Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Paul Veenemansprijs 2017

banner PVP 2017 800

De Paul Veenemans Prijs (PVP) wordt op 11 en 12 november 2017 georganiseerd door RV De Hertog in het kader van haar lustrum / 25-jarig bestaan. Wij zijn er trots op dat de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) ons de eer geeft deze prestigieuze wedstrijd dit jaar te mogen organiseren.

Paul Veenemans

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Ter herinnering aan Paul Veenemans stelde de KNRB een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP, die sinds 1975 wordt georganiseerd, jaarlijks door een andere roeivereniging aangesloten bij de KNRB. De prijs is voor de beste allround sporter over tenminste drie van de vier onderdelen, waarbij roeien (in skiff of tweezonder) een verplicht onderdeel is.

Wedstrijd

Jaarlijks telt de wedstrijd zo’n 75 à 100 deelnemers die de volledige breedte van roeiend Nederland vertegenwoordigen (van jong tot oud, recreant tot elite, met veel of weinig roei-ervaring). Hoewel de meeste deelnemers redelijk ervaren skiffeurs zijn (en iedereen weet dat dat de excentriekelingen van de roeisport zijn), zijn zij verenigd in de uitdaging zich met elkaar te meten over de vier sporten, en dat maakt het ook een gezellige wedstrijd!

Parcours

Op zaterdagochtend vindt het wielrennen plaats, een traject van 10 km vanuit het Bossche Broek (natuurgebied aan de zuidkant van ‘s-Hertogenbosch) richting Sint-Michielsgestel. Op zaterdagmiddag binden de meeste deelnemers hun schaatsen onder in de ijshal van Eindhoven voor 11 rondjes, dus zo’n 4 km. Op zondagochtend wordt een rondje van 5 km hard gelopen vanuit rondom de IJzeren Vrouw (kleine waterplas) en op zondagmiddag roeien alle deelnemers in skiff of tweezonder (boordroeiers) 3,5 km op de Dieze van Engelen tot aan het Stadsstrand nabij het vlot van RV De Hertog.


Informatie en inschrijven op de Paul Veenemansprijs 2017 website:  www.PVP2017.nl