Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

 • 1
 • 2

Beperkt roeien, gebouw is dicht!

Aanpassing Corona protocol 12 januari 2021

In welke boten mag er geroeid worden?

Skiffs en gladde tweeën

Basisregels die blijven:

 • Handenwassen bij aankomst op de vereniging
 • 1,5 Meter afstand
 • Niet in de loods blijven hangen
 • 1 Ploeg per keer in een loods
 • Kleedkamer en gebouw blijven gesloten, behalve het toilet op begane grond.
 • Niet langer op het terrein zijn dan nodig

Lees meer ...

KiKaRow gaat bijna van start!

Tussenstand

KikaRow komt alsmaar dichterbij. Op zaterdag 13 april begint de eerste tocht bij roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Het gaat om in totaal 1400 kilometer roeien met The Vin (een zeewaardige roeiboot), verdeeld over veertien weekeinden. En dat langs 60 roeiverenigingen in het land. De opbrengst van alle acties is als bekend voor Kinderen Kankervrij: Samen roeien we kinderkanker de wereld uit!

The VinKiKaRowTheVin

In The Vin roeien survivors (overlevenden van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers.

Op zondag 5 mei is de ‘etappe’ van Breda naar Den Bosch. Met RV De Hertog begeleiden we The Vin dan vanaf Heusden naar Den Bosch. Het marathonteam van RV De Hertog roeit de hele tocht mee vanaf Breda naar Den Bosch.

En op zaterdag 11 mei begeleiden we The Vin vervolgens vanaf Den Bosch naar Schijndel, ongeveer halverwege richting de tocht van die dag naar Eindhoven.

De commissie KikaRow is volop bezig met de voorbereidingen. Een KikaEvent wordt voorbereid om de roeiers een mooi onthaal te geven. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht, zie verderop in deze KikaRow Nieuwsbrief.

Het schema voor de tocht naar Heusden en terug is bekend. Zie verderop deze Nieuwsbrief.

Succesvolle acties

Allerlei succesvolle acties hebben al geld in het laatje gebracht voor Kinderen Kankervrij. Zo waren er de carnavalsemblemen, de pogies, de maaltijden, kaarten van Team Spirit, lege flessen-actie, de chocolade-actie van Mars (te vinden in de Vijfde Stop) en niet te vergeten het Strijk en Snert Festijn. Nieuwe acties zijn in de maak, zoals de sokkenactie van Willem Nikkelen en voorzitter André Habets en een ‘blind date’ op 28 april.

Bezetting roeiboten

De meeste boten voor zaterdag 5 mei zijn bezet, maar er zijn nog plaatsen vrij. Ervaren roeiers kunnen zich nog opgeven om een stuk mee te roeien in The Vin. Kosten: 20 euro. Let wel, je hoeft dit natuurlijk niet zelf te betalen. Je kunt op zoek naar familie, vrienden en kennissen die jou willen sponsoren. KikaRow hoopt uiteraard dat je meer dan 20 euro ‘ophaalt’ voor Kinderen Kankervrij.

Dan zijn er ook nog C2-boten en de C3-boot beschikbaar voor 5 mei. Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De organisatie van KikaRow heeft wel als eis dat de stuurmannen en - vrouwen ervaren zijn. Roeien op de rivier de Maas is immers iets anders dan roeien over de Aa.

De roeiers krijgen gezelschap van twee reddingsboten. En er zijn die dag ook twee fluisterboten van De Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch op het water. Hierop staan een shantykoor en een orkestje, dus ook voor muziek wordt gezorgd.

Gezocht: sponsors

KikaRow is nog altijd op zoek naar sponsors. Bij deze een oproep aan alle leden; kijk in je kennissenkring of er nog bedrijven of ondernemers zijn die Kinderen Kankervrij willen sponsoren. Sponsors krijgen de mogelijkheid om mee te varen op rondvaartboot Zoete Lieve Gerritje. Deze boot vaart richting de sluis in Engelen en terug. Uiteraard met hapjes en drankjes.

