Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Botenwagen

Sinds eind april 2008 is De Hertog in het bezit van een eigen botenwagen. Hertog botenwagen

Technische gegevens

De botenwagen weegt 770 kg en kan geladen worden tot 1200 kg. De botenwagen is 10 meter lang en is achter uitschuifbaar tot 12 meter. Hierdoor kunnen we boten tot maximaal 13 meter vervoeren. De botenwagen is i.p. geschikt voor het vervoeren van 4 boten (vieren), ook andere combinaties zijn mogelijk.

Gebruik botenwagen

Een eigen botenwagen heeft als voordeel dat we meer wedstrijden en toertochten buiten Den Bosch kunnen gaan roeien. Ook een groot voordeel is dat we de boten maar 1 dag hoeven te missen ipv. een aantal dagen indien de boten worden vervoerd door een externe botenwagen.

De commissaris Materiaal is eindverantwoordelijk voor àl het materiaal, dus ook de botenwagen. Er zijn 3 situaties waarin de botenwagen wordt gebruikt. Voor situatie 3 reserveert de comm Materiaal zelf de botenwagen. Voor de eerste 2 situaties is deze bevoegdheid gedelegeerd aan de Wedstrijdcommissaris.

Gebruik in de praktijk:

  1. De marathoncoördinator vraagt op basis van de marathonplanning reservering aan voor bepaalde data. Indien er daarna andere aanvragen zijn op deze data zal bekeken worden, wat de beste manier is om aan alle transportaanvragen te voldoen. 
  2. Per wedstrijd wordt door de wedstrijdcommissaris bepaald of de boten mee zullen gaan met de BWC dan wel andere externe transporteur of met de eigen botenwagen. Zaken die hierbij worden afgewogen zijn:
    -    is de bowa vrij of gereserveerd voor marathon / anders.
    -    past het aantal boten op de bowa, op veilige wijze.
    -    zijn er opgeleide chauffeurs beschikbaar om het transport te verzorgen.
  3. De botenwagen wordt aangevraagd door een lid, ploeg of commissie, bijvoorbeeld voor een training elders, een toertocht of het halen/brengen van materiaal voor reparatie.

De botenwagen kan in principe gebruikt worden door alle leden van de vereniging. Echter de vereniging stelt alleen maar de botenwagen ter beschikking. Een geschikte auto en chauffeur dient men zelf te regelen. Aan het gebruik zijn voorwaarden verbonden. Deze tref je aan in dit gebruiksreglement.

Gebruiksreglement Botenwagen

Download hier het Gebruiksreglement Botenwagen (pdf document, definitieve versie van na de ALV 18 nov 2013).
De botenwagen heeft een eigen gereedschapskist (lees hier de inventarislijst). Deze wordt tijdens wedstrijden in de auto vervoerd en dus niet in de botenwagen (voorkomen van schade en roest). Bij thuiskomst dient de chauffeur deze weer op te bergen op de hoge kast in de bestuurskamer.

Sinds 2013 zijn de regels rond het B-rijbewijs aangepast waardoor met elke combinatie onder de 3500 kg maximaal toegestaan gewicht gereden mag worden. Door de KNRB zijn zaken op een rijtje gezet: Regels over vervoer van boten (KNRB).

Beheer van de botenwagen

Het beheer van techniek en onderhoud ligt bij de Coördinator Botenwagen, hij legt verantwoording af aan de Commissaris Materiaal. Sinds april 2013 wordt deze functie vervuld door Wim Notebaart. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de commissaris Materiaal.

Wil je de botenwagen gebruiken (situatie 3)? Dan dien je contact op te nemen met de Commissaris Materiaal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Benzinekosten verdelen

Indien meerdere ploegen tegelijk gebruik maken van de botenwagen, kan middels dit Rekenmodel BOWA de benzinekosten eenvoudig worden verrekend.

BotenwagenLres
Bevoegheid chauffeur
 
In het gebruiksreglement staat beschreven wat een chauffeur moet weten en kunnen.
Neem contact op met Sebastiaan Dinnissen voor instructie voor het rijden met de botenwagen.
Ga naar het Smoelenboek om te zien wie bevoegdheid voor de botenwagen (BW) heeft.