Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2

Beperkt roeien, gebouw is dicht!

Corona richtlijnen RV de Hertog vanaf 16 maart 2021

Weer een voorzichtig hoera, er kan weer (beperkt) in meermansboten geroeid worden. Voor ongestuurde nummers gaat dit als voorheen, voor gestuurde nummers gelden de volgende beperkingen:

  • Er kan in de C4 en de C3 geroeid worden, met de beperking dat de slagplaats vrijgehouden moet worden.
  • Er kan niet in de 4x's, de 8+-en of C2's geroeid worden

Hertog deelname aan Spaarne Lente Race

blik spaarne lente race 2015Hertogploegen naar Spaarne Lente Race 27 mei

Maar liefst 7 ploegen vertegenwoordigen het groen-en-geel op de Spaarne Lente Race in Heemstede, een achtervolgingswedstrijd van 4,5 km met twee bruggen (waarvan één berucht, want heel smal) en één bocht, die ook nog wel eens te laat/ruim genomen wordt.

 

 

In het eerste blok van 10.00 uur starten de Dames Veteranen Dubbeltwee. In een veld met 20 deelnemers starten Nicole&Rianne (2Unlimited) in de leeftijdscategorie C en Marjolein&Oda in de categorie D. Wel vroeg het bedje uit, maar met de verwachtte hitte toch ook weer niet zo erg….

De meeste ploegen starten in het middagblok van 13.00 uur. In een veld van 47 skiffeurs start Matthijs Ewoldt in de categorie A en Herman van Esch in de categorie D. Beide heren hebben er heel wat skiff-kilometers op zitten in de afgelopen periode, hopelijk hebben zij het sturen ook goed onder de knie.

De heren van Holland 2x4 starten als enige Hertogvier in de Dubbelviermet. Dit jaar zijn zij voornemens om hun prestatie van vorig jaar aanzienlijk te verbeteren en dus hoger in het veld te eindigen.

Na hen starten de Damesachten en kan Woejst weer eens in actie komen. De Head of the river Amstel werd immers afgelast vanwege het ijskoude weer. Een groter contrast met de weersomstandigheden van a.s. zondag kan haast niet. Insmeren dus, petjes op en water mee!

En last but not least komen in het middagblok van 16.00 uur de èchte Veteranen van De Hertog aan de start. De ploeg 1dr8 (spreek uit ‘Eendracht’), ook wel de 65+acht genoemd start in de categorie G. Maar als je dacht dat dat ‘oud’ is….  er starten nog 5 achten in de categorie H. En in één van die achten van de Zwolsche zit Erik Meulemans, broer van onze Thijs. Wie zal er harder gaan?

Veel succes allemaal!