Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

DeHertog intro spandoek

Begin april zie je ze weer op en rond de vereniging rondlopen, de intro roeiers.
Ze weten nergens nog van en worden door de vrijwilligers-coachen verteld wat er reilt en zeilt op onze vereniging. En soms gaan zaken niet zoals we dit hebben afgesproken met z’n allen op de vereniging. De vrijwilligers in de vorm van de coaches en sturen werken hier continue aan. Hun doel is om uiteindelijk intro roeiers af te leveren die ook het roei-vuur hebben gezien en lid willen worden.

En dat hebben we het afgelopen jaar aantoonbaar beter volbracht dan de jaren ervoor. Door een verandering in de bewustwording door het tonen van geduld en begrip voor de onkunde van de intro roeiers.

Zodoende verwelkomen we de intro roeiers met een spandoek EN frissen wij een ieders geheugen weer op. Dat we een vereniging zijn voor gezelschap- en sportactiviteiten. En waar we met respect met elkaar omgaan.

Dus als je een nieuwkomer een fout ziet maken, oordeel niet maar help.
Geniet van de Intro roeiers, ze worden straks misschien wel je nieuwe roeimaatje!

Mocht je hierover vragen hebben, laat het mij weten. Geert Zweers. Communicatie.

In het weekend van 19 en 20 oktober starten vier ploegen op de Tromp in Hilversum. Hoewel de 5.300m achtervolging op het Hilversums Kanaal eigenlijk een veteranen-wedstrijd is, met veel oud-wedstrijdroeiers onder de deelnemers, wordt het door de nationale wedstrijd-roeiers beschouwd als de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Door zowel de junioren als de senioren wordt vooral in de kleine nummers (skiff en tweezonder) geroeid. Ook De Hertog start in de kleine nummers. Op zaterdag roeit Herman van Esch in de veteranen-skiff en Yorick en Joost in de Veteranen-dubbeltwee. Op zondag roeit Rianne in de dames-veteranen-skiff en Julius met Robert van Jason nog voor de laatste keer in het J18-veld dubbeltwee.

DSC 8848JulRob

riemen rwbDe combinatie van Julius heeft een uitzending gekregen naar de Coupe de la Jeunesse op 27-28-29 juli in Cork, Ierland in de 4+, dus de boord-vier-met-stuurman, omdat zij dit nummer hebben gewonnen op de Koninklijke Holland Beker. Julius heeft jullie hulp daarbij nodig!
Lees even verder...

DSC 7967inzoomWe konden het zelf eerst niet geloven, maar de truc is toch echt gelukt! De combinatie van Julius heeft een uitzending gekregen naar de Coupe de la Jeunesse in de 4+, dus de boord-vier-met-stuurman (of vrouw, ze zijn druk bezig een leuk meisje te vinden van 50 kilo), door dit nummer te winnen van Tromp op de Koninklijke Holland Beker (KHB).

logo Markreg18De Markregatta is een achtervolgingswedstrijd over 5 km op de Mark bij RV Breda. Bijzonder aan deze wedstrijd is de start: deze vindt plaats onder de A59-brug met een staande start door twee ploegen tegelijk. Ze liggen echter beiden in een ander bruggat en zien elkaar dus niet. Pas als ze onder de brug vandaan komen zie je wie het snelst gestart is. Maar liefst 6 ploegen van De Hertog ging deze uitdaging aan, zie hier de resultaten.

Op de Heineken Vierkamp roeiden Julius en Teun in een combinatie met twee jongens van De Eem en behaalden zij overall de 4e plaats. Met slechts één keer samen trainen niet onverdienstelijk. De strijd speelde zich af tussen De Hoop, Spaarne/Leythe en Eem/Hertog. Ondanks een 2e plaats op de 250m en goede resultaten op de zondag met Julius op slag, lukte het net niet om de verloren tijd van de 2.500m goed te maken.

De organisatie van de Head of the River heeft besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. De weersomstandigheden zijn dermate gevaarlijk voor roeiers en materiaal dat het onverantwoord zou zijn om te starten.

Lees het bericht op de site van de organisatie.

Afgelopen weekend kon er nog op de Amstel geschaatst worden en dit weekend vindt de Heineken Roeivierkamp plaats. Tijdens deze roeiwedstrijd roeit elke ploeg vier afstanden: 250m, 750m, 2500 m en 5000m. De afstanden zijn verdeeld over twee dagen, zaterdag en zondag. Voor de Hertog komen aan de start Blikje Piebe in het DVC4* veld en Teun en Julius in een combinatie met RV Eem. Zij zullen starten in het J18 4* veld. Blikje Piebe gaat het opnemen tegen 14 andere ploegen in hun veld en Julius en Teun tegen 4 andere ploegen.

Veel succes en roeiplezier gewenst, en we lezen graag na de wedstrijd jullie ervaringen.

Bekijk hier de uitslagen, maar klik wel even door naar het juiste veld!

DSC 7270 LargeOp zaterdag 20 en zondag 21 mei hebben Teun en Julius de Westelijke gestart op de Willem-Alexanderbaan nabij Rotterdam. Op zaterdagochtend stond er een flinke wind mee, dus precies de omgekeerde situatie als tijdens de Damen. Ook de faciliteiten waren heel anders: deze keer geen ergometers om in te roeien, masseurs om na de wedstrijd weer bij te komen of een gratis pastahap.