Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 1

Hertog naar November444

NOV444 baankaart24 jpgUPDATE:

NTB is 24e van de 49 deelnemers DV4* geworden in een tijd van 16:18, Heleen in de combinatie in hetzelfde veld 15e (15:58). Julius eindigde beide dagen in verschillende combinaties 5e in hun veld (J184x: 14:14, LE4+: 14:23), verslag volgt nog. 

Op zondag 4 november wordt het weer genieten op de Amstel als vele wedstrijdploegen de strijd aan binden over de 4 km van ‘t Kalfje naar de finish bij De Hoop. En zoals de titel al aangeeft wordt er alleen in vieren gestart. Namens De Hertog nemen NTB, Heleen en Julius deel.

 

 

 

NTBnov4 2016De damesploeg NTB start in de 4* (dubbelviermet) alweer voor de derde keer op de novembervieren. Twee jaar geleden trokken zij hier blik in het Veteranen A-veld, een mooie uitdaging om dit succes zondag te evenaren. Zeker gezien het feit dat er op de wedstrijd in 2016 maar liefst 17 andere damesploegen (Vet B, C, D en zelfs E) toch wel ietsje sneller waren.

Heleen start zondag in een combi-viertje met oud-ploeggenoten van Viking en zal haar best doen om het groen-geel uit Den Bosch goed zichtbaar te laten zijn.

Voor Julius, die sinds de Bossche Sprint weer volop aan het trainen is in de skiff, is de Nov444 een welkom uitstapje naar een groter nummer. Vanwege vakantie kon hij niet deelnemen aan de seizoens-opener Tromp Boat Races, waar alle junioren weer voor het eerst in de skiff starten.

En afhankelijk van die uitslagen vindt er dan een heel circuit van appjes en mailtjes plaats om tot snelle combinaties te komen. Veel verenigingen kiezen dan voor verenigingsboten of regionale combinaties, want die kunnen dan samen trainen. En voor ons met maar één wedstrijdroeier, ben je dus afhankelijk van anderen. Maar na heel veel keren ‘nee’ krijg je er dan zomaar twee!

Bij Die Leythe hadden ze nog 3 jongens ‘over’, maar geen boot. Dan is het wel fijn dat wij als De Hertog toch wat te bieden hebben en roeit Julius dus in een combinatie met Die Leythe in het veld J18-4* (jongens-18-dubbelviermet). Helaas lukte het niet meer om samen te trainen, dus wordt het instappen en wegwezen…..

Was dit net beklonken, kwam de vraag van Vidar binnen of Julius wilde instappen in een Lichte heren 4+ (boordroeien dus) en of hij gelijk maar kon komen trainen op zaterdag. En zo geschiedde en werd er op zaterdag getraind in de vierzonder en gespard in twee achten (ook leuk) bij gebrek aan coaches en sturen en ook zondag werd er nog in Tilburg getraind.

Beide combinaties zijn geen topploegen, maar het is wel een mooi kans voor Julius om wedstrijd-ervaring op te doen in grotere nummers, zowel in een scull-boot als met boordroeien.