Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Corona update

RV de Hertog start langzaam weer op
Sinds maandag 11 mei wordt er weer geroeid bij RV de Hertog. Als de omstandigheden het toelaten gaat onze vereniging in de komende weken stapsgewijs verder open. Dit doen wij in samenspraak met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nederlandse roeibond (KNRB).

24 mei 2020: Corona-ondersteuner wat een luxe, of toch.....
Afgelopen twee weken is de vereniging weer in bedrijf en wordt er dagelijks flink gebruik gemaakt van skiff-vloot van onze vereniging. Dankzij de *C*-ondersteuners kunnen de loodsen open blijven, is er altijd een helpende hand om een boot in of uit het water te tillen en is een inleg van 15 min ruim voldoende om je boot in het water te leggen. Door de spreiding van de inlegblokken is er regelmatig aanspraak, maar  wanneer de boten op het water zijn, is het voor de ondersteuner vaak een beetje de tijd doden, door alvast een emmertjes sop te verversen of de krant te lezen op het bankje.

Hulde aan deze *C*-ondersteuners, op eens geen zorgen meer over het sluiten van de loodsen, en bij een vingerscan die het topje van je vinger niet direct herkend. Toch is deze luxe niet de reden waarom er ondersteuners zijn. Doordat er ondersteuners zich bezig houden met de deuren en voorzieningen van het gebouw, hoeven de roeiers zich alleen bezig te houden met de riemen en de boten, en hiermee wordt het aantal ‘gedeelde-contacten’ beperkt. De ondersteuner zorgt voor het gebouw en de roeier voor de boten, een mooie taakverdeling. Het overig is bijvangst en maakt het op het plein een stuk gezelliger, zeker wanneer er ploegen ook nog gaan sparren op de  ergometers.

Kortom, de *C*-ondersteuner zorgt ervoor dat het roeiers-protocol wordt nageleefd, (lees het nog eens na) en zorg verder voor een gezellig aanspreekpunt op het plein.

Wanneer komende week begonnen wordt met de skiff-instructie, betekent het dat niet ieder al de ins- en outs van het protocol al kent, en daarom is er ook voor komende weken *C*-ondersteuning gepland.  Je kan je hiervoor aanmelden bij Noortje van de Weem en skiffeurs krijgen hierbij voorrang . Lees meer ...

  • 1
  • 2
  • 1

Assistentie gezocht voor de roeiclinics

banner roeiclinicsDe roei-clinics bij De Hertog zijn bijzonder in trek. Zó zeer zelfs dat we een enkele aanvrager moesten teleurstellen vanwege drukte, tijdgebrek of eigen verenigingsactiviteiten. Gelukkig weten bedrijven, verenigingen, families, maatschappelijke organisaties in toenemende mate onze vereniging te vinden voor een bedrijfsuitje, teambuilding of gewoon een ontspannen sportactiviteit. Tussen april tot en oktober biedt onze roeivereniging deze clinics aan en hoopt daarmee deelnemers op een plezierige manier met de roeisport kennis te laten maken. Voor de vereniging betekenen de clinics een goede promotie én natuurlijk extra inkomsten waarmee materialen, boten etc. kunnen worden aangeschaft.  Voor een efficiënte voorbereiding en uitvoering van de roei-clinics zijn we op zoek minimaal één assistent(e).

Dit seizoen hebben er tot nu toe 5 clinics plaatsgevonden en er zijn nog twee aanvragen in optie voor september. De resultaten zijn zeer positief en de aanvragers hebben veel lof voor het onder begeleiding roeien op de Aa, voor het paviljoen én vooral voor de ervaren roei-instructeurs van onze vereniging. Let wel; zonder de inzet van de stuurmannen(-vrouwen) en de 5e stop-vrijwilligers kunnen er geen clinics gehouden worden !

Hulp gevraagd
Voor een efficiënte voorbereiding en uitvoering van de roei-clinics zijn we op zoek minimaal één assistent(e) die samen met de coördinator deze clubactiviteit wil oppakken. Kwa tijds-besteding is het in de periode van april t/m september een beperkt aantal uren leuk werk, dat veel voldoening geeft. Maar zeker niet te veel tijd vergt. Dit is ook afhankelijk van het aantal aanvragen. Onder meer het contact onderhouden met de aanvrager, met de bar vrijwilligers van de 5e stop, stuurlieden werven, eventuele cateraars benaderen, kortom een gezellige activiteit voor de deelnemers begeleiden, zijn zoal de werkzaamheden. Wie zich hiertoe aangetrokken voelt of op een andere wijze een steentje wil bijdragen, kan contact opnemen met : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En onthoud: Roei-clinics zijn hot in de regio!

Dick van Diepen