Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Rowperfect roeimachine

RP3 1 Robbe nov21 GemiddeldDe Rowperfect is een dynamische roeisimulator, ontworpen voor roeiers als hulpmiddel om hun roeitechniek efficiënter te kunnen trainen.

Het grootste verschil met de standaard ergometers is dat het voetenbord vrij over de balk kan bewegen waardoor de roeier zelf tijdens het roeien praktisch op zijn plaats blijft. De roeier hoeft hierdoor niet voor- en achterin de haal zijn massa om te keren van richting. Het voetenbord komt tijdens de recover naar de roeier toe, waarmee het ‘onder je door glijden’ van de boot gesimuleerd wordt. Hierdoor treden er geen piekbelastingen op rug en knieën op, en veroorzaakt het roeien op de Rowperfect geen rug- en knieblessures.

Door deze unieke constructie is het roeigevoel op een Rowperfect zeer goed vergelijkbaar met het gevoel van het roeien in de boot. Daarnaast krijgt de roeier door middel van de software elke haal feedback over zijn roeitechniek.

Een Rowperfect (roeimachine) is een geschikt hulpmiddel voor het analyseren van de effectiviteit en het efficiënter maken van de roei-techniek, hetgeen bijdraagt aan de ontwikkeling van wedstrijdroeien en de verbetering van het roeiniveau van leden verenigingsbreed. Lees hieronder verder over het gebruik van de laptop van RP3-1 en de werkwijze met de app voor de RP3-3.