Ook leden kunnen zich inschrijven voor de rondvaartboot. Leuk gezinsuitje! De sponsorbrief is te vinden op de website van de club.

Wil je meer weten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kalenders Kika Row

Voor iedereen die ‘m nog niet heeft; achter de kassa in de Vijfde Stop liggen kalenders Kika Row 2019 van RV De Hertog klaar voor de verkoop. Kosten: tien euro. De opbrengst gaat volledig naar Kinderen Kankervrij. In de kalender staan prachtige foto’s van de vereniging. Handig, mooi en ook nog voor een goed doel!

 

Hertog Jaarfeest op 13 april met KiKaRow-veiling

Ook het Hertog Jaarfeest op zaterdag 13 april staat in het teken van KiKaRow, die dezelfde dag van start gaat in Uithoorn. De dames van ploeg Dommels Blond nodigen jou graag uit om er samen een onvergetelijke Hertog-avond van te maken. Natuurlijk is het heel leuk als je meedoet met het thema Boven top - Onder flop. Trek een paar foute sokken aan en je maakt al meteen de blits. Maar een must is verkleden niet, dat je er gewoon gezellig bij bent is wat telt :)

 
   

 

Kaarten zijn vanaf zaterdag te koop achter de bar voor 7,50 euro (2,50 euro gaat rechtstreeks naar KiKaRow).

Het feest barst om 21.00 uur helemaal los, maar de Hertog Inn gaat om 19.30 uur al open. Het begin van deze avond wil je ook niet missen, want de ploeg Ouates Hydrophiles organiseert dan een speciale KiKaRow veiling (de kavels worden vooraf op de website bekend gemaakt). Dus zorg dat je erbij bent!

Vrijwilligers gezocht voor KiKaEvent

KiKaEvent is in volle voorbereiding om een gezellige aankomst van de KiKaRowers op zondag 5 mei te organiseren. We willen er een feestelijke aangelegenheid van maken. Hiervoor kunnen we alle hulp gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers voor onder meer de volgende activiteiten:

 • begeleiding bij activiteiten rondom het clubhuis (slackline, schilderen, wateractiviteiten rondom het vlot,
 • verkoop van strippenkaarten, versnaperingen en dergelijke)
 • taarten bakken (hartig of zoet) om te verkopen ( misschien leuk met je ploeg?)
 • opbouwen en aankleden van het terrein

Mocht je zelf of met je ploeg nog een leuke activiteit rondom het vlot weten, waar geld mee opgehaald kan worden, dan horen we het graag.

In totaal zijn we op 5 mei tussen 14.00-18.00u op zoek naar ongeveer 20 leden die bereid zijn om hun handen uit de mouwen te steken voor Kinderen Kankervrij.

Je kunt reageren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.We hopen van je te horen!

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR DE ROEIERS VAN KIKA ROW

 

Toertochten KiKaRow op 5 en 11 mei

Zoals bekend gaan RV De Hertog en TOR uit Tilburg de KiKa-roeiers op zondag 5 mei ophalen in Heusden en begeleiden naar Den Bosch, waar een grootse ontvangst volgt.

Op zaterdag 11 mei in alle vroegte vertrekken de KiKa-roeiers richting Eindhoven en worden tot Sluis Schijndel uitgeleide gedaan door een aantal boten van De Hertog. Onze Marathonploeg zal beide dagen het volledige traject mee roeien.

Nu de plannen wat verder uitgewerkt zijn, kunnen we de volgende nadere informatie geven:

Toertocht Den Bosch-Heusden v.v. op zondag 5 mei

9 uur Vertrek De Hertog

9.30 uur Aankomst Sluis Engelen

10 uur Geschut door Sluis Engelen

10.30 Koffie/Plaspauze op strandje

11 uur Vertrek naar Heusden

12/12.30 uur Aankomst Heusden

12.30-14 uur Pannenkoeken eten

14 uur Ontvangst KiKa-roeiers

14.30 uur Vertrek Heusden

15.30 uur Wissel Bokhoven

16 uur Sluis Engelen

16.30 uur Geschut

17/17.30 uur Aankomst en ontvangst bij De Hertog

Genoemde tijden zijn bij benadering en afhankelijk van de aankomst van de KiKa-roeiers in Heusden.

