Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Met een volgeladen auto met rigger Koepoort en twee fietsen achterop, reden Marc, Julius, dochter Mayke en ik naar de Watersportbaan in Tilburg. Tot onze verrassing lieten de verkeersregelaars ons door en konden wij op het botenterrein parkeren. Nadat de ‘oefenwedstrijd’ Ertveld Experience goed was verlopen, durfden Marc en ik het wel aan om de 6,5 km te roeien op het Wilhelminakanaal. Deze keer een serieus veld met 5 tegenstanders, w.o. Kristel & Remo.

DSC 8820inzoom

 

Heb je je met je ploeg (al) ingeschreven voor de Ertveld Experience, dan weet je dat om te winnen niet alleen 3.5 km hard moet roeien, maar ook nog 250 meter nog harder moet roeien.

Zo’n sprint  bestaat uit een start en dan nog slechts twintig halen door, en met name die eerste starthalen zijn belangrijk voor een goed resultaat. Onze ervaren wedstrijdroeiers Yorick, Teun en Julius willen jullie graag helpen om ook op de sprint een goed resultaat te halen, en zijn bereid om eind augustus (24, 27, 28, 29 en 31 aug.) een aantal clinics te geven om je goed voor te bereiden op de Ertveld Sprint.

Opgeven voor de sprint kan via  deze link: <Masterclass Sprinten>; je schrijft je in als ploeg/skiffeur en geeft aan in welk boot je gaat varen.

N.B. zorg ervoor dat je je boot ook voor de clinic tijdig afschrijft.

Succes

Op de internationale regatta Koninklijke Holland Beker, waar uit maar liefst 15 verschillende landen (waaronder New Zealand (Drysdale), Hong Kong en Amerika) inschrijvingen zijn, ga je als Nederlandse ploeg alleen starten als je heeeuul goed kan roeien. Of als je als junior een uitzending wilt bemachtigen naar de Coupe de la Jeunesse op 28/29 juli in Cork, Ierland. Want winnen = uitzending. Laat dat nu net het doel zijn waarmee Teun en Julius begin van dit seizoen gestart waren, maar waarvan we een tijdje dachten dat dat niet haalbaar zou zijn…..

blik spaarne lente race 2015Hertogploegen naar Spaarne Lente Race 27 mei

Maar liefst 7 ploegen vertegenwoordigen het groen-en-geel op de Spaarne Lente Race in Heemstede, een achtervolgingswedstrijd van 4,5 km met twee bruggen (waarvan één berucht, want heel smal) en één bocht, die ook nog wel eens te laat/ruim genomen wordt.

 

 

Op zondag 6 mei startten Teun en Julius op de Damen Raceroei Regatta zowel Jongens18-2x als Heren Beginner-2x en in beide velden moesten voorwedstrijden geroeid worden. Het beloofde dus een lange dag te worden, aangezien de eerste start om 8.00 uur was (altijd mooi om een wedstrijddag te openen) en we nog wel met de botenwagen naar Rotterdam (Zevenhuizen) moesten rijden. JT Damen18 DSC 7730 inzoom Medium

Afgelopen dinsdagavond zijn alle vrijwilligers die meehelpen tijdens de PVP geïnformeerd.
Kon jij er niet bij zijn, en/of wil je de presentatie nog eens nalezen, klik dan hier: PRESENTATIE.

PVPinfo av7nov17 Small

Afgelopen weekend hebben wij als Blikvangers onze eerste wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de sprintbokaal verroeid, de Carpit Noctem. Een bijzondere wedstrijd waarbij je de finales in het donker mag varen. 

Ter voorbereiding van de Moordregatta komende zaterdag kregen de Gizmo dames het idee om de fantastisch mooie Groene Hart marathon (58 km) als training te gaan doen.

Ingeschreven in de wedstrijdcategorie zijn de dames zaterdag 26/9 gestart in de dames C4 klasse met de boot de Citadel. Vier dames van Gizmo (Nanny, Jeannette, Trudy en Linda ) aangevuld met Ria van Summerjoy.

Met een goed gevulde dames 8 loop je het risico uitgeselecteerd te worden voor de Heineken Vierkamp en de Head of the River Amstel. Maar ook buiten de boot valt een waardevolle bijdrage te leveren tijdens deze races. Een korte samenvatting:

woesjt head2015Vroeg opstaan. Koffie meenemen voor onderweg. Met koude handjes helpen opriggeren. Rugnummers spelden. Moed inpraten en pep talks geven. Op de fiets naar de start. Juichen, schreeuwen, aanmoedigen. Hard fietsen. Foto's en filmpjes maken. Nog harder fietsen. Coaches van ploegen die we inhalen voorbij fietsen. Roepen onder de bruggen want dat klinkt zo lekker hard. Klokken. Coachen. Nog harder fietsen tegen het verkeer in. Naar de finish. Wachten. Online scores checken. Als eerste weten dat we gewonnen hebben. Blijdschap. Met gebarentaal de scores overbrengen aan de roeiers. Ook genieten.