Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

DeHertog flyerA5 opendagJeugd 600

boatraceAs zaterdag 14:00 op BBC1: de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen teams van Oxford en Cambridge op de theems door Londen.

De Boat race is vanaf 14:00 te zien op BBC1 

Jeugdroeien De hertogDe jeugd heeft de toekomst. Een motto wat wij bij de Hertog willen uitstralen. Niet alleen binnen de vereniging, maar zelfs landelijk. Met enkele jeugdige toproeiers gooien we al hoge ogen. En dat smaakt naar meer!

We zoeken meer jeugdleden
Vanuit de jeugdcommissie richten wij onze pijlen op het werven van meer jeugdleden, maar ook voor de huidige leden willen juist de stimulans vinden om meer wedstrijden te roeien. En hoe mooi is het dan om zelf een bijdrage te kunnen leveren door een wedstrijd te organiseren.

Help je mee met onze jeugdwedstrijd?
Maar dat gaan wij niet alleen doen. Ook AROSS gaat er een steentje aan bijdragen. Qua geschikt roeiwater is er in ieder maar 1 keuze. In Oss ligt er een prima recht kanaal voor een boord-aan-boord wedstrijd voor de jeugd. Ook met andere prima faciliteiten is de keuze voor locatie dus op AROSS gevallen.
Voor de organisatie van een wedstrijd zullen wij wel extra handjes kunnen gebruiken. Ben jij beschikbaar op zondag 9 juni om de jeugd van Zuid-Nederland een onvergetelijke dag te bezorgen?

Geef jezelf graag via deze link op met daarin jouw keuze. 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4Orx4SbhHBORiaI4odlpEDQ4vx7-jtcGWeT1_mWKZ9I3Yog/viewform

1Op zaterdag 23 maart was het zover, in Nederland werd massaal zwerfafval geruimd. Voor het eerst deed onze vereniging mee aan deze actie. Kort van tevoren werkte we het idee uit en waagden we het er op. Met 10 personen gingen we op stap en het water op. Gewapend met prikstok (te leen van de gemeente) en vuilniszakken (aangeboden door de landelijke actie) struinden we de waterkanten af. Gelukkig werkten de weergoden ook een handje mee. Het was koud, maar wel grotendeels droog.

Tot onze verbazing lag er veel zwerfafval langs de kant en verscholen in het groen. Dit is niet allemaal te zien vanuit de boot, maar te voet konden we ons helemaal uitleven. De zakken waren snel gevuld met blikjes, flesjes, spuitbussen, plastic, eigenlijk met van alles en nog wat.

We hebben het eerste deel van de Aa, tot de Spaanse trappen, kunnen opschonen en met de nodige support vanuit verschillende boten en van wandelaars was dit nog gezellig ook. Na afloop een fijne nazit en alweer ideeën uitgewisseld voor een vervolg in het najaar.

 Mooie bijkomstigheid is dat de gemeente vanaf 2 april ook een opschoonactie gaat uitvoeren op de Aa. Door de hoge waterstand en de harde wind zijn er verschillende kapotte boten. Deze worden verwijderd wat het roeiwater nog schoner (en veiliger) maakt.

Met dank aan Nora, Merieke, Greetel, Truus, Liesbeth, Cristel, Wiepke, Lydia

Schone groet, Emmy en Karin 

Vlot reparatie 2024

Vandaag zijn onze klusfanaten bezig geweest om een versteviging aan te brengen, zodat we het vlot weer over de gehele lengte kunnen gebruiken.

Er worden nog afspraken gemaakt met de leverancier over een eventuele aanvullende actie van hen uit. Hiermee is in elk geval een einde gekomen aan het verbod om op het achterste deel te komen.

 

Daarnaast is er dinsdag 27 februari een algeheel Roeiverbod

Die dag komt de Genie naar de Hertog om ons met duikers etc. te assisteren in een poging de roeibak boven water te krijgen.

