Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona protocol: RV de Hertog bloeit weer op!

Corona protocol  (versie September - ongewijzigd)

De laatste versie van het de R.V. de Hertog Corona protocol is nu al weer een maand in gebruik. Het inleggen en uithalen van de boten verloopt soepel vooral dankzij de spreiding met de inlegtijden. Het gebruik van de inlegtijden wordt dus in stand gehouden. Alleen op de piekuren ontstaan er soms wat knelpunten op het plein waarbij vooral gelet moet worden op het aantal wasplaatsen dat tegelijk gebruikt wordt (4 stuks) en het neerleggen en plaatsen van ons materiaal (boten en riemen), nml. niet voor de in/uitloop van de loodsen. Rustig op elkaar wachten tot dat er ruimte is om de boot te gaan wassen. Vlot de materialen wassen en weer in de loods leggen helpt natuurlijk ook. Verder zijn er op het vlak van de hygiëne weer goede verbeteringen doorgevoerd zoals het vijfde stop protocol met de alcohol/zeep flacons in het gebouw. De 1,5 m afstand tot elkaar nadat de boot in de loods is gelegd blijft natuurlijk belangrijk. 

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Hertog deelname aan Spaarne Lente Race

blik spaarne lente race 2015Hertogploegen naar Spaarne Lente Race 27 mei

Maar liefst 7 ploegen vertegenwoordigen het groen-en-geel op de Spaarne Lente Race in Heemstede, een achtervolgingswedstrijd van 4,5 km met twee bruggen (waarvan één berucht, want heel smal) en één bocht, die ook nog wel eens te laat/ruim genomen wordt.

 

 

In het eerste blok van 10.00 uur starten de Dames Veteranen Dubbeltwee. In een veld met 20 deelnemers starten Nicole&Rianne (2Unlimited) in de leeftijdscategorie C en Marjolein&Oda in de categorie D. Wel vroeg het bedje uit, maar met de verwachtte hitte toch ook weer niet zo erg….

De meeste ploegen starten in het middagblok van 13.00 uur. In een veld van 47 skiffeurs start Matthijs Ewoldt in de categorie A en Herman van Esch in de categorie D. Beide heren hebben er heel wat skiff-kilometers op zitten in de afgelopen periode, hopelijk hebben zij het sturen ook goed onder de knie.

De heren van Holland 2x4 starten als enige Hertogvier in de Dubbelviermet. Dit jaar zijn zij voornemens om hun prestatie van vorig jaar aanzienlijk te verbeteren en dus hoger in het veld te eindigen.

Na hen starten de Damesachten en kan Woejst weer eens in actie komen. De Head of the river Amstel werd immers afgelast vanwege het ijskoude weer. Een groter contrast met de weersomstandigheden van a.s. zondag kan haast niet. Insmeren dus, petjes op en water mee!

En last but not least komen in het middagblok van 16.00 uur de èchte Veteranen van De Hertog aan de start. De ploeg 1dr8 (spreek uit ‘Eendracht’), ook wel de 65+acht genoemd start in de categorie G. Maar als je dacht dat dat ‘oud’ is….  er starten nog 5 achten in de categorie H. En in één van die achten van de Zwolsche zit Erik Meulemans, broer van onze Thijs. Wie zal er harder gaan?

Veel succes allemaal!