Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start weer op!

Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

  • Op woensdag 24 juni heeft het kabinet de maatregelen rondom het coronavirus verder versoepeld. Voor de roeisport houdt dat in dat per 1 juli as iedereen buiten kan sporten en bewegen zonder 1,5 meter afstand van elkaar. We mogen weer gewoon in ploegen gaan roeien! Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Ook binnenaccommodaties van roeiverenigingen om te trainen mogen weer open. Voordat je naar de vereniging komt om te roeien lees eerst het vernieuwde Corona protocol (versie 3.0) goed door. De blauwe teksten zijn de nieuwe toevoegingen op de vorige versie van het protocol.
  • Voor roeiers van alle leeftijden geldt dat zij ‘normaal’ mogen sporten. Dit betekent dat tijdens trainingen en wedstrijden geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
  • De HertogInn gaat vanaf zaterdag 4 juli weer voorzichtig open. 

30 juni 2020: Corona protocol fase 3 (versie 3.0)
16 juni 2020: Instructie *C*-ondersteuner (versie 2.1)
26 mei 2020: Basisuitgangspunten_bij_het_veilig_instrueren_van_beginnende_skiffeurs

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Een Super Top Dag!

2018 Dommel Regatta start door wethouder kl

De wethouder sport van Sint Michelsgestel Mevr Lianne van der Aa startte de roeiwedstijd.  

Ik sprak met roeiers uit Luxemburg, België en Duitsland en men was breeduit laaiend enthousiast over de DommelRegatta die vandaag plaatsvond.

Om kwart over zes gingen de laatste, taaie leden van de organisatie naar huis. Geholpen door de weergoden, maar onmiskenbaar het resultaat van keihard werken van de commissie én van zo’n 120 vrijwilligers hebben we er een hele mooie dag van gemaakt. Wier er niet bij was heeft wat gemist! Waarom was je er trouwens niet bij? Dit is toch de Hoogmis van de vereniging?

Het bier vloeide rijkelijk, er werd gelounged op ons meubilair, binnen en buiten en men hapte in een heerlijke hamburger met uien en sauzen naar keuze. Alle lof voor de 5de Stop! (Wij zien een mooie omzetresultaat tegemoet).

In Sint Michielsgestel opende de wethouder voor sport de dependance van De Hertog en sprak daarbij vol vertrouwen over de toevoeging van “de Roei” aan het sportaanbod in haar gemeente. Dit werd onderstreept door de voorzitter van onze buur, de hockey vereniging van Gestel. Ook de vertegenwoordiger van het waterschap De Dommel liet zich positief uit over dit experiment.

Gaat allemaal eens daar naar toe en haal de boot daar uit de loods. En geniet van de prachtige Dommel!

Maar de meeste lof voor vandaag gaat naar de Dommel Regatta commissie én de door haar bereid gevonden vrijwilligers. Mooi om bij deze vereniging te horen!