Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

IMG 20190908 WA0004

 

Geslaagd!!! Dat kunnen we wel stellen van de eerste editie van de Ertveld Experience. Bijna 60 ploegen, waarvan 30 Hertogploegen, verschenen verdeeld over twee heats aan de start van de 3500 m achtervolgingsrace en sprintten daarna boord aan boord nog 250 meter. Mooi weer, veel gezelligheid en fanatieke roeiers: het was een heerlijke dag!

Met heel veel dank aan het topteam van de EE-commissie en de vele vrijwilligers die voor en achter de schermen hun handen uit de mouwen staken om de eerste editie van deze wedstrijd tot een succes te maken. Binnenkort volgt de evaluatie en gaan we bekijken hoe we hier volgend jaar een mooi vevolg aan kunnen geven. Kijk voor uitslagen op www.hoesnelwasik.nl en op www.ertveldexperience.nl.

DSCN0348

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het 50-Jarig jubileum van de Watersportvereniging IJzeren Man (WIJM) te Vught: RV De Hertog was erbij!

Eén van de festiviteiten van de in 1969 opgerichte WIJM was de familiedag voor leden op zaterdag 29 juni. De kinderen konden o.a. meedoen aan een clinic zeilen in Optimisten en het bouwen van vlotten, waarmee ook gevaren kon worden.

DSC 8723 kopieOp 29 en 30 juni vonden de NSRF Slotwedstrijden plaats op de WA-baan in Rotterdam. Voor Julius de laatste kans om als junior te presteren op een 2-kilometer-wedstrijd, hoewel hij tot het einde van het jaar nog Jongens-18 mag starten. Met een 3e plaats in de skiff en een prachtig blik in de 8+ is dat prima gelukt.

20190629 194430Van weekend roeiers tot midweek roeiers en van intro tot ervaren rotten: veel Hertogleden genoten gisteren van een zonovergoten avond tijdens de Midzomer barbecue.

  • Alle geslaagde introleden gefeliciteerd!
  • Introcommissie en alle introsturen en -coaches: bedankt voor het klaarstomen van weer een nieuwe lichting roeiers.
  • Natuurlijk de keuken- en barbrigade en iedereen die ook de handen uit de mouwen stak: bedankt voor weer een topavond! 
  • En iedereen die erbij was: bedankt voor alle gezelligheid!

Foto-album met meer foto's staat hier.  

(Fotograaf: Imre Giesselbach)

Bosch Parade

Op 21, 22 en 23 juni 2019 vaart de Bosch Parade in het historische hart van ’s-Hertogenbosch. Bosch Parade is een wereldwijd unieke kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen varen als schipper of peddelaar.

Kikarow brug 

Kikarow banner,,

 

 

"Hier staat een gelukkig man", zei Hans de Bruijne, voorzitter van KiKaRow Den Bosch zondagmiddag 5 mei. Hij had zojuist een cheque met 13.000 euro overhandigd aan Albert Vuil, voorzitter van KiKaRow Nederland. Het farmaceutisch bedrijf MSD uit Oss verdubbelt dit bedrag, zo maakte Eus Hes van het marathonteam van De Hertog bekend. ,"En de teller loopt nog voor KiKa", aldus Hans de Bruijne.

Op naar de 10.000 euro met jouw tientje! RV De Hertog heeft al ruim 8.000 euro binnen gehaald voor Kinderen Kankervrij (KiKa). Met jouw tientje kun je de club via een laatste sprintje naar de 10.000 euro brengen voor KiKaRow. We willen alle leden vragen, die nog geen bijdrage hebben gestort, om een bijdrage van tien euro. Meer mag natuurlijk ook:-)

Geld storten op KiKaRow kan via deze link. Ga naar 'Sponsor mij'. 

https://roeien.vooreenander.nl/roeiers/rv-de-hertog/1637552f-b033-4c9c-9e60-461145c55921

De stuur! Velen van ons zien het als een verplichting, eens per 5 weken. Maar in dit filmpje kun je zien wat de stuur werkelijk betekent voor een ploeg.

Jawel, KikaRow Rondje Nederland is daadwerkelijk onderweg. Op zaterdag 13 april ging de toertocht van 1400 kilometer voor Kinderen Kankervrij (KiKa) van start in Uithoorn.
Op zondag 5 mei is de aankomst vanuit Breda in Den Bosch.
Op zaterdag 11 mei vervolgt The Vin de tocht vanaf Den Bosch naar Eindhoven.

Kom ze binnenhalen op het KiKaRowEvent!

Op zondag 5 mei komen de roeiboten tussen 17.00 en 18.00 uur aan bij De Hertog. Dat zullen veel boten zijn: The Vin, ca. 20 C-boten van TOR en De Hertog, de Tjerk Hiddes, de BRB en de Oliemolen. Het zal fijn zijn als de walkant volstaat met mensen die hen verwelkomen.

Om die tijd is er van alles te doen op het terrein van De Hertog. Er zijn spellen, muziekgroepen en uiteraard hapjes en drankjes. Wees welkom bij KiKaRow Den Bosch!

Meeroeien? geef je op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de roeitocht van KiKaRow Den Bosch op 5 mei zijn nog enkele plaatsen vrij in C2 en C3-boten.
De sponsorbijdrage voor Kika bedraagt €20/pp.
Inschrijving per ploeg heeft de voorkeur, maar individuele inschrijving is ook mogelijk.


Er is ook plek voor roeiers in gladde boten. Zij mogen alleen naar de sluis bij Engelen en terug. Een donatie voor KiKa wordt op prijs gesteld als je mee roeit.

Voor de tocht op zaterdag 11 mei naar Schijndel en terug is nog volop plek voor roeiers van RV De Hertog.