Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start langzaam weer op
Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

24 mei 2020: Corona-ondersteuner wat een luxe, of toch.....
Afgelopen twee weken is de vereniging weer in bedrijf en wordt er dagelijks flink gebruik gemaakt van skiff-vloot van onze vereniging. Dankzij de *C*-ondersteuners kunnen de loodsen open blijven, is er altijd een helpende hand om een boot in of uit het water te tillen en is een inleg van 15 min ruim voldoende om je boot in het water te leggen. Door de spreiding van de inlegblokken is er regelmatig aanspraak, maar  wanneer de boten op het water zijn, is het voor de ondersteuner vaak een beetje de tijd doden, door alvast een emmertjes sop te verversen of de krant te lezen op het bankje.

Hulde aan deze *C*-ondersteuners, op eens geen zorgen meer over het sluiten van de loodsen, en bij een vingerscan die het topje van je vinger niet direct herkend. Toch is deze luxe niet de reden waarom er ondersteuners zijn. Doordat er ondersteuners zich bezig houden met de deuren en voorzieningen van het gebouw, hoeven de roeiers zich alleen bezig te houden met de riemen en de boten, en hiermee wordt het aantal ‘gedeelde-contacten’ beperkt. De ondersteuner zorgt voor het gebouw en de roeier voor de boten, een mooie taakverdeling. Het overig is bijvangst en maakt het op het plein een stuk gezelliger, zeker wanneer er ploegen ook nog gaan sparren op de  ergometers.

Kortom, de *C*-ondersteuner zorgt ervoor dat het roeiers-protocol wordt nageleefd, (lees het nog eens na) en zorg verder voor een gezellig aanspreekpunt op het plein.

Wanneer komende week begonnen wordt met de skiff-instructie, betekent het dat niet ieder al de ins- en outs van het protocol al kent, en daarom is er ook voor komende weken *C*-ondersteuning gepland.  Je kan je hiervoor aanmelden bij Noortje van de Weem en skiffeurs krijgen hierbij voorrang . Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Hertog in beweging (2)

Vandaag het tweede deel van de online training. Iedere 2 dagen wordt er een link van de ARAM training geplaatst waar de Hertogleden (hopelijk fanatiek) aansluiten. Deze training is nadrukkelijk bedoeld voor de spieropbouw, mobiliteit en flexibiliteit voor het roeien.

Voor dat deze keer de video begint, zet je voor jezelf de volgende hulpmiddelen klaar die je thuis wel ergens hebt staan of liggen.
- stoel of kruk (bij voorkeur laag, rond de 30cm hoogte) en zet deze stevig tegen een muur aan.
- 2 stuks gevulde 1,5 liter flessen.
- een lat/ stok/ bezemsteel voor contragewicht.

Heb ook altijd voor jezelf een flesje drinken klaarstaan en een handdoek, net zoals bij de indoortraining gebruikelijk is. En voorkom afleiding door huisdieren ;-) 

Vandaag in deze video wordt na een kleine warming-up een set van 4 oefeningen afgewerkt die men thuis 3x zou moeten herhalen voor een volledige training. Dit zou goed te volgen moeten zijn, maar voelt het voor jou na de 1e of 2e sessie al te pittig, last dan een goede pauze in voor een volgende sessie. Of volg 1 sessie morgen, dat kan natuurlijk ook! Denk eraan, doe het op jouw niveau. Meedoen is belangrijker dan niet meedoen.
Probeer de oefening wel zo goed mogelijk in tempo te volgen. Niet voor iedereen is het aantal herhalingen of duur haalbaar. Maak zoveel mogelijk herhalingen voor jezelf en pak daarna goed je rust om de volgende oefening weer te kunnen aansluiten.

Uiteraard willen we nog niet te veel verklappen, maar toch even een kanttekening vooraf. De oefening 'lunges' wordt uitgevoerd met de benodigde stoel. Lijkt dit voor jou te riskant? Voer dan de oefening als volgt uit:
- rechtop staan.
- stap naar achteren (niet naar voren dus)
- zak daarna door totdat je knie bijna de grond aanraakt.
- en weer terug totdat je rechtop staat.
De gevulde flessen worden hierbij als contragewichten gebruikt, wat de balans ten goede komt.

Iedereen die deelneemt veel succes en zweet gewenst! Laat gaarne weten via de babbelbox wat je van deze trainingen vindt. Tips kunnen altijd gebruikt worden voor de volgende winter-indoorperiode.

Hier is de link naar online training 2

Dennis