Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start langzaam weer op
Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

24 mei 2020: Corona-ondersteuner wat een luxe, of toch.....
Afgelopen twee weken is de vereniging weer in bedrijf en wordt er dagelijks flink gebruik gemaakt van skiff-vloot van onze vereniging. Dankzij de *C*-ondersteuners kunnen de loodsen open blijven, is er altijd een helpende hand om een boot in of uit het water te tillen en is een inleg van 15 min ruim voldoende om je boot in het water te leggen. Door de spreiding van de inlegblokken is er regelmatig aanspraak, maar  wanneer de boten op het water zijn, is het voor de ondersteuner vaak een beetje de tijd doden, door alvast een emmertjes sop te verversen of de krant te lezen op het bankje.

Hulde aan deze *C*-ondersteuners, op eens geen zorgen meer over het sluiten van de loodsen, en bij een vingerscan die het topje van je vinger niet direct herkend. Toch is deze luxe niet de reden waarom er ondersteuners zijn. Doordat er ondersteuners zich bezig houden met de deuren en voorzieningen van het gebouw, hoeven de roeiers zich alleen bezig te houden met de riemen en de boten, en hiermee wordt het aantal ‘gedeelde-contacten’ beperkt. De ondersteuner zorgt voor het gebouw en de roeier voor de boten, een mooie taakverdeling. Het overig is bijvangst en maakt het op het plein een stuk gezelliger, zeker wanneer er ploegen ook nog gaan sparren op de  ergometers.

Kortom, de *C*-ondersteuner zorgt ervoor dat het roeiers-protocol wordt nageleefd, (lees het nog eens na) en zorg verder voor een gezellig aanspreekpunt op het plein.

Wanneer komende week begonnen wordt met de skiff-instructie, betekent het dat niet ieder al de ins- en outs van het protocol al kent, en daarom is er ook voor komende weken *C*-ondersteuning gepland.  Je kan je hiervoor aanmelden bij Noortje van de Weem en skiffeurs krijgen hierbij voorrang . Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Hertog in beweging (1)

Wat is Nederland de afgelopen 6 weken veranderd door de coronacrisis. Een grote impact op de samenleving sociaal, maar voor RV de Hertog vooral op sportief gebied. Al weken lang is de vereniging gesloten en kunnen we jammerlijk niet genieten van het watergevoel onder een stralende zon. Bij velen, zo niet iedereen, begint het onderhuids al goed te kriebelen. 
De recente berichtgevingen vanuit de overheid zijn weer lichtelijk positief. Momenteel verandert er helaas voor de Hertogleden ouder dan 18 jaar niks, maar hopelijk (fingers-crossed) kunnen die ook binnenkort rustig aan weer een aanvang maken. 

In conditie blijven? 
Doordat niet iedereen thuis een ergometer heeft staan, wat het roeigevoel nog enigszins kan benaderen, is men op zoek naar andere alternatieven om de overbodige energie kwijt te kunnen d.m.v. fietsen, hardlopen of skeeleren. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd. Enkelen zijn doorgegaan met oefeningen die zij tijdens de indoortraining voor hun kiezen kregen. Hier willen we op voort borduren door de komende weken een alternatieve work-out op de site te vermelden die voor iedereen te volgen is. Bij het stapsgewijs volgen met andere Hertogleden werk je tezamen weer aan je conditie.

Doe mee met de Online Training!
Er is allereerst gekozen voor een 14-delige work-out sessie van ARAM training die om de 2 dagen met toelichting van Dennis op de site wordt geplaatst. Deze is in het begin goed en makkelijk te volgen én sluit aan voor de spieropbouw voor roeiers. De oefeningen worden goed uitgelegd en welk effect dit heeft. Naarmate deze work-out vordert zullen de oefeningen ook pittiger worden.

Bekijk hier de video en laat graag in de babbelbox je mening achter.
 
Naast deze work-out bied het YouTube kanaal van ARAM training andere tips en instructies op het gebied van roeien.
Zeker de moeite waard om te volgen én uit te oefenen!