Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start weer op!

Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

  • Op woensdag 24 juni heeft het kabinet de maatregelen rondom het coronavirus verder versoepeld. Voor de roeisport houdt dat in dat per 1 juli as iedereen buiten kan sporten en bewegen zonder 1,5 meter afstand van elkaar. We mogen weer gewoon in ploegen gaan roeien! Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Ook binnenaccommodaties van roeiverenigingen om te trainen mogen weer open. Voordat je naar de vereniging komt om te roeien lees eerst het vernieuwde Corona protocol (versie 3.0) goed door. De blauwe teksten zijn de nieuwe toevoegingen op de vorige versie van het protocol.
  • Voor roeiers van alle leeftijden geldt dat zij ‘normaal’ mogen sporten. Dit betekent dat tijdens trainingen en wedstrijden geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
  • De HertogInn gaat vanaf zaterdag 4 juli weer voorzichtig open. 

30 juni 2020: Corona protocol fase 3 (versie 3.0)
16 juni 2020: Instructie *C*-ondersteuner (versie 2.1)
26 mei 2020: Basisuitgangspunten_bij_het_veilig_instrueren_van_beginnende_skiffeurs

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Twee ontzettende mooie nieuwe boten in de vloot

IMG 4219Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover, na enige vertragingen door drukte bij Filippi werden een nieuwe zware dubbelvier met en een nieuwe zware dubbeltwee geleverd. De aanwezige Matcie liet al hun werk uit de handen vallen en heeft voorzichtig de boten uit het plastic gehaald. Er zijn door Fillipi weer wat nieuwe aanpassingen gedaan ter verbetering. Zo zijn de taften mooi rond gevormd, zodat golfjes er netjes af rollen, de twee heeft een nieuw 'kontje', er zitten bevestigingspunten in om je bidon in te klikken (apparte bidon voor nodig), de speakers van de coxbox kunnen netjes ingebouwd worden en de bankjes zien er comfortabeler uit. De vier ligt nu in de loods en de twee in de werkplaats,  gaat dat zien!

De dubbelvier met is een F19 romp, 12,81 lang en 44,4 cm breed, door Filippi aangeduid als stabiele romp voor zware roeiers tussen de 80 en de 105 kg. we hebben hem laten inbouwen voor een gemiddeld gewicht van 85kg. De boot zal binnenkort als Oetel 91 in de vaart komen.

De dubbeltwee is een F51 romp, 10,14 lang, 19,7 cm breed. Het is een nieuwe romp voor zware roeirs van 85-100 kg. Voor ons ingebouwd op een gemiddeld gewicht van 90kg. De boot komt binnenkort als Oetel 92 in de vaart.

Tot slot, als ze dadelijk in de vaart zijn, geniet ervan als je erin roeit en houd ze heel en blinkend!

IMG 4215

IMG 4214