Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona protocol: RV de Hertog bloeit weer op!

Corona protocol  (versie September - ongewijzigd)

De laatste versie van het de R.V. de Hertog Corona protocol is nu al weer een maand in gebruik. Het inleggen en uithalen van de boten verloopt soepel vooral dankzij de spreiding met de inlegtijden. Het gebruik van de inlegtijden wordt dus in stand gehouden. Alleen op de piekuren ontstaan er soms wat knelpunten op het plein waarbij vooral gelet moet worden op het aantal wasplaatsen dat tegelijk gebruikt wordt (4 stuks) en het neerleggen en plaatsen van ons materiaal (boten en riemen), nml. niet voor de in/uitloop van de loodsen. Rustig op elkaar wachten tot dat er ruimte is om de boot te gaan wassen. Vlot de materialen wassen en weer in de loods leggen helpt natuurlijk ook. Verder zijn er op het vlak van de hygiëne weer goede verbeteringen doorgevoerd zoals het vijfde stop protocol met de alcohol/zeep flacons in het gebouw. De 1,5 m afstand tot elkaar nadat de boot in de loods is gelegd blijft natuurlijk belangrijk. 

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Drie van de vier doelen gehaald, maar ja, dat ene …..

Op zondag 6 mei startten Teun en Julius op de Damen Raceroei Regatta zowel Jongens18-2x als Heren Beginner-2x en in beide velden moesten voorwedstrijden geroeid worden. Het beloofde dus een lange dag te worden, aangezien de eerste start om 8.00 uur was (altijd mooi om een wedstrijddag te openen) en we nog wel met de botenwagen naar Rotterdam (Zevenhuizen) moesten rijden. JT Damen18 DSC 7730 inzoom Medium

Om 5.15 uur reden we weg bij De Hertog en bij de Moerdijkbrug zagen wij de zon opkomen. De kamprechters hadden nog vergadering, dus zonder boegbal en hielstring controle gingen Julius en Teun om half 8 het water op. De opdracht was om 3e te worden, dat was voldoende om in de A-finale te komen. De start ging niet geweldig, maar na 500m schoven zij richting 2e plaats. Er was duidelijk een langzaamste boot en aangezien 3e worden (van de 4) genoeg was, is de 2e km met weinig extra inspanning doorgeroeid. Eerste doel gehaald: A-finale J18-2x om 14.14 uur.

Helaas was er om 8.45 uur nog geen gratis pastahap te krijgen, dus hebben wij ons bij de botenwagen geïnstalleerd, totdat het tijd werd voor de voorwedstrijd HB-2x. Toen we eenmaal het water op gingen bleken de tegenstanders toch wel echt zware heren te zijn, zo op het oog toch wel 2x zo breed als Julius. Enigszins geïntimideerd, maar met goede moed, roeiden zij in en oefenden Julius en Teun nog extra op de start.

Intussen was de wind toegenomen en deze stond loodrecht op de baan, waardoor het recht liggen voor de start geen gemakkelijke opgave was. Tussen 500m en 1000m lukte het om van de 3e naar de 2e plaats te schuiven. Dit was ook nodig, want de nrs 2, 3 en 4 lagen dicht bij elkaar. Op de 1.500m was er nog een gedeelde 2e plaats met Asopos en daarna was het duidelijk dat ze in ieder geval 3e zouden worden en dus door waren naar de finale (doel 2 behaald) en is niet meer op volle kracht doorgeroeid. Immers zou over 1,5 uur de finale van J18-2x geroeid moeten worden.

Doel 3 van deze dag was het winnen van J18-2x. Gezien de individuele resultaten van het NK-klein was er de verwachting dat de kans aanwezig was om te winnen. Dit is echter totaal mislukt. Het liep niet, de harde wind veroorzaakte dat constant bijgestuurd moest worden, dat leidde weer tot mishalen, miscommunicatie etc. Er werd wel hard gewerkt, maar als dat niet samen gebeurt, dan gaat de boot niet hard. De wedstrijd werd ruimschoots gewonnen door Hemus, de combinatiepartners van Teun van vorig jaar, die verwacht hadden dat wij zouden winnen….

JT Damen18 DSC 7725inzoom

De animo om ’s middags samen nog een finale te moeten roeien was tot het nulpunt gedaald, maar beiden wisten zich daar toch overheen te zetten. Wedstrijd roeien is immers niet alleen maar trainen en racen, maar ook leren omgaan met teleurstellingen, communiceren en van je fouten leren. Doelstelling 4 was dus nog eenmaal samen ervoor te gaan en trachten aansluiting te houden bij de ‘grote jongens’. En dat hebben Julius en Teun prima volbracht. De korte nacht en de lange intensieve dag begonnen wel hun tol te eisen, maar ze bleven strijden tot het einde en roeiden in een vlakke 2e kilometer nog van de 6e naar de 5e plaats.

Met opgeheven hoofd konden we huiswaarts keren, al blijft de teleurstelling over die ene slechte race groot.

Op naar de volgende wedstrijd!

Julius, Teun en Oda.

JT Damen18 DSC 7734 3 Small