Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

De Materiaalcommissie

De materiaalcommissie (kortweg MatCie) zorgt ervoor dat de vloot in topconditie blijft.
Het toezien op het juiste gebruik van de boten en het overige materiaal is een zaak van iedereen. Als je ziet dat er onzorgvuldig met het materiaal omgegaan wordt, spreek daar dan de instructeur of stuurman/vrouw van de betreffende ploeg op aan. Als we allemaal voorzichtig zijn, hebben we het meeste plezier van en het minste werk aan onze vloot.

Leden van de Materiaalcommissie
Joep de Greef (voorzitter)
Thijs Meulemans (overdag)
Rien van Meeuwen (overdag)
Ad van de Ven (overdag)
Dirk Jongejans (overdag)
Herman van Esch (avond)
Alexander Wackers (afstelcoördinatie)
Linda Reus (botenpoetscoördinatie)
Paul Hunneman (elektra)
 
De commissie is nog op zoek naar uitbreiding met leden die het klussen willen begeleiden. Interesse? Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klussen
Leden die in het takenbeleid hebben gekozen voor het klussen, zorgen samen met de materiaalcommissie voor het onderhoud van de boten.

Openingstijden werkplaats: dinsdag 9:30-13:30  / donderdag 10:00-13:30 / op afspraak
Meld je altijd wel eerst per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aan zodat we weten of er iemand komt en we de klus voor kunnen bereiden.
 
Een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. komt bij alle leden van de materiaalcommissie terecht.
Een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. komt alleen bij de commissaris materiaal terecht.
 
Is er een schade aan het materiaal? Ga dan naar Materiaal -> Reparatiemelding doen.
 
Adopteren van een boot

Het adopteren van een boot (en deze dus enkele malen per jaar vertroetelen met een goede schoonmaakbeurt en preventief onderhoud) is heel belangrijk om onze vloot op orde te houden.

Wat wordt er van een adoptie verwacht?

Heb je een boot geadopteerd, dan verwachten we dat je er als goed huis-vader of –moeder voor zorgt. Denk hierbij aan na het uit het water halen van de boot, deze na het wassen ook even in de singels te leggen en van binnen te controleren op de staat van de voetenborden , slidings , roer, riggers en dollen. Zijn er kleine reparaties nodig, (vastzetten van schroeven, opzetten van dopjes etc) die je zelf uit kunt voeren, schroom dan niet om dat te doen. Kom je er niet uit, maak dan een materiaalmelding. En vergeet niet de riemen te controleren (kraag, manchetten, staat van het blad). Uitgangspunt is dat de boot weer vaarklaar in de loods ligt.

Daarnaast hebben we een uitgebreide checklist opgesteld om periodiek (maart en oktober) na te lopen hoe het met de boot gesteld is en wat er moet gebeuren om het nieuwe vaarseizoen weer tip-top te kunnen roeien in die boot. De checklist wordt door de contactpersoon van de ploeg bij de Commissaris Materiaal (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aangeleverd.

Bootgebruik
Het bestuur (in de praktijk de commissaris materiaal) bepaalt welk materiaal iemand mag gebruiken bij het bezit van bepaalde bevoegdheden. In het reserveringssysteem is te zien welke bevoegdheden/diploma's gelden voor welke boten. Het bestuur en in het bijzonder de commissaris materiaal houdt toezicht op het gebruik van de boten.

Sturen
Degene die op de stuurplaats zit, of op boeg in een ongestuurde boot, moet het stuurdiploma hebben of het in het botenoverzicht aangegeven skiffdiploma. De enige uitzonderingen zijn tijdens beginners- en stuurinstructie in daarvoor beschikbaar gestelde boten, uiteraard dan onder toezicht van een instructeur.

Botengebruik voor instructie
Zonder enige diploma's kan alleen gevaren worden in de aangegeven boten en onder toezicht van een instructeur. De instructeur moet bij de boot blijven zodat hij altijd zicht heeft op wat er gebeurt en kan ingrijpen.
Voor stuurinstructie (in het bijzonder het oefenen van aanleggen en de stuurproef tussen de piketten bij de citadel) mogen alleen de niveau 0 boten worden gebruikt!! Lees op de pagina Sturen alles over Stuurles.