Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 1

Teun en Julius op 2e waterweekend

DSC 7572 LargeIn het weekend van 2 en 3 december namen Teun, Julius en Oda deel aan het 2e waterweekend van de KNRB op de Willem-Alexanderbaan bij Rotterdam. In deze weekenden wil de KNRB haar kennis over de speerpunten ‘Ontwikkeling van kracht’ en ‘Ontwikkeling van aerobe/anaerobe systemen’ delen met coaches en atleten in het kader van talentontwikkeling.


DSC 7570 LargeOns doel om meer kennis op te doen over krachttraining, de afstellingen van Koepoort en Boompoort te laten nakijken door Ronald Florijn (Talentcoach heren KNRB) en een trainingsweekend te houden hebben wij gehaald. Ondanks de mist en de kou hebben wij 3 goede trainingen gedraaid en Julius heeft nog meegedaan met een ‘doldruk’-meting in de skiff in het kader van een onderzoek.

DSC 7574 LargeVan de mogelijkheid om een VO2max-meting te doen hebben wij geen gebruik gemaakt, maar Leander (voormalig jeugdroeier van De Hertog) wel.

En verder vonden we het best wel leuk dat Florijn nog even meefietste met de laatste training, nu weet-ie in ieder geval wie die roeiers uit ‘s-Hertogenbosch zijn. Altijd handig als hij zijn uitzendings-lijstje gaat maken ;-).

Alleen jammer dat we met geen mogelijkheid de wielklem meer openkregen. Een ijzerzaag, veel wrikken met overig gereedschap en enige brute kracht later, konden we gelukkig toch naar huis rijden….

DSC 7580 Large