Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Tweehead en Skiffhead op 30 en 31 maart 2019

Moord TJ 2018inzoomDe Skiffhead en Tweehead zijn klassiekers op de Amstel waar altijd een groot aantal deskundige roeiers en roeisters, dus nogal wat oud-wedstrijdroeiers aan mee doet. Alleen Herman van Esch durft het aan om de 7,5 km op de Amstel in de skiff te roeien zondag. Met als doel zijn tijd van twee jaar geleden te verbeteren, natuurlijk. Op zaterdag komen maar liefst 5 Hertogploegen in actie tijdens de Tweehead.

Nicole heeft haar bankje afgestaan aan Heleen, dus gaat zij nu samen met Rianne de strijd aan. Dit is de wedstrijd waar zij al enige tijd naartoe trainen en uiteraard streven zij naar een hoge klassering. Ook Joost en Yorick hebben tussen het huizen opknappen en kinderen opvoeden nog tijd gevonden om te trainen en zijn benieuwd of dat voldoende is om hoog te eindigen. Na een tijdje zonder elkaar konden Kim & Maarten de uitdaging niet laten liggen en starten zij weer eens in de mix, hopelijk is de ploegnaam Blikvanger nog steeds van toepassing. Nieuwkomers in de twee zijn Thijs en Joost van de Lange Mannen. Ook zij hebben speciaal getraind voor deze wedstrijd, nadat zij dit nummer op de Moordregatta in oktober hebben uitgeprobeerd.

Julius start in de ochtend met Robert van Jason in het veld J18-2x. Voor hen is de afstand slechts 2,5 km en liggen de ambities wat lager. De meeste snelle jongens starten op zondag de Skiffhead en op de Tweehead roeien meestal de iets mindere goden, of degenen die echt geen zin hebben om 7,5 km in de skiff te roeien.
Omdat Julius al voor de Winterwedstrijden kampte met een rugblessure is er de afgelopen weken niet getraind, afgezien van fietsen. Gelukkig is de blessure voorbij en is afgelopen weekend weer voor het eerst sinds 5 weken geroeid en nu moet de conditie weer worden opgebouwd en de techniek weer worden aangescherpt. De Tweehead is dus vooral voor de lol. Desalniettemin is het een mooi gevuld veld met 17 ploegen, waarvan tenminste twee met serieuze concurrentie.

Veel succes allemaal!