Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona protocol: RV de Hertog bloeit weer op!

Corona protocol  (versie September - ongewijzigd)

Blijf voorzichtig - Wijs elkaar op de procedure - HOU VOL!

Het inleggen en uithalen van de boten verloopt soepel vooral dankzij de spreiding met de inlegtijden. Het gebruik van de inlegtijden wordt dus in stand gehouden. Alleen op de piekuren ontstaan er soms wat knelpunten op het plein waarbij vooral gelet moet worden op het aantal wasplaatsen dat tegelijk gebruikt wordt (4 stuks) en het neerleggen en plaatsen van ons materiaal (boten en riemen), nml. niet voor de in/uitloop van de loodsen.

Rustig op elkaar wachten tot dat er ruimte is om de boot te gaan wassen. Vlot de materialen wassen en weer in de loods leggen helpt natuurlijk ook.

Op het vlak van de hygiëne heeft de vijfde stop een protocol met alcohol/zeep flacons in het gebouw. De 1,5 m afstand tot elkaar nadat de boot in de loods is gelegd blijft natuurlijk belangrijk. 

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

De Hertog roeit kinderkanker de wereld uit

‘Kinderkanker de wereld uitroeien!’ Dat is het motto van KiKa Row, de sportieve sponsoractie van Nederlandse roeiverenigingen om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar kinderkanker. Ook RV De Hertog neemt deel aan deze sponsoractie.

Kikarow banner

Heel nederland roeit voor KiKa!

Maar liefst zestig roeiverenigingen in het land nemen deel aan KiKa Row; 1400 kilometer roeien tijdens veertien weekeinden in de periode van 13 april 2019 tot en met 14 juli 2019. RV De Hertog uit Den Bosch komt in actie bij de ‘etappes’ van Breda naar Den Bosch (zondag 5 mei) en van Den Bosch naar Eindhoven (zaterdag 11 mei). De roeitocht gaat in veertien weekeinden langs de zestig deelnemende verenigingen in het land. Eén roeiboot legt de totale lengte van 1400 kilometer af: The Vin, een zeewaardige roeiboot. Hierin roeien survivors (ex-kinderkankerpatiënten) in combinatie met ervaren roeiers. The Vin krijgt de hele tocht gezelschap van de Tjerk Hiddes, een reddingsboot.

Ook Den Bosch doet mee

Op zondag 5 mei varen beide boten een tocht van 50 kilometer van Roeivereniging Breda naar RV De Hertog in Den Bosch.  De Hertog bereidt een warm onthaal voor de KiKa-roeiers voor. Het is de bedoeling om The Vin met een zo groot mogelijk aantal C-boten op te gaan halen bij Heusden of eventueel nog verder richting Breda. Vervolgens vaart deze groep boten samen met The Vin over de Maas richting Den Bosch. Hen wacht in Den Bosch een groots onthaal bij RV De Hertog aan de Citadel.

Doe mee

RV De Hertog heeft als ambitie om in totaal minimaal 20.000 euro aan sponsorgeld binnen te halen. De stichting Kika Row hoopt in totaal een half miljoen euro op te halen voor verder onderzoek naar kinderkanker door het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Doel is het genezingsproces van kinderkanker te verhogen van 75 procent tot 95 procent en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren.

Op zaterdag 11 mei vertrekken de roeiers in alle vroegte vanuit RV De Hertog via de Zuid-Willemsvaart naar Eindhoven. Dit gaat om een afstand van 55 kilometer, waarbij de roeiers zeven sluizen moeten passeren. Ook bij dit traject wil De Hertog zo veel mogelijk C-boten inzetten om The Vin te vergezellen op het water.

Voor meer informatie: www.kikarow.nl of https://www.rvdehertog.nl/activiteiten/roeiactiviteiten/kikarow

Contact bij De hertog via email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.