De af te leggen afstand is 2 X 15 = 30 km.

Wisselen is mogelijk op strandje heen en terug bij steiger van het Veerhuis in Bokhoven.

Begeleiding heen door de Bossche Reddingsbrigade (BRB) en onze Oliemolen. Begeleiding terug door de KiKa-reddingsboot Tjerk Hiddes, de BRB en de Oliemolen.

De vloot terug van Heusden naar Den Bosch bestaat uit The Vin, ca. 20 C-boten van TOR en De Hertog, de rondvaartboot Zoete Lieve Gerrit, de Tjerk Hiddes, de BRB en de Oliemolen.

Dit betekent een bomvolle Sluis Engelen, waarbij de instructies van de sluiswachter strikt opgevolgd dienen te worden.

Omdat de veiligheid voor alles gaat, worden de volgende voorwaarden gesteld:

-De helft van de roeiers dient minimaal R2 te hebben.

-Een ervaren stuur is een vereiste.

-Kort tevoren wordt een speciale stuurinstructie georganiseerd met accent op het pareren van grote haalgolven van passerende binnenvaartschepen en het schutten in Sluis Engelen.

-Vanwege de grote afstand van 30 km kunnen ploegen in onderling overleg kiezen alleen de heen- of terugtocht te roeien.

Toertocht Den Bosch-Schijndel v.v. op zaterdag 11 m

7 uur Vertrek De Hertog

7.30 uur Schutten Sluis 0 (Speciale opening voor KiKa)

7.45 Vertrek naar Schijnde

9 uur Aankomst Sluis Schijndel en na uitzwaaien Kika-roeiers terug

10 uur Koffie/Plaspauze in café bij Dungensebrug

10.30 Vertrek naar Sluis Hintham in Máximakanaal

11.30 Geschut en door naar Sluis Empel 12 uur aankomst Sluis Empel 12.30/13.00 Geschut

13/13.30 uur Lunch/Plaspauze op strandje 14 uur Vertrek naar Sluis Engelen

14.30 Aankomst sluis Engelen 15 uur Geschut

15.30/16 uur Aankomst bij De Hertog

Ook hier zijn de genoemde tijden bij benadering en afhankelijk van de sluizen in het Máximakanaal.

Totale afstand is ca. 35 km ,waarvan Den Bosch-Schijndel-Dungensebrug 16 km en Dungensebrug-Den Bosch 19 km.

Een unieke kans voor ieder, die eens het rondje den Bosch via het Máximakanaal wil doen.

Begeleiding door onze Oliemolen.

Dezelfde voorwaarden vanwege het roeien op de Maas en het schutten in de sluizen.

Eveneens de mogelijkheid voor ploegen om in onderling overleg het gedeelte voor of na de Dungensebrug te roeien.

Inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De sponsorbijdrage voor Kika bedraagt €20/pp.

Voor de tocht naar Heusden zijn alle C4-boten reeds geboekt.

Wel zijn op dit moment de C3 en enkele C2-boten nog beschikbaar. Voor de tocht naar Schijndel zijn nog voldoende boten beschikbaar.

Inschrijving per ploeg heeft de voorkeur, maar individuele inschrijving is ook mogelijk.

Omdat de Vin met 2 Kika-roeiers vanuit de centrale organisatie bemand wordt en de overige 3 plaatsen met de collega-verenigingen Breda, TOR en Beatrix gedeeld moeten worden, zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen voor De Hertog beschikbaar.

Daarom kunnen er op 5 mei 6 roeiers en op 11 mei 9 roeiers elk een etappe van ca.10km mee.

Er zijn nu nog enkele plaatsen vrij met dezelfde sponsorbijdrage, dus wees er snel bij!