Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 1

Den Bosch én De Hertog op de kaart zetten met KikaRow

Hans de Bruijne is voorzitter van de Bossche commissie KiKaRow.
"Wie heeft er eigenlijk geen kanker in zijn nabijheid meegemaakt?”

DEN BOSCH – Wanneer KikaRow in Den Bosch geslaagd is? ,,Als we een flink bedrag hebben binnen gehaald, zeker 20.000 euro. En als we de mooiste onthaal van alle clubs hebben”, reageert Hans de Bruijne (73), voorzitter van de commissie KiKaRow bij RV De Hertog. ,,Ook hoop ik dat veel leden mee helpen met de actie. We hebben heel veel handjes nodig.”

Zondag 5 mei moet ook voor hem de grote dag worden, dan komt de landelijke tocht vanuit Breda naar Den Bosch. De opbrengst van alle acties is bedoeld voor KiKa: Kinderen Kankervrij. De boot The Vin (met survivors van kinderkanker en ervaren roeiers) legt de hele tocht van 1400 kilometer door het land af, de tocht gaat langs liefst zestig roeiverenigingen in het land. Op 5 en 11 mei is De Hertog dus aan de beurt.  
Hans de Bruijne is een van de kartrekkers voor KiKaRow in Den Bosch. Hij werd in het najaar van 2017 – De Bruijne was toen nog voorzitter van De Hertog – benaderd door Albert Vuil van roeivereniging Michiel de Ruyter uit Uithoorn. Hij is de grote animator van KiKaRow. ,,Albert heeft zelf een zoon die is genezen van kinderkanker. Om geld in te zamelen voor het bestrijden van kinderkanker, heeft hij deze roeitocht door het land opgezet. Ik was meteen enthousiast om hier mijn steentje aan bij te dragen.”

‘Veel leden raken enthousiast voor KiKaRow’
De Bruijne vindt het vooral een belangrijke actie omdat het om een goed doel gaat. ,,Maar het is ook een heel mooie activiteit voor de club. Veel leden raken enthousiast voor KiKaRow, dat is mooi. Bovendien vind ik dat wij als gerenommeerde club in Brabant niet achter kunnen blijven bij deze prachtige actie van roeiend Nederland.”

De Bruijne maakte zelf ook de akelige ziekte kanker van nabij mee. ,,Maar wie niet eigenlijk? Ik prijs me wel gelukkig dat ik in mijn nabijheid nooit kinderkanker heb meegemaakt, dat is helemaal verschrikkelijk.”
De Bruijne, sinds 2010 lid en van 2014 tot medio 2018 voorzitter van RV De Hertog – is niet alleen voorzitter van de Bossche commissie KiKaRow, hij is ook verantwoordelijk voor de routes: op 5 mei vanaf Breda naar Den Bosch (De Hertog is verantwoordelijk voor het deel vanaf Heusden) en op zaterdag 11 mei: van Den Bosch naar Eindhoven (De Hertog begeleidt The Vin tot Veghel). Het is niet voor niets dat Hans de Bruijne werd aangewezen voor de route, hij werkte liefst 37 jaar bij Rijkswaterstaat in diverse managementfuncties. ,,Mijn achtergrond komt wel van pas ja, ik heb de nodige contacten bij onder meer Rijkswaterstaat en de gemeente. Die contacten hebben wel geholpen om Sluis 0 in Den Bosch te mogen gebruiken op zaterdag 11 mei als we richting Eindhoven roeien. Normaal gesproken gaat Sluis 0 nooit open in het weekeinde.”

Veel sluizen gaan open
Op zondag 5 mei 2019 is de sluis bij Engelen een hele uitdaging. ,,Daar moeten zo’n twintig roeiboten in, plus The Vin, een rondvaartboot, een reddingsbrigade en een katamaran. Het moet lukken, maar wordt wel krap.”  En op de route richting Eindhoven op zaterdag 11 mei moeten de deelnemers langs liefst zeven sluizen. Hans de Bruijne steekt er veel uurtjes in, maar kijkt nu al uit naar 5 mei. ,,We gaan Den Bosch én De Hertog op de kaart zetten.”

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Voorbereidingen op KiKaRow in Den Bosch zijn in volle gang
De voorbereidingen op KiKaRow in Den Bosch zijn in volle gang. Op zondag 5 mei komt de stoet aan bij RV De Hertog. De eerste boten hebben zich al ingeschreven om The Vin (de boot die de hele tocht van 1400 kilometer door het land aflegt) te begeleiden. The Vin roeit die dag van Breda naar Den Bosch. De roeiers van De Hertog vangen het gezelschap in Heusden op. Vervolgens vaart de stoet over de Maas en via de sluis in Engelen naar De Hertog. De roeiers krijgen die dag ook gezelschap van een grote rondvaartboot: Zoete Lieve Gerritje. Mee varen op die boot is uiteraard niet voor niets. Hopelijk krijgen we de rondvaartboot helemaal vol met sponsors! Iedereen kan hier aan mee helpen.

Drukte van belang op 5 mei
Op zondag 5 mei moet het uiteraard een drukte van belang worden bij RV De Hertog als de stoet vanuit Heusden rond 17.00 uur aankomt in Den Bosch. Een evenementencommissie is al volop bezig met de voorbereidingen. Het idee tot dusver kort geschetst: een Vlaamse kermis. Uiteraard met de nodige muziek. We willen veel vertier op en rond het water. Bij de ‘ingang’ kunnen bezoekers een soort strippenkaart kopen. Voor 5 of 10 euro kunnen mensen strippen kopen voor activiteiten die er zijn. En uiteraard voor hapjes en drankjes. Activiteiten waar aan gedacht wordt: suppen, grote waterbal, slackline, vlotten bouwen met de scouting, karaoke, etc.

Meer informatie is ook te vinden op www.kikarow.nl