Aangezien we dan ruimte nodig hebben om veilig te kunnen werken, kan er niet geroeid worden. We hopen op jullie begrip.

willemsregatta 2024

22 september 2024 organiseert De Hertpg weer de Willemregatta. Met de Willemsregatta heeft 's-Hertogenbosch weer een echte boord-aan-boord regatta van 3.5 km!.
Doe in sep 2024 met ons mee! Gezellig Brabantse gastvrijheid met prachtig roeiwater!

Meet informatie staat op https://willemsregatta.nl
Geert Jan Zweers - Wedstrijdleidingt


Overzicht van verenigingsactiviteiten 2024

7 jan Nieuwjaarsreceptie 5e Stop
26 feb Algemene ledenvergadering Bestuur
29 feb Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
23 mrt Schoon, doen we toch gewoon! Nationale Opruimdag   Karin de Bruin en Emmy van de Ven
6 apr Open dag Jeugdroeien
Jeugdcommissie, Rian van Heeswijk
9 apr Husselroeimorgen Ploeg 4TheFun
18 apr Toerroeien in Woerden Peter Bolmers en Paul van Hooff
25 apr Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
9 mei  Dauwroeien  Robert Overbosch en Sylvia van Maren
15 mei Halwayborrel Introductie Introcommissie
21 mei    Toertocht Dordrecht-wantij-Biesbosch Peter Bolmers en Paul van Hooff
30 mei Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
18 jun        Toertocht Cuijk-Mookerplas-Kraaienbergse plassen      Peter Bolmers en Paul van Hooff
27 jun Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
29 jun Hertog Zomer Festival Activiteitencommissie, 5e stop, introcommissie, Tokyo
18 jul Toertocht bij RV Nautilus, Rotterdam op de Rotte Peter Bolmers en Paul van Hooff
15 sep Open dag RV de Hertog Activiteitencommissie, 5e stop
22 sep Willemsregatta Geert Zweers
26 sep Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
8 okt Husselroeimorgen Ploeg 4TheFun
31 okt Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
 2 nov Nacht van Tokyo  #Tokyo Rowing
14 nov Pubquiz  Michiel de Bruijcker
25 nov Algemene Ledenvergadering Bestuur
28 nov Eten voor leden Marieke Sassen en Mieke Verhoeven
11 jan Nieuwjaarsreceptie 5e Stop

 

Saxofoon kwartet Christmas PartyWat een gezellig welkom, met lampjes langs het pad en een rode loper. Ik word naar boven gelokt door de sfeervolle klanken van een saxofoonkwartet. Heel veel glitterende lampjes, een kerstboom, groepjes mensen aan de statafels, de bar in vol bedrijf...het feest kan beginnen. Blij dat ik naar de Hertog ben gereden voor de Christmas Party. Er komen steeds meer mensen binnen en de DJ neemt het over van de muzikanten. Even wat hier, wat kletsen daar, een beetje meebewegen op de muziek. Er worden hapjes rondgedeeld en we halen nog een drankje. Dan gaan de voetjes van de vloer, voor een beetje dansen. Als dan ook nog bitterballen rondgedeeld worden, is het feest compleet. 

Christmas KaraokeIk ga beneden in de ergometerruimte kijken, want daar is ook iets te doen. Wat gezellig druk met karaoke zingen! Dat lijkt me ook leuk, dus ik zing lekker mee. Op de website lees ik later: "nog nooit zoveel lol gehad in de ergometerruimte".

Activiteitencommissie en barcommissie, van harte bedankt! Tot het volgende feestje.

Caroline Smits

De laatste weken zijn de roeiomstandigheden "uitdagend". Wind, regen stroming enz. Niet iedereen voelt zich met het sturen daarbij op zijn/haar gemak. Hoe waren de goede commando's ook alweer? Ik moet snel reageren en anticiperen?

Ook al heb je veel ervaring even opfrissen is altijd goed. Kijk bv op de website: 

Schroom je niet om de instructeurs van de Stic te benaderen, zij willen je altijd helpen evt weer met een "opfris" les.

Alles om voor iedereen met een veilig gevoel het water op te gaan.