Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 1

Slagh van Leckerbeetjen naar Aquarius

foto slag naar bergen op Zoom 3De Slag van Leckerbeetjen is begonnen aan haar volgende avonturen in West Brabant. Met dank aan Michiel Koops, Wim Voets en zijn vrouw voor het wegbrengen. Lees hier verslag van Michiel Koops van deze middag. Het had zomaar een artikel in de Bossche Dol kunnen zijn.

 

Adieu en succes!

 

Op zijn knieën vraagt hij het. Het is ook omdat ik aan tafel zat, het druk is en hij me op die manier makkelijker kan vragen of ik vrijdag wil helpen. Zo’n aanzoek kan je natuurlijk niet weigeren.

Iedereen is keurig op tijd. De boot is al afgeriggerd en ligt onder een dun maar duidelijk laagje stof te treuren. Zo’n geamputeerde boot is toch een vreemd gezicht. Met vereende krachten het ding naar voren gehaald en klaar gelegd voor de verhuizing. Riggers verzameld, riemen achterin en vervolgens sluit ik de loods, even voorbij ziend aan de boot, die natuurlijk ook nog mee moet. De Slag van Lekkerbeetje krijgt een nieuwe bestemming.

De botenwagen achter een stevige personenwagen is toch een imposante verschijning. De totale lengte zal ongeveer achttien meter zijn. Eén boot, vier mensen, een grote auto en een joekel van een botenwagen. Wim manoeuvreert het hele gevaarte zelfverzekerd tussen palen, bochten en weghelften. Je moet niet twijfelen met zo’n lange aanhanger, want de andere weggebruikers snappen niets van wat ze zien en doen dus maar wat voor, achter en naast ons. Je moet ogen voor vier hebben.

 

foto slag naar bergen op Zoom 4

Eenmaal op de snelweg schuiven we mee in een kudde vrachtwagens en voelen ons een hele piet, maar snelheid maken kun je wel vergeten. Het weer is prachtig, zo’n zomerse dag in het begin van de lente is pure verwennerij.

De rit naar Bergen op Zoom leggen we in een uurtje af. Via een uitgebreid bedrijventerrein komen we bij Roeivereniging Aquarius aan, waar de voorzitster op ons wacht. Alles gaat eigenlijk feilloos-goed zijn gangetje. Aquarius is weer aan het opstarten en volgens de voorzitsters telt de club tweehandenvol leden. Het clubhuis is volop in opbouw. Aan de buitenkant ziet het er bijzonder uit en het ligt schitterend aan de Binnenschelde, een meer dat over het algemeen knie- tot middeldiep is, uitgezonderd enkele zuiggaten. Het ligt aan het strand van Bergen op Zoom en zal ongeveer twee, drie, misschien vier keer de Ertveldplas zijn. Omgeven door bebouwing, rietkragen, bomenrijen is het een aangenaam plaatje om te zien en ziet het er in dit weer prachtig uit.

Het clubhuis binnen is een bouwplaats. Er wordt hard gewerkt aan kleedkamers, toiletten en een schitterende gezelschapsruimte op de eerste verdieping. Het panoramische uitzicht over de Binnenschelde is indrukwekkend. De botenruimte beneden is in gebruik genomen en er ligt een bont geheel aan enkele boten. Niet te vergelijken met de Hertog. De voorzitster is blij met onze botengift en als ik zo rondkijk, heb ik direct het gevoel dat de Hertog er heel goed aan gedaan heeft om de Slag van Lekkerbeetje te schenken. Ze verdienen het gezien het geploeter hun roeivereniging verder leven in te blazen. Op de wachtlijst staan nieuwe leden, maar die hebben aangegeven lid te worden als alles zo’n beetje klaar is. 

Ik voel steeds meer respect groeien voor de voorzitster, die het hele overeind trekken van de roeivereniging met onstuitbaar optimisme op haar schouders draagt. Dit is een club die meer hulp verdient dan ze krijgen. Hun dankbaarheid voor de boot wordt uitgedrukt in een lunch aan het strand van Bergen op Zoom, dat een lekker wandeling door de zon verderop ligt. Het voelt als verwennerij. Voldaan en babbelend kuieren we terug, waar we ontdekken dat we het roertje zijn vergeten. Daar balen we enorm van. Supersuf natuurlijk. Het blijft onduidelijk of ze het zelf komen halen als ze in de buurt zijn of dat we er een postzegel op moeten plakken.

Als we afscheid nemen krijgen we elk nog een doos chocolade. Veel Dank-je-wels over en weer en dan rijden we, in de voorjaarszon die zo zomers aanvoelt, voldaan terug naar de Hertog, 

Adieu Slag van Lekkerbeetje en succes RV Aquarius!

Michiel H. Koops.

foto Slag naar bergen op Zoom 1

foto slag naar bergen op Zoom 2