Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1

Hertogroeiers naar DMO en DIYR op 3 en 4 juli

DMO en DIYR juli 21

Volg de DIYR live via: https://time-team.nl/nl/info 
 

Hertog naar DMO Tilburg 4 juli 2021

Nadat de junioren/jeugd en de studenten al wedstrijden konden roeien, zijn dan nu ook eindelijk de veteranen aan de beurt. Op de Watersportbaan in Tilburg vindt op 4 juli de Dutch Masters Open plaats met 6 inschrijvingen vanuit De Hertog. De wedstrijd bestaat uit 1000 meter races boord-aan-boord met maximaal 4 ploegen naast elkaar. Een sprint van 1000 meter vanuit staande start vergt een wat andere voorbereiding dan de ‘gewone’ wedstrijden, waar je meestal ongeveer 5 km roeit vanuit een vliegende start.

Jorrit is van plan om 3 keer over de baan te gaan. Eenmaal in de skiff, eenmaal in de dubbeltwee met Bastiaan en eenmaal met Rianne. Rianne start daarnaast ook nog in de skiff. Ad en Wout starten ook in de dubbeltwee en de heren van Heel Verd8 hebben een boot vol met Lieke als stuurvrouw. Met 75 inschrijvingen zijn de velden helaas niet zo vol, maar desalniettemin zal het een een flinke uitdaging zijn om mooie resultaten neer te zetten.

Voor meer informatie kijk op: https://www.dmotilburg.com/

Succes!

DIYR

Vorig jaar zou deze Dutch International Youth Regatta voor het eerst georganiseerd worden. Een waar roei-festival voor de junioren en jeugdroeiers moest het worden. Dit jaar zijn er maar liefst 550 inschrijvingen! Voor de mindere goden en beginnende jeugdroeiers is er de Broken-2km (eerst 1km en dan nog 500m racen) en voor de harde werkers, die minstens 4x per week trainen, is er de ‘normale’ 2-km wedstrijd. Deze keer zal Robbe nog als enige naar de wedstrijd gaan, maar we hopen dat er volgend jaar een grotere groep jeugdleden van De Hertog acte de présence gaat geven.

Robbe start zowel op zaterdag als op zondag in de skiff in Jongens-16. Op zaterdag is de tegenstand groter, maar meer onbekende jongens en op zondag is de tegenstand kleiner, maar wel zwaarder met meer van de A-finale jongens van de vorige wedstrijd.

De jongens-16 skiff hebben de twijfelachtige eer om het toernooi te openen en moeten dus vanaf 8.00 uur al aan de start liggen. Dat betekent 3 uur eerder vanaf De Hertog vertrekken, dat wordt dus een kort nachtje…. Volgens het concept-tijdschema zal middels een time-trial bepaald worden wie er in welke finale mag roeien. Een timetrial betekent dat er achter elkaar aan gestart wordt, met een vliegende start op de 100-meterlijn en de race-afstand dus 1.900 meter is. Dat is toch weer heel wat anders dan met 6 roeiers tegelijk van start gaan vanuit stilstand. Maar Robbe is wel gewend om in zijn eentje te moeten racen, dus als hij van de balletjes kan afblijven (😊), dan komt dat vast helemaal goed.

Waarschijnlijk is de wedstrijd via livestream te volgen via: https://time-team.nl/nl/info  en op deze pagina https://www.diyr.nl/ is de rest van de informatie te vinden.