Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona protocol: RV de Hertog bloeit weer op!

Corona protocol  (versie September - ongewijzigd)

Blijf voorzichtig - Wijs elkaar op de procedure - HOU VOL!

Het inleggen en uithalen van de boten verloopt soepel vooral dankzij de spreiding met de inlegtijden. Het gebruik van de inlegtijden wordt dus in stand gehouden. Alleen op de piekuren ontstaan er soms wat knelpunten op het plein waarbij vooral gelet moet worden op het aantal wasplaatsen dat tegelijk gebruikt wordt (4 stuks) en het neerleggen en plaatsen van ons materiaal (boten en riemen), nml. niet voor de in/uitloop van de loodsen.

Rustig op elkaar wachten tot dat er ruimte is om de boot te gaan wassen. Vlot de materialen wassen en weer in de loods leggen helpt natuurlijk ook.

Op het vlak van de hygiëne heeft de vijfde stop een protocol met alcohol/zeep flacons in het gebouw. De 1,5 m afstand tot elkaar nadat de boot in de loods is gelegd blijft natuurlijk belangrijk. 

Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Teun en Julius op 2e waterweekend

DSC 7572 LargeIn het weekend van 2 en 3 december namen Teun, Julius en Oda deel aan het 2e waterweekend van de KNRB op de Willem-Alexanderbaan bij Rotterdam. In deze weekenden wil de KNRB haar kennis over de speerpunten ‘Ontwikkeling van kracht’ en ‘Ontwikkeling van aerobe/anaerobe systemen’ delen met coaches en atleten in het kader van talentontwikkeling.


DSC 7570 LargeOns doel om meer kennis op te doen over krachttraining, de afstellingen van Koepoort en Boompoort te laten nakijken door Ronald Florijn (Talentcoach heren KNRB) en een trainingsweekend te houden hebben wij gehaald. Ondanks de mist en de kou hebben wij 3 goede trainingen gedraaid en Julius heeft nog meegedaan met een ‘doldruk’-meting in de skiff in het kader van een onderzoek.

DSC 7574 LargeVan de mogelijkheid om een VO2max-meting te doen hebben wij geen gebruik gemaakt, maar Leander (voormalig jeugdroeier van De Hertog) wel.

En verder vonden we het best wel leuk dat Florijn nog even meefietste met de laatste training, nu weet-ie in ieder geval wie die roeiers uit ‘s-Hertogenbosch zijn. Altijd handig als hij zijn uitzendings-lijstje gaat maken ;-).

Alleen jammer dat we met geen mogelijkheid de wielklem meer openkregen. Een ijzerzaag, veel wrikken met overig gereedschap en enige brute kracht later, konden we gelukkig toch naar huis rijden….

DSC 7580 Large