Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona protocol: RV de Hertog bloeit weer op!

Corona protocol  (versie September - ongewijzigd)

De laatste versie van het de R.V. de Hertog Corona protocol is nu al weer een maand in gebruik. Het inleggen en uithalen van de boten verloopt soepel vooral dankzij de spreiding met de inlegtijden. Het gebruik van de inlegtijden wordt dus in stand gehouden. Alleen op de piekuren ontstaan er soms wat knelpunten op het plein waarbij vooral gelet moet worden op het aantal wasplaatsen dat tegelijk gebruikt wordt (4 stuks) en het neerleggen en plaatsen van ons materiaal (boten en riemen), nml. niet voor de in/uitloop van de loodsen. Rustig op elkaar wachten tot dat er ruimte is om de boot te gaan wassen. Vlot de materialen wassen en weer in de loods leggen helpt natuurlijk ook. Verder zijn er op het vlak van de hygiëne weer goede verbeteringen doorgevoerd zoals het vijfde stop protocol met de alcohol/zeep flacons in het gebouw. De 1,5 m afstand tot elkaar nadat de boot in de loods is gelegd blijft natuurlijk belangrijk. 

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Teun en Julius naar Koninklijke Holland Beker 30 juni en 1 juli

Op de internationale regatta Koninklijke Holland Beker, waar uit maar liefst 15 verschillende landen (waaronder New Zealand (Drysdale), Hong Kong en Amerika) inschrijvingen zijn, ga je als Nederlandse ploeg alleen starten als je heeeuul goed kan roeien. Of als je als junior een uitzending wilt bemachtigen naar de Coupe de la Jeunesse op 28/29 juli in Cork, Ierland. Want winnen = uitzending. Laat dat nu net het doel zijn waarmee Teun en Julius begin van dit seizoen gestart waren, maar waarvan we een tijdje dachten dat dat niet haalbaar zou zijn…..

Julius op zaterdag JM2x, voorwedstrijd vanaf 8.50 uur

Julius zal wederom met David van Willem III een gooi doen naar winst in de Junior Men’s dubble sculls (JM2x). Na het prachtige resultaat van de overwinning op het NK-groot is het allerminst zeker dat dat nog een keer lukt. De marges zijn immers zeer klein, óók met de nrs 1 en 2 van Jongens16. Het zit allemaal binnen een seconde van elkaar af. Daar komt bij dat er 13 inschrijvingen zijn, dus 3 voorwedstrijden, dus moet je daarin al 2e worden, om überhaupt door te zijn naar de A-finale. En als alle snelle ploegen in één voorwedstrijd zitten, dan is dat eigenlijk al de finale. Het komt vaker voor dat de nrs 3 en 4 in een snelle voorwedstrijd een betere tijd neerzetten dan de nrs 1 en 2 van een langzamere voorwedstrijd. En dan heb je dus helaas pech.

Julius en Teun op zondag JM4x, finale om 15.00 uur
In de finale van de Junior Men’s Quadruple Sculls roeien vier ploegen, de nummers 1 en 2 van het NK-groot in jongens 16 en jongens 18. Ook voor deze uitslagen op het NK gold dat de boot van Julius slechts één seconde sneller was dan die van Hemus (J18) en Die Leythe die het J16-veld won. Maar nu wil het toeval dat Hemus zijn geheime wapen inzet: Teun vervangt één van de jongens en bij Die Leythe hebben ze ook de samenstelling van de boot iets gewijzigd en een sterkere jongen van Hunze toegevoegd. Hoe dan ook, het gaat een superspannende wedstrijd worden, waarbij er dus voor De Hertog tweemaal kans is dat een roeier een uitzending naar de Coupe de la Jeunesse verdient.


Julius op zondag in JM4+, finale om 13.00 uur
Maar wie niet (zo) sterk is (Julius en twee van zijn drie roeimaatjes zijn zogenaamd ‘licht’) moet slim(mer) zijn en daarom zal de combinatie ook nog starten in het Junior Men’s coxed four (JM4+). In dat veld is er slechts één tegenstander van Tromp, dus 50% kans op winnen. Dit wilde plan is de dinsdag voor de wedstrijd bedacht, dus is er geen mogelijkheid meer om in de boordvier-met-stuurman te trainen, als je een combinatie hebt met jongens uit Amsterdam, Assen en Arnhem. Dat moet dan maar gebeuren tijdens het inroeien naar de start. Tromp zal ongetwijfeld wel getraind hebben en zij starten op zaterdag ook in de boordvierzonder, dus is het de vraag of het zal lukken om hen voorbij te varen. Maar: wie niet waagt, die niet wint, dus we gaan er gewoon voor!


Tot slot
Gelukkig roeien de allerbeste juniorenroeiers in de KNRB-combi (EK-8+) en een tweede combi die de 8+ op de Coupe zal starten. Dat maakt de weg vrij voor (onze) subtoppers om te vlammen in de overige nummers waarvoor uitzending mogelijk is, zoals JM4+, JM4-, JM2-, JM4x, JM2x en JM1x.
Met dank aan Marjolein, Mike en Koen die geholpen hebben tijdens het voorbereidende trainings-weekend.
Voor meer informatie zie: www.hollandbeker.nl of https://www.facebook.com/HollandBeker
Voor uitslagen en live tracker zie: https://time-team.nl/nl/info en klik door op Hollandbeker