Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Info over boten reserveren

Reserveer altijd een boot voordat je gaat roeien. Heb je voorafschrijving dan kan dat 14 dagen vantevoren, in andere gevallen 7 dagen. Voor wedstrijden en toertochten gelden afwijkende regels. De afschrijving vervalt als de boot 15 minuten na de aanvang van de reserveringstijd nog op de stelling ligt.

Voorafschrijving

Een voorafschrijving is het recht om een boot of ergometer -voor de afgesproken bloktijd- maximaal 14 dagen van tevoren af te schrijven. Buiten de afgesproken tijd is een voorafschrijving niet toegestaan. Bloktijden voor boten zijn 1,5 uur en voor ergometers 45 minuten.

Bekijk hier de afspraken die momenteel gelden voor de boten, en hier voor de ergometers. Je kunt altijd wijzigingen aanvragen als dat afgestemd is met de andere gebruikers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Schrijf de boot alleen af voor het moment waarop je voorafschrijving hebt.
 • Het is niet toegestaan een boot aan te vragen waarvoor niet de gehele ploeg gerechtigd is, tenzij de roeiers in kwestie dispensatie hebben voor gebruik van deze boot.
 • Als je in een andere boot of in dezelfde boot buiten de aangegeven tijd wilt roeien, geldt de normale regeling: maximaal 7 dagen van tevoren afschrijven.
 • Skiffs kunnen alleen door een persoon worden afgeschreven, niet op naam van een ploeg. Voorafschrijving voor een skiff kan daarom ook alleen voor een persoon gelden.
 • Maak je toch geen gebruik van het afgeschreven materiaal, geef het dan zo snel mogelijk vrij!
 • Bij klachten over wel-afschrijven-maar-niet-gebruiken, fout afschrijven, te laat terugkomen, vlot bezet houden en andere vormen van onsportief gedrag wordt de mogelijkheid om vóór-af te schrijven ingetrokken.
 • In principe twee tijdstippen per week per ploeg voor dezelfde boot. Meer afspraken zijn mogelijk mits niet in conflict met een al vergeven mogelijkheid.
 • Het bestuur behoudt de mogelijkheid om (voor)afschrijvingen door te halen i.v.m. wedstrijden, toertochten of clinics.

Rond het wisselen van de zomer- en wintertijd worden nieuwe afspraken van kracht. Hiervoor wordt 2x per jaar door de commissaris Roeien een 'voorafschrijvingsmarkt' ofwel 'botentombola' geörganiseerd. Daar bepalen de ploegen onderling wie op welk moment in welke boot roeit. Als de ploegen er onderling niet uitkomen wordt er geloot, vandaar "tombola". Vanaf 2017 verwerken we de aanvragen digitaal, en proberen we de voorafschrijvingsmarkt te beperken tot die boottypen en tijdstippen die problemen opleveren.

NB: voorafschrijving is natuurlijk niet per sé nodig als je de enige ploeg bent op een bepaalde tijd.

Enkele weken voor deze voorafschrijvingsmarkt wordt alle ploegen gevraagd hun voorkeur op te geven. Hiervoor gelden de volgende beperkingen:

 • je kunt als ploeg op één tijdstip niet meer roeiplaatsen aanvragen dan er roeiers in de ploeg zitten. Een ploeg van vier kan dus niet 'voor de zekerheid' ook een twee en een skiff aanvragen voor hetzelfde tijdstip, of hetzelfde dagdeel.
 • je kunt in principe twee aanvragen per ploeg voor een boot doen. Meer aanvragen voor dezelfde boot zijn mogelijk, maar uitsluitend in overleg met de andere gebruikers van die boot.
 • je kunt op één tijdstip maximaal vier ergometers aanvragen. Wil je meer ergometers dan vier, is dat uitsluitend mogelijk in overleg met de andere gebruikers op die avond.
 • het bestuur kan besluiten intensief trainende ploegen permanente voorafschrijving te geven, d.w.z. voor elk tijdstip.

Als de aanvraag geen conflict oplevert met andere gebruikers van de boot wordt deze aanvraag direct gehonoreerd. Als er wel conflicten zijn worden contactpersonen van de ploegen uitgenodigd op de voorafschrijvingsmarkt, waar conflicterende aanvragen kunnen worden opgelost.

Is het voor jou of voor jouw ploeg niet mogelijk aanwezig te zijn, vraag dan een ander om je te vertegenwoordigen. Voorzie die ander wel van voldoende alternatieven, zodat deze voor jou/jullie afspraken kan maken.

NB: 

 • Commissies, zoals voor Sturen of Introductie, hebben soms ook een voorafschrijvingsrecht. Het kan dus zijn dat dit materiaal, voornamelijk C-materiaal, al vergeven is op de gewenste dag of tijdstip.
 • Voorafschrijving is geen automatische afschrijving, maar alleen het recht om te mogen (voor-) afschrijven.