Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Suikerrace 2019 4Op deze koude zondagmorgen troffen Remo en ik, Sebastiaan en Maurice op de vereniging die de botenwagen gereed maakten voor vertrek. Aangezien de boten de dag daarvoor al waren opgeladen verwachtten we dat we snel konden vertrekken en ruim op tijd zouden zijn voor het eerste blok. Echter, op de snelweg kregen we een telefoontje, de sleutel van de disselbak was zoek! Ze hadden van alles geprobeerd; van de hele vereniging wakker bellen tot aan het doorzagen van het slot, maar niets bood een oplossing... Toen na bijna driekwartier de sleutel toch gevonden werd, was het de hoogste tijd om te vertrekken! Met 4 man een tweetje opriggeren is gelukkig zo gedaan, en Remo en ik konden toch nog op tijd beginnen met oproeien.

Suikerrace 2019 1

Al snel merkte we wat voor geweldig weer het was, met het zonnetje in ons gezicht hadden we het zelfs warm, dit beloofde een topdag te worden!

roeipieten
Luisterpiet had iets vernomen
Er was schade aan de Antwerpse poort gekomen

Een gat in de romp, er gans doorheen
Een wedstrijdroeier krimpt daarvan, flink ineen

De Matcie is echter op training geweest
Dat blijkt voor de boot een heus feest

Het gat is gedicht, de huid o zo glad
Dat vraagt over kundigheid nimmer meer een debat

Ga zo door Matcie met elke boot
Dat houden we als Hertog een wedstrijd waardige vloot

Dank voor deze mooie reparatie aan de Antwerpse poort
En voor allen, zuinigheid met de vloot, zoals het hoort

Groet,

Coach Sint en Wedstrijdpiet

Er is vandaag een Nieuwsbrief uitgegaan. Niet ontvangen? Kijk in je spambox. Ook daar niet?

Bekijk dan de Nieuwsbrief online via deze link

IMG 20190908 WA0004

 

Geslaagd!!! Dat kunnen we wel stellen van de eerste editie van de Ertveld Experience. Bijna 60 ploegen, waarvan 30 Hertogploegen, verschenen verdeeld over twee heats aan de start van de 3500 m achtervolgingsrace en sprintten daarna boord aan boord nog 250 meter. Mooi weer, veel gezelligheid en fanatieke roeiers: het was een heerlijke dag!

Met heel veel dank aan het topteam van de EE-commissie en de vele vrijwilligers die voor en achter de schermen hun handen uit de mouwen staken om de eerste editie van deze wedstrijd tot een succes te maken. Binnenkort volgt de evaluatie en gaan we bekijken hoe we hier volgend jaar een mooi vevolg aan kunnen geven. Kijk voor uitslagen op www.hoesnelwasik.nl en op www.ertveldexperience.nl.

DSCN0348

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het 50-Jarig jubileum van de Watersportvereniging IJzeren Man (WIJM) te Vught: RV De Hertog was erbij!

Eén van de festiviteiten van de in 1969 opgerichte WIJM was de familiedag voor leden op zaterdag 29 juni. De kinderen konden o.a. meedoen aan een clinic zeilen in Optimisten en het bouwen van vlotten, waarmee ook gevaren kon worden.

DSC 8723 kopieOp 29 en 30 juni vonden de NSRF Slotwedstrijden plaats op de WA-baan in Rotterdam. Voor Julius de laatste kans om als junior te presteren op een 2-kilometer-wedstrijd, hoewel hij tot het einde van het jaar nog Jongens-18 mag starten. Met een 3e plaats in de skiff en een prachtig blik in de 8+ is dat prima gelukt.

20190629 194430Van weekend roeiers tot midweek roeiers en van intro tot ervaren rotten: veel Hertogleden genoten gisteren van een zonovergoten avond tijdens de Midzomer barbecue.

  • Alle geslaagde introleden gefeliciteerd!
  • Introcommissie en alle introsturen en -coaches: bedankt voor het klaarstomen van weer een nieuwe lichting roeiers.
  • Natuurlijk de keuken- en barbrigade en iedereen die ook de handen uit de mouwen stak: bedankt voor weer een topavond! 
  • En iedereen die erbij was: bedankt voor alle gezelligheid!

Foto-album met meer foto's staat hier.  

(Fotograaf: Imre Giesselbach)

Bosch Parade

Op 21, 22 en 23 juni 2019 vaart de Bosch Parade in het historische hart van ’s-Hertogenbosch. Bosch Parade is een wereldwijd unieke kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen varen als schipper of peddelaar.

Kikarow brug 

Kikarow banner,,

 

 

"Hier staat een gelukkig man", zei Hans de Bruijne, voorzitter van KiKaRow Den Bosch zondagmiddag 5 mei. Hij had zojuist een cheque met 13.000 euro overhandigd aan Albert Vuil, voorzitter van KiKaRow Nederland. Het farmaceutisch bedrijf MSD uit Oss verdubbelt dit bedrag, zo maakte Eus Hes van het marathonteam van De Hertog bekend. ,"En de teller loopt nog voor KiKa", aldus Hans de Bruijne.