Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start langzaam weer op
Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

24 mei 2020: Corona-ondersteuner wat een luxe, of toch.....
Afgelopen twee weken is de vereniging weer in bedrijf en wordt er dagelijks flink gebruik gemaakt van skiff-vloot van onze vereniging. Dankzij de *C*-ondersteuners kunnen de loodsen open blijven, is er altijd een helpende hand om een boot in of uit het water te tillen en is een inleg van 15 min ruim voldoende om je boot in het water te leggen. Door de spreiding van de inlegblokken is er regelmatig aanspraak, maar  wanneer de boten op het water zijn, is het voor de ondersteuner vaak een beetje de tijd doden, door alvast een emmertjes sop te verversen of de krant te lezen op het bankje.

Hulde aan deze *C*-ondersteuners, op eens geen zorgen meer over het sluiten van de loodsen, en bij een vingerscan die het topje van je vinger niet direct herkend. Toch is deze luxe niet de reden waarom er ondersteuners zijn. Doordat er ondersteuners zich bezig houden met de deuren en voorzieningen van het gebouw, hoeven de roeiers zich alleen bezig te houden met de riemen en de boten, en hiermee wordt het aantal ‘gedeelde-contacten’ beperkt. De ondersteuner zorgt voor het gebouw en de roeier voor de boten, een mooie taakverdeling. Het overig is bijvangst en maakt het op het plein een stuk gezelliger, zeker wanneer er ploegen ook nog gaan sparren op de  ergometers.

Kortom, de *C*-ondersteuner zorgt ervoor dat het roeiers-protocol wordt nageleefd, (lees het nog eens na) en zorg verder voor een gezellig aanspreekpunt op het plein.

Wanneer komende week begonnen wordt met de skiff-instructie, betekent het dat niet ieder al de ins- en outs van het protocol al kent, en daarom is er ook voor komende weken *C*-ondersteuning gepland.  Je kan je hiervoor aanmelden bij Noortje van de Weem en skiffeurs krijgen hierbij voorrang . Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Hertog in beweging (3)

hertog beweegt3

Maandag genoten velen van het prachtige weer tijdens Koningsdag, ondanks de nieuwe richtlijnen. Veelal thuis met een lekkere barbecue, maar sommigen trokken er met een fietstochtje erop uit. Anderen bezochten hun familie met de benodigde afstand. Na een rustige, andere Koningsdag dan dat we gewend zijn, pakken we weer zoetjes aan de draad op.
 
Vandaag is men weer druk geweest met de bezigheden waar ze zich normaliter tijdens deze lockdown mee bezig houden. En voor ons staat een 3e sessie 'lockdown-training' gepland. Zijn er al wat roeiers aan-/ afgehaakt? Hou vol mensen, we zitten in hetzelfde schuitje! Of heb ik met deze opmerking al meer heimwee naar het roeien gecreëerd? Laten we dan maar snel wat afleiding zoeken en beginnen. Even nog eerst de drinkfles vullen en let's go!

Vandaag zijn er over het algemeen oefeningen die ook tijdens de wintertraining voorkomen. Voor de liefhebbers die weten wat dat betekend, buikspieren! Voor de mensen er die minder fan van zijn, nog steeds buikspieren! En het eindigt met wat balansoefeningen.

Verder in deze sessie worden er geen extra hulpmiddelen gebruikt, op je drinkfles na. Op het eind wordt in de video gebruik gemaakt van een opgerolde yogamat, maar omdat niemand zit te wachten op knullige blessures is het meest verantwoordelijke om dit op een stabiele ondergrond te doen. Men is vermoeid en het is dan al lastig genoeg. De oefeningen van vandaag hoeven niet herhaald te worden. Als de video voorbij is, dan volstaat de training voor vandaag. Korter in zijn totaliteit dan de vorige keer (mits je sessies van de vorige keer hebt herhaald), maar wel pittiger.

En denk eraan, de training is voor jezelf. Probeer de duur van de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden, maar niet te geforceerd. Pak voldoende rust om de oefening daarna weer aan te sluiten. Er zit een langere rustperiode tussen de oefeningen dan bij de indoortraining. Klik op de link om de training te beginnen.

Een quizvraag wil ik erbij aan toevoegen. Welk dier wordt er volgens de instructeur in de video uitgebeeld? Antwoorden mogen worden vermeld in de Babbelbox.