Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2

Beperkt roeien, gebouw is dicht!

Aanpassing Corona protocol 12 januari 2021

In welke boten mag er geroeid worden?

Skiffs en gladde tweeën

Basisregels die blijven:

  • Handenwassen bij aankomst op de vereniging
  • 1,5 Meter afstand
  • Niet in de loods blijven hangen
  • 1 Ploeg per keer in een loods
  • Kleedkamer en gebouw blijven gesloten, behalve het toilet op begane grond.
  • Niet langer op het terrein zijn dan nodig

Lees meer ...

Julius naar WinterWedstrijden op 17 feb

Logo WiWed2019

Na een lange periode van alleen maar trainen en geen wedstrijden is het dan eindelijk weer zover. Op zondag 17 februari start Julius op de Van Oord Winterwedstrijden in Delft. Deze achtervolgingswedstrijd van 5 km is de eerste wedstrijd na de ‘winterstop’ van het nationale roeiseizoen en vindt plaats op de Schie in Delft bij Proteus Eretes.

Met een veld van 38 jongens is de top van het Nederlandse juniorenroeien weer goed vertegenwoordigd. Het is nu wel spannend om te zien of de uitslagen van de NKIR (2km op de ergometer begin december) een voorbode waren voor wat deze jongens op het water kunnen presteren. Maar wat een roeier op de ergometer kan, zegt nog niet alles over de snelheid van de boot.

Komende zondag hopen we natuurlijk te zien dat Julius zoveel progressie heeft gemaakt in de afgelopen tijd, dat hij liever richting top-10 eindigt, dan bij de top-20. Maar ja, 5km op het water is natuurlijk heel wat anders dan 2km op de ergometer. Op het water speelt niet alleen kracht een rol, maar ook roeitechniek en wedstrijdmentaliteit. En in de skiff moet er ook nog gestuurd worden, je wil immers niet in de kant of tegen de dukdalven aan komen.

Het is deze keer gelukt om de winter door te komen zonder noemenswaardige ziektes of vaarverboden, alhoewel een rugblessure deze week roet in het eten gooit. Dan maar wat extra ‘supercompensatie’ door het rustig aan te doen. Ook op technisch vlak heeft Julius zijn roeihaal verbeterd, door een betere krachtverdeling in de haal en meer haallengte door een verbeterde volgorde in de haal. Ja, zelfs op S3+niveau is er altijd nog verbetering mogelijk (zie onder).

Wij zijn dus zelf ook heel benieuwd of Julius nu harder zal roeien dan voorheen en liefst ook harder dan een deel van de andere jongens.

Julius start op zondag in het blok van 12.30 uur. Tijdens de wedstrijd kun je op de website www.winterwedstrijden.nl misschien een livestream volgen van de wedstrijd. Op de site https://hoesnelwasik.nl/ww kan je meekijken naar de uitslagen, zie J18 1x.

En voor de coachende liefhebbers:

Welk verbeterpunt zie je op de bijgaande foto van Julius?

Goede beantwoorders krijgen een eervolle vermelding in het volgende verslag!

DSC 8270 armen te vroeg Large