Lid worden?

op 22 maart 2012

Je kunt lid worden: RV de Hertog Open Dag Sept 2014 22

1. met roeiervaring
2. zonder roeiervaring
3. als jeugdlid (< 18 jaar)

Beperkt mogelijk:
4. roeien met een beperking

Meer informatie over leren roeien staat hier....

De contributie bedraagt € 270,- per jaar (2016), dit is inclusief afdracht aan Koninklijke Nederlandse Roeibond. Eénmalige administratiekosten bij inschrijving zijn € 15,-. De introductiecursus (10 lessen) bedraagt € 75,-.

In dit filmpje vertelt Ton van Os (72) dat hij tijdens zijn pensioen zijn passie gevonden heeft bij de roeivereniging. Een prachtig filmpje waarbij het roeien bij RV De Hertog mooi in beeld wordt gebracht.


1. Lid met roeiervaring

Zij-instromers zijn nieuwe leden met roei-ervaring

Kom eerst eens kennismaken om te zien wat wij allemaal te bieden hebben en of dat overeenkomt met wat jij zoekt!
Neem hiervoor contact op met de Transfercoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom spontaan eens kijken op een zaterdag ergens tussen 11 en 13 uur en vraag naar één van de bestuursleden.

transfer 1We streven ernaar om iedereen te laten instromen in een bestaande roeiploeg met gelijke roei-ervaring en ambitie. Het niveau van roei-ervaring is zeer verschillend. De laatste jaren neemt het aantal mensen dat (zeer) goed kan roeien toe. Lees hieronder meer over de wijze waarop de instroming bij ons georganiseerd is.

Vrijwilligerstaken
We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij. Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid. Zij-instromers met coachervaring wordt gestimuleerd een ploeg te coachen.

Inschrijven en contributie
Gebruik om je in te schrijven het Online Inschrijfformulier.

 • De contributie bedraagt € 270,- per jaar (2016) en je betaalt eenmalige administratiekosten van € 15,-.
 • Stroom je in de loop van het jaar in, dan betaal je contributie naar rato voor het resterende deel van het jaar.
 • Vanaf het nieuwe kalenderjaar verbind je je om over het hele jaar contributie te betalen.
 • Opzeggen altijd vóór 3 december. Bij tussentijds opzeggen volgt er geen restitutie van reeds betaalde contributie.


Wat vinden we belangrijk t.a.v. een zij-instromer?

transfer 3Het uitgangspunt is dat een zij-instromer aan dezelfde (minimale) eisen voldoet als alle overige leden.

 • dat deze in een ploeg komt die overeenkomt qua roeiniveau en qua ambities. Dit kan R1 (beginnend), R2 en R3 (technisch ervaren) zijn.
 • dat deze het Sturen A examen behaalt. Dit examen is verplicht omdat het gezien kan worden als praktische kennismaking met de roei–omstandigheden en vereiste voor het R2 examen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ervaren mensen (op termijn) bijdragen aan de roei-opleiding van nieuwe leden, welke starten in de C4, hierom is het noodzakelijk dat een coach ook een C4 kan (aan)sturen.
 • dat deze het T-examen (theorie) haalt, wat gezien kan worden als theoretische kennismaking met de omstandigheden en omdat veiligheid een belangrijk item daarin is.


Het proces:

 • transfer 2Op basis van het intake-gesprek maakt de Transfercoördinator (evt. in overleg met de Commissaris Roeien) een inschatting van het roei-niveau (R1, R2 of R3) en wordt de zij-instromer (zo snel mogelijk) geïntroduceerd bij een passende ploeg, nadat de contributie is voldaan. Vanaf dit moment mag je direct roeien.
 • De zij-instromer krijgt dispensatie. De Commissaris Roeien neemt je op in de lijst van Verleende dispensaties en attendeert je op de inschrijving voor het Roei-examen R1, R2 of R3.
 • Na het voorroeien of behalen van het roei-examen resteren nog 6 maanden waarin Theorie en Sturen A ook gehaald moet worden, daarna vervalt de dispensatie.
 • In overleg met de STIC (Stuur Instructie Commissie) zal zoveel mogelijk maatwerk geleverd worden voor Sturen A, als de zij-instromer al kan sturen.
 • Indien een zij-instromer direct voorroeit voor S3 (Skiffen 3) kán de examencommissie besluiten om ook direct Roeien 3 toe te kennen. Dit wordt per geval beoordeeld.
 • Indien een zeer bekwame roeier direct wil voorroeien voor S3, kan hij/zij voor het examen gebruik maken van S2 materiaal om het roeiwater te verkennen. Afschrijven van materiaal kan via de transfercoördinator of commissaris roeien.


