Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2

Beperkt roeien, gebouw is dicht!

Corona richtlijnen RV de Hertog vanaf 16 maart 2021

Weer een voorzichtig hoera, er kan weer (beperkt) in meermansboten geroeid worden. Voor ongestuurde nummers gaat dit als voorheen, voor gestuurde nummers gelden de volgende beperkingen:

  • Er kan in de C4 en de C3 geroeid worden, met de beperking dat de slagplaats vrijgehouden moet worden.
  • Er kan niet in de 4x's, de 8+-en of C2's geroeid worden

Heineken J18-4*: stuivertje wisselen op 3, 4 en 5

Op de Heineken Vierkamp roeiden Julius en Teun in een combinatie met twee jongens van De Eem en behaalden zij overall de 4e plaats. Met slechts één keer samen trainen niet onverdienstelijk. De strijd speelde zich af tussen De Hoop, Spaarne/Leythe en Eem/Hertog. Ondanks een 2e plaats op de 250m en goede resultaten op de zondag met Julius op slag, lukte het net niet om de verloren tijd van de 2.500m goed te maken.

knipsel H4k 2018

 

 

De ploeg had ook te kampen gehad met griep (Julius), een kaakoperatie (Teun) en ziekenhuisopname (Eem), dus helemaal fit waren ze nog niet. De tijden op de 5.000m liggen heel dicht bij elkaar. Wat zou de uitslag zijn geweest als Eem/Hertog niet gehinderd werd door twee eerder gestarte ploegen die niet voldoende uitweken tijdens het inhalen? Kenmerk van de H4K is dat in een veld de langzaamste ploeg eerst start, dus tijdens de wedstrijd kruipt het veld in elkaar, en leidt dat tot inhaalacties. Heel spectaculair, maar soms ook in je nadeel. Altijd goed om te weten dat het nog sneller had gekund.

Om ervoor te zorgen dat Julius en Teun wel helemaal fit aan de start liggen van het NK-klein op 20/21/22 april – waar de kaarten geschud gaan worden voor de uitzendingen – slaan wij de tussenliggende Skiffhead over en wordt vanaf nu voor het Korte Baan-seizoen getraind.

En nou maar hopen dat het snel voorjaar wordt. Ze zijn die ergometer wel zat!