Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1

Robbe op de DIYR Zaterdag 3 en zondag 4 juli

Lees wat de DIYR is en hoe Robbe de A-Finale haalde en vijfde werd. Een knap resultaat!

Foto DIYRZaterdag 3 en zondag 4 juli startte ik op de DIYR, de Dutch International Youth Regatta. Het zou een groot festival moeten worden, maar door corona was het een normale wedstrijd op de Bosbaan. Het was een wedstrijd die ook voor de nog jongere jeugd leuk is. Zo was er een veld met een gebroken 2km. Je roeit eerst duizend meter, daarna roei je 500 meter uit en dan sprint je 500 meter naar de finish toe. Maar er was ook zoals gewoonlijk de 2 kilometer.

Ik startte op zaterdag en zondag in de skiff op de 2 kilometer. Op zaterdag moesten wij heel vroeg vertrekken vanuit Den Bosch om op tijd aan de start te liggen. Ik startte in de tweede voorwedstrijd. In mijn voorwedstrijd werd ik 4e. Dat was goed voor een B-finale.

Tussen de voorwedstrijden en de finales zat door corona minder tijd. Hierdoor lag ik anderhalf uur later alweer op het water om de B-finale te starten. In de tweede wedstrijd was helaas al mijn energie op en zo werd ik 6e in de B-finale. Ik bekeek het positief en dacht: morgen nog een kans!

Zondag startte ik weer in de tweede voorwedstrijd. Zondag deden er overigens minder roeiers mee, waardoor er alleen een A- en een B-finale was. Ik heb zondag in mijn voorwedstrijd een hele technische race gevaren, wat mij op zaterdag nog niet zo goed was gelukt. Het lukte mij om mijn energie goed te doseren. Ik liep de hele race derde, totdat ik op het einde zag dat de nummer 1 en nummer 2 heel erg tegen elkaar aan het vechten waren en ik nog niet het gevoel had dat ik heel veel moeite moest doen om erbij te blijven. Ik heb op de laatste 500 meter nog versneld en zo kwam ik er net aan het einde nog overheen. Ik werd dus eerste in mijn voorwedstrijd. Dat betekende een A-finale. In de A-finale was net als zaterdag mijn energie zo goed als op door de korte hersteltijd tussen de wedstrijden. In de A-finale ben ik 5e geworden.

Al met al was het een goed race weekend en heb ik weer veel geleerd. We hebben nu ook een goed beeld over waar ik sta en we weten dat 1x racen op een dag mij nu al goed lukt, maar dat we voor de tweede race nog hard moeten trainen.