar heb je voor een deel van het jaar contributie betaald, afhankelijk van je startdatum. Vanaf je 2de jaar verbind je je voor een héél jaar aan de vereniging. Bij tussentijds opzeggen volgt geen restitutie van al betaalde contributie.

Opzeggen van het lidmaatschap

Opzeggen kan alleen schriftelijk of per e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt. Jouw opzegging dient uiterlijk 4 weken voor 1 januari bij de ledenadministratie binnen te zijn. Dus uiterlijk per 3 december van het lopende jaar opzeggen.

Privacy

We gebruiken je gegevens alléén binnen RV de Hertog en voor de KNRB. Als je lid bent zijn we verplicht je naam, adres, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres door te geven aan de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). In alle gevallen zijn de privacyregels van toepassing. Jeugdleden onder 16 jaar moeten ook toestemming hebben van één van de ouders /wettelijk vertegenwoordiger.

Actief takenbeleid

We zijn een vereniging voor en door leden. We verwachten dat elk lid zich minimaal 15 uur per jaar inzet voor een taak binnen de vereniging. Tweedejaars roeiers krijgen een stuurtaak tijdens de introductieperiode. Verder is er jaarlijks een takenlijst waar elk lid zijn voorkeur opgeeft.   

Aanmelden

Afhankelijk van je roeiervaring, leeftijd en/of mogelijke (lichamelijke) beperkingen is er een aparte aanmeldroute. Zie de onderstaand tabbladen.

LET OP: Er is een wachtlijst voor 2024. Wil je vroeg of laat zeker zijn van deelname adviseren we je om nu in te schrijven. Toelating is op volgorde van inschrijving.

Inspiratie nodig?

In dit filmpje vertelt Ton van Os (72) dat hij na zijn pensioen zijn passie gevonden heeft bij de roeivereniging. Een prachtig filmpje waarbij het roeien bij RV De Hertog mooi in beeld wordt gebracht.

Meer informatie over leren roeien staat hier....


Zonder roeiervaring

Wil je kennismaken met de roeisport? Dan kun je je inschrijven voor de introductiecursus die wij organiseren voor nieuwkomers. Je maakt kennis met de roeisport én met de vereniging. De introductiecursus start meestal begin april en bestaat uit 20 roeilessen. Als je na de eerste 10 lessen besloten hebt lid te worden, ga je door met de tweede 10 lessen. De periode wordt afgesloten met het Roeien 1 examen. Daarna kun je lid worden en betaal je contributie voor de rest van het jaar.

Eénmalig in de boot stappen als proefles is, als je verder geen ervaring hebt met roeien, helaas niet mogelijk. 

Er is altijd een  groep avond-weekend-roeiers  en de Midweek, overdag op dinsdag en donderdag.
In de eerste groep is de leeftijd gevarieerd, van 20 tot 60 jaar, in de tweede groep gemiddeld 60+.

Ga voor alle informatie naar de pagina roeien / introductie of schrijf je hier in via het Online Inschrijfformulier.

Vrijwilligerstaken
We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.

Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende introductiecursus.
De datum van het betalen van inschrijfgeld bepaalt de plaats op de wachtlijst.

Met roeiervaring


Hoe gaat de instroom

Heb je roeiervaring opgedaan bij een andere roeivereniging en wil je nu bij ons lid worden of overweeg je dit, dan vertellen we met plezier wat de vereniging te bieden heeft. Instromen kan op elk gewenst moment. We streven ernaar om je te laten instromen in een bestaande ploeg met vergelijkbare roeiervaring en ambitie. Het roeiniveau en de leeftijden binnen de vereniging zijn zeer divers waardoor instroom vaak goed mogelijk is. Enkel skiffen kan natuurlijk ook.

Afspraak met Transfercoördinator Wil je lid worden of wil je informatie over de vereniging neem dan contact op met de transfercoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer!

De transfercoördinator brengt vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunt de instroom. De transfercoördinator nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek op de vereniging en informeert je graag over het roeien, onze vloot, het roeiwater en alles wat daarbij komt kijken.

 


Jeugdroeienskiff Open Dag Sept 2014 58Jeugdroeien is voor jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen - in overleg - soms ook beginnen met roeien. 
Kijk maar op deze pagina over het Jeugdroeien.
Gebruik om je in te schrijven het Online Inschrijfformulier en vul bij het e-mail-adres het adres in van één van je ouders die dit moeten ondertekenen.

Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor de eerstvolgende introductiecursus.

Heb je vragen over het inschrijven of jeugdroeien algemeen stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Met beperking

Voor mensen met een fysieke beperking is het mogelijk om te leren roeien binnen het reguliere traject zie bij tabblad Lid zonder roei-ervaring. Voor fysieke beperkingen daarbij wordt doorgaans een maatwerkoplossing gezocht door onze Coördinator Aangepast Roeien.
Meer informatie over aangepast roeien vind je op deze pagina: roeien / aangepast roeien. Neem bij twijfel contact op met de commissaris roeien via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vrijwilligerstaken

We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.