Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start weer op!

Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

  • Op woensdag 24 juni heeft het kabinet de maatregelen rondom het coronavirus verder versoepeld. Voor de roeisport houdt dat in dat per 1 juli as iedereen buiten kan sporten en bewegen zonder 1,5 meter afstand van elkaar. We mogen weer gewoon in ploegen gaan roeien! Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Ook binnenaccommodaties van roeiverenigingen om te trainen mogen weer open. Voordat je naar de vereniging komt om te roeien lees eerst het vernieuwde Corona protocol (versie 3.0) goed door. De blauwe teksten zijn de nieuwe toevoegingen op de vorige versie van het protocol.
  • Voor roeiers van alle leeftijden geldt dat zij ‘normaal’ mogen sporten. Dit betekent dat tijdens trainingen en wedstrijden geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
  • De HertogInn gaat vanaf zaterdag 4 juli weer voorzichtig open. 

30 juni 2020: Corona protocol fase 3 (versie 3.0)
16 juni 2020: Instructie *C*-ondersteuner (versie 2.1)
26 mei 2020: Basisuitgangspunten_bij_het_veilig_instrueren_van_beginnende_skiffeurs

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Hertog deelname aan Spaarne Lente Race

blik spaarne lente race 2015Hertogploegen naar Spaarne Lente Race 27 mei

Maar liefst 7 ploegen vertegenwoordigen het groen-en-geel op de Spaarne Lente Race in Heemstede, een achtervolgingswedstrijd van 4,5 km met twee bruggen (waarvan één berucht, want heel smal) en één bocht, die ook nog wel eens te laat/ruim genomen wordt.

 

 

In het eerste blok van 10.00 uur starten de Dames Veteranen Dubbeltwee. In een veld met 20 deelnemers starten Nicole&Rianne (2Unlimited) in de leeftijdscategorie C en Marjolein&Oda in de categorie D. Wel vroeg het bedje uit, maar met de verwachtte hitte toch ook weer niet zo erg….

De meeste ploegen starten in het middagblok van 13.00 uur. In een veld van 47 skiffeurs start Matthijs Ewoldt in de categorie A en Herman van Esch in de categorie D. Beide heren hebben er heel wat skiff-kilometers op zitten in de afgelopen periode, hopelijk hebben zij het sturen ook goed onder de knie.

De heren van Holland 2x4 starten als enige Hertogvier in de Dubbelviermet. Dit jaar zijn zij voornemens om hun prestatie van vorig jaar aanzienlijk te verbeteren en dus hoger in het veld te eindigen.

Na hen starten de Damesachten en kan Woejst weer eens in actie komen. De Head of the river Amstel werd immers afgelast vanwege het ijskoude weer. Een groter contrast met de weersomstandigheden van a.s. zondag kan haast niet. Insmeren dus, petjes op en water mee!

En last but not least komen in het middagblok van 16.00 uur de èchte Veteranen van De Hertog aan de start. De ploeg 1dr8 (spreek uit ‘Eendracht’), ook wel de 65+acht genoemd start in de categorie G. Maar als je dacht dat dat ‘oud’ is….  er starten nog 5 achten in de categorie H. En in één van die achten van de Zwolsche zit Erik Meulemans, broer van onze Thijs. Wie zal er harder gaan?

Veel succes allemaal!