Let op:

 • Dispensatie geldt voor trainingen en niet voor wedstrijden. Zodra het roei-niveau van de zij-instromer is vastgesteld, kan in materiaal van dat niveau wedstrijden geroeid worden.
 • De instromer roeit tijdens de gehele dispensatieperiode nooit op boeg en de instromer stuurt niet in deze periode, tenzij intussen het Sturen A is behaald.
 • De ploeg waarin de zij-instromer instroomt heeft er belang bij dat de zij-instromer zo snel mogelijk voorroeit en is dus mede-verantwoordelijk voor het vlot behalen van de kwalificaties door de zij-instromer.

 
2. Lid zonder roeiervaring

Wil je kennismaken met de roeisport? Dan kun je je inschrijven voor de introductiecursus die wij organiseren voor nieuwkomers. Je maakt kennis met de roeisport  én met de vereniging. De introductiecursus start meestal begin april en bestaat uit 2x 10 roeilessen. Als je na de eerste 10 lessen besloten hebt lid te worden, ga je door met de tweede 10 lessen. De periode wordt afgesloten met het Roeien 1 examen.

Wij maken onderscheid tussen de 'gewone introductie' (avond-weekend-roeiers 20 - 65 jaar) en de Midweek (overdag op dinsdag en donderdag, gemiddelde leeftijd 55+).

Ga voor alle informatie naar de pagina roeien / introductie of schrijf je hier in via het Online Inschrijfformulier.

Vrijwilligerstaken
We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.

Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor 2016. Het betalen van inschrijfgeld bepaalt de plek op de wachtlijst.

 


3. Jeugdroeien

skiff Open Dag Sept 2014 58Jeugdroeien is voor jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar en is voor het eerst gestart in het voorjaar van 2006.
Sinds het voorjaar van 2013 bestaat de groep jeugdroeiers uit ruim 20 actieve en sportieve jongens en meisjes!
Kijk maar op deze pagina over het Jeugdroeien.
Gebruik om je in te schrijven het Online Inschrijfformulier en vul bij het e-mail-adres het adres in van één van je ouders.

Onze capaciteit om jeugdleden toe te laten is nog steeds beperkt, aangezien de begeleiding aanvankelijk bijna 1 op 1 is. Jeugdleden leren in principe roeien in de skiff (= eenpersoonsboot). Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor 2016. Het betalen van inschrijfgeld bepaalt de plek op de wachtlijst. 
Per 10 januari 2016 is er nog voldoende plek.

 

Vrijwilligerstaken
We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.

4. Roeien met beperking

Voor mensen met een fysieke beperking is het nu alleen mogelijk om te leren roeien binnen het reguliere traject zie bij 2. Lid zonder roei-ervaring. Het is wel de bedoeling hier in de toekomst meer mogelijkheden voor te creëren.
Meer informatie over aangepast roeien vind je op deze pagina: roeien / aangepast roeien. Neem bij twijfel contact op met de commissaris roeien via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst voor 2016. Het betalen van inschrijfgeld bepaalt de plek op de wachtlijst.

Vrijwilligerstaken
We zijn een vereniging voor en door leden, dus iedereen draagt zijn steentje bij.
Lees meer over ons takenbeleid op deze pagina: Takenbeleid.

(C) 2006-2013 Roeivereniging De Hertog 's-Hertogenbosch   | Beheerder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.