Inloggen

 Hertog Logo Flat

De Hertog: SUPPORTER van SCHOON

1Op zaterdag 23 maart was het zover, in Nederland werd massaal zwerfafval geruimd. Voor het eerst deed onze vereniging mee aan deze actie. Kort van tevoren werkte we het idee uit en waagden we het er op. Met 10 personen gingen we op stap en het water op. Gewapend met prikstok (te leen van de gemeente) en vuilniszakken (aangeboden door de landelijke actie) struinden we de waterkanten af. Gelukkig werkten de weergoden ook een handje mee. Het was koud, maar wel grotendeels droog.

Tot onze verbazing lag er veel zwerfafval langs de kant en verscholen in het groen. Dit is niet allemaal te zien vanuit de boot, maar te voet konden we ons helemaal uitleven. De zakken waren snel gevuld met blikjes, flesjes, spuitbussen, plastic, eigenlijk met van alles en nog wat.

We hebben het eerste deel van de Aa, tot de Spaanse trappen, kunnen opschonen en met de nodige support vanuit verschillende boten en van wandelaars was dit nog gezellig ook. Na afloop een fijne nazit en alweer ideeën uitgewisseld voor een vervolg in het najaar.

 Mooie bijkomstigheid is dat de gemeente vanaf 2 april ook een opschoonactie gaat uitvoeren op de Aa. Door de hoge waterstand en de harde wind zijn er verschillende kapotte boten. Deze worden verwijderd wat het roeiwater nog schoner (en veiliger) maakt.

Met dank aan Nora, Merieke, Greetel, Truus, Liesbeth, Cristel, Wiepke, Lydia

Schone groet, Emmy